<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 1991 - 1999 4x4 Dodge 250 Hakkında Bilgi ?..</b><br />
<br />
Yav, benim kafam karıştı... ???<br />
<br />
1) Anladığım kadarıyla bu 4X4 100 200 250 Dodge' larda std olarak önde Dana 44, Arkada Dana 60 var... Doğru mu?<br />
<br />
2) Bunlardaki Dana 44, tamamiyle demir olan Jeep wagoneer' lardaki efsanevi Dana 44' mü, yoksa aliminyumlu olan Dana 44' mü?<br />
(96 ve sonrası Grand Cherokee' de çıkar "Aliminyum Dana 44". Ve Dana 35 kadar iyi değildir. Öter möter v.s...)<br />
<br />
3) Dana 60 gerçekten sağlam mı? Dana 44' e göre kıyasla nasıl? Hadi kırdık diyelim Dana60' ı. Parçası bulunur mu?<br />
<br />
4) Spicer ve Dana aynı şey mi?<br />
<br />
5) Öndeki akslarda bahsedilen kilit, 2wheel arkadan çekiş giderken, ön tekerlek avare döndüğü için boşyere ön aksların, ön ıstavroz kutusunun ve ön şaftın dönmesine engel olan "hubs" denilen zımbırtı, di mi?<br />
Yani, sol ve sağ tekerleğe aynı anda güç iletimini sağlayan dif kilidi değil, di mi?<br />
<br />
6) Ben CJ' mde önde Hubs kullanmıştım. İnip kilitle, sonra gene in, boşa çek, arada unut munut çözmeyi-bağlamayı, bıkmıştım.<br />
Bu hubsları kullanmasak, veya genelde kilitli tutsak boşyere dönen mekanizmalar bozuluyor mu? Zannetmiyorum. Bi tek Yakıt avantajı sağlıyordur Hubs' ları çözmek -dönen parçayı azalttığı için-. Doğru mu düşünüyorum?<br />
<br />
7) Bu 4x4 100 200 250 Dodge' larda std arka kilit var mı, ve ne tür bi kilit, gerektiğinde detroit gibi çözülen 100%' lerden mi, yoksa Lsd gibi balatalı mı?<br />
<br />
8 ) Bu araçlar klasik sistem gazla 60 70 kuruş yakıyormuş 1.8 lpg fiyatlı şu zamanlarda. Doğru mu?<br />
<br />
9) Frenler hangi modelde nasıl, disc mi, kampana mı? Benim 76 CJ5, 4 kampanaydı, yağmur yağdığında felan burnumdan geliyordu...?<br />
<br />
10) Asfalt kullanımı nasıl, çok bi gezme felan yapar mı? max sürat tahmin ediyorum 120 felandır... yani 100 km/h' ta kullanırken güven verir mi? yoksa boncuk boncuk terletir mi? Uzun gezilerde yorar mı?<br />
<br />
11) Arka şaft çok zayıf imiş... Doğru mu? Basit bi çözüm mümkün mü?<br />
<br />
12) Std kalorifer verimli mi?<br />
<br />
13) Resmi statusü nedir, Yani Ankara' da Kızılay' a felan girebilir miyiz?<br />
<br />
14) Vinç için bi hazırlık mevcut mu? Yoksa dışarıdan elektirikli mi takıcaz?<br />
<br />
15) Motor gücü ve torku ciddi Off road şartlarında yeterli mi?<br />
<br />
16) Pick-up olduğu için arkası hafif. Önü ağır. Bide vinç felan takçaz öne. Önden XJ' ler gibi lap diye çamura gömülürmü? Arka hafif olduğu için çamur göleti gibi yerlerde zorlanır mı?<br />
<br />
Cevaplarınızı bekliyorum. Önemli. Teşekkürler...</div>