Tekrar merhaba bahsettiğim aracı görmeye henüz gidemedim ancak bugün aynı araçtan başka bir tane satılık buldum ve görmeye gittim. Araç hakkında kısaca bilgi verip sizden izlenimlerinizi rica edeceğim. Araç 1987 model RR 3.5 EFI düz vites lpg'li. Dıştan ilk bakışta temiz görünmekte ancak detaylı bakıldığında kaportadaki hatalar belli olmakta. Öncelikle tüm RR Classic'lerdeki hastalıktan nasibini almış bagaj camında paslanmalar ve arka bagaj kapağında kabarmalar var. Aynı şekilde sol arka kapıda da bir yerde küçük kabarma var ve sol arka kapıyı açtığınızda arka çamurluk çıkıntısı ile koltuk arasında paslanma mevcut. İç aksam ilk bakışta temiz görünmekle vites konsolu oynuyor 4camdan sadece sürücü camı çalışıyor merkezi kilit çalışmıyor. El freni çalışmıyor. Motor marşa basınca kolay çalışıyor ama sanırım gazı kökleyince az da olsa mavi duman var (sanıyorum). Sürüş izlenimlerine gelince ilk kez RR classic kullandığım için şaşırdım açıkçası daha konforlu ve yumuşak bir araç beklerdim. Ama belki de araçtaki muhtemel arızalardan kaynaklanıyordur. Direksiyon oldukça yumuşak, yolda araba gezinmiyor ancak debriyaj çok sert hatta 5-10 dakikalık sürüş neticesinde sol ayağım ağrıdı, vitesleri güçlü değiştirmek gerekiyor. Araç ara sıra stop ediyor. LPG ayarlarından olduğunu söylediler. Sorularım şunlar, debriyajın bu kadar sert olması normal mi keza aynı soru vitesler için de geçerli. Bunun yanısıra motorda yıpranma varsa bunun yenilenme masrafı hakkında bilginiz var mı? Kaportadaki çürükler halledilebilir mi? Camlardaki arıza, cam motorlarından kaynaklanıyorsa bunları bulmak mümkün mü keza merkezi kilit için de geçerli aynı sorum. Klimadaki sorun gaz meselesi değilse (kompresör, borulardaki delik vs parça sorunu var mı). Aslında almayı ciddi ciddi düşünürsem elbette bir ustaya göstereceğim ama ön bilgi olarak sormak istediğim böyle bir araç alınıp uzun vadede adam edilebilir mi? Tabii sınırlı bütçe ile ve buna değer mi (küçüklüğümden beri tek istediğim aracın RR classic olduğu göz önünde tutularak

) Zira istenen fiyat 10000 TL. Son tahlilde başka bir soru. Bulduğum başka bir otomatik lpg'li RR var. Biraz daha pahalı.Tek araba olarak kullanılır mı şehir içinde? İşletim masrafı pahalı mıdır? Diğer bir deyişle kendi arabamı takas yapıp bu otomatik RR'yi ikinci araba değil de tek araba olarak düşünürsem mantıklı mı bu düşünce (zira senede 20-25 bin km yol yapıyorum)? Yoksa ilk bahsettiğim manuel RRtyi biraz daha zorlanarak ikinci araba yapıp zaman içinde toplamak daha mı doğru? Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.