1990 Model 3K Pajeroya L200 Motoru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,829

nrlates

GAZROVER (Nurullah Ateş)
Yer
İstanbul
Telsiz Çağrı Kodu
123
Değerli Mitsubishi severler,

Yakın bir zamanda sahip olduğum 1990 Model 3K Pajeroma (Benzinli 2500 CC) Dizel L200 veya L300 Motoru koymak istiyorum.
Mitsubishi markası ile yeni tanışmamdan dolayı sizlerin desteklerini bekliyorum.

Sorularım şunlar.
Hangi Model Motor daha uygundur.
Düz dizelmi? Turbo dizelmi?
Şanzumanı ile birliktemi koymak gerekir.
Bu işlem sırasında motor yerleri uygunmudur.
Veya çıkabilecek sorunlar.

Hepsinden önemlisi
Bu işlemler için önerebileceğiniz Avrupa yakasında bir usta.

Teşekkürler.

Etiketler

Ynt: 1990 Model 3K Pajeroya L200 Motoru

İlyas Usta ile aracı alırken görüştüm. Ama bana çok uzak kalıyor gidip gelmek biraz sorun olacak.

Nurullah yakın zamanlarda sanırım bir yerde gözüme çarpmıştı kesin emin olmamakla beraber benzinli motor dizele çevrilemiyor yada dizel benzinliye diye bir şeyler hatırlıyorum..
Emin değilim ama böyle birşeyler okumuştum sanki bir araştır istersen...
Hayırlı olsun bu arada

Nurullah bu işi daha önce yapmamış bir usta ile sakın girme bu maceraya çok içeri girersin :smiley:

cenkcc' Alıntı:
Nurullah yakın zamanlarda sanırım bir yerde gözüme çarpmıştı kesin emin olmamakla beraber benzinli motor dizele çevrilemiyor yada dizel benzinliye diye bir şeyler hatırlıyorum..
Emin değilim ama böyle birşeyler okumuştum sanki bir araştır istersen...
Hayırlı olsun bu arada

O söylenen şanzuman ile ilgili ..

nrlates' Alıntı:
İlyas Usta ile aracı alırken görüştüm. Ama bana çok uzak kalıyor gidip gelmek biraz sorun olacak.

Kürşadın da dediği gibi işin ehli olmayan kişiler ile sakın bu işe girişmeyin sıkıntı olur.

Uzak olsun temiz olsun bence İlyas Usta ile görüşün, anlaşın, işi bitirin ..

Ben de mevzuat gereği mümkün değil diye biliyorum. Tabi elbette araç sadece off roadda kullanılacaksa, onu bilemem...

Benzinli araca dizel motor konulamıyor diye biliyorum ancak biz bunu ruhsata işletmeyi düşünmüyoruz.
Aksine şanzumanla ilgili hiçbir sıkıntı yoktur.

Birde şöyle bir durum var.
Araçlarda motorlar artık yedek parça sınıfına girdiğinden motor numaralarının veya markalarının ne olduğu söz konusu değil.
Ama aynı şey dizel veya benzli diye ayrılıp ayrılmadığını bilmiyorum.

FERO' Alıntı:
Ben de mevzuat gereği mümkün değil diye biliyorum. Tabi elbette araç sadece off roadda kullanılacaksa, onu bilemem...

Ağırlıklı olarak Off-road yapacağı için sorun olmayacak diye düşünüyoruz.

Nurullah Bey öncelikle yeni aracınız hayırlı olsun. Servis konusunda İlfer Oto'dan İlyas Usta konusunda en deneyimli ustalardan birisidir. L300'de kullanılan motor L200'deki motorun turbosuz versiyonu ve güç ve tork olarak yetersiz kalabileceği düşüncesindeyim. O yüzden turbolu bir motor tercih etmekte pek çok yönden fayda vardır.
Fantastic Light' Alıntı:

O söylenen şanzuman ile ilgili ..
Turgay arkadaşımızın şanzumanla akalalı diye belirttiği şey sanırım 2.5 düz dizel araca otomatik vites uygulanmasının sıkıntı yaratacağı yönünde diye algılıyorum.
Örneğin 2.5 Turbo Dizel motor aldınız ve benzinli aracınızın şanzumanını bu motora bağladınız. Bu konunun uzmanı değilim ama şöyle bir sorun çıkabileceğini düşünüyorum. Benzinli araç düşük tork üreten bir motor olduğu için tork düşüklüğünü bertaraf edecek dişli oranları seçilmiş olabilir. Dizel ise düşük devirde yüksek tork üretebildiği için tercih edilen oranlar farklılık arzedebilir. Dolayısıyla her iki şanzumanın sağlamlığı da takılan motora uygun seçiliyordur diye düşünüyorum. Yani motor şanzuman uyumsuzlğu yaşamamak için uygun şanzumanın seçilmesi bence önemli.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,834
Kayıtlı Üye Sayımız
166,937
Kaydolan Son Üyemiz
İsmet Avcıoğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR