1992 Model Range Rover Vogue SE Hakkında Bilgi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,423

BolbuzJack

Zirve
Satılık 1992 model bir Range Rover Vogue SE buldum, henüz gidip bakmış değilim ama iyi görünüyor ve sahibi aracın temizliği konusunda oldukça iddalı.

Resimlerde gördüğüm kadarıyla kullananlar var burada, 92 olmasada yakın modeller.

Pek fazla bilgim yok LR-RR konusunda bir aralar 1996 Disco almaya niyetlenip vaz geçmiştim. HR-V.yi satmayı düşünmediğim için sadece 2 haftada bir kamp için kullanacağım, hafif arazide kullanacağım bir araç olacak. Alternatifi 88-92 model civarı Jeep Cherokee olabilir.

Genel olarak masraf, sorun durumu nedir, alırken nelere dikkat etmeli? Araç 220.000km.de.

Şimdiden teşekkür ederim. ;)

Etiketler
Ynt: 1992 Model Range Rover Vogue SE Hakkında Bilgi?

Sayın BolbuzJack ; forum üyelerimizden Bobtail ( Oktay ) hem Landrover servisi sahibi, hem de etkinliklerimizde inanılmaz işler yapan turuncu Range'in sahibidir.Kendisi ile irtibata geçersiniz , Size çok yardımcı olacaktır.

Sağolun, dün akşam sigortacımın telefonuyla RR alma hayalim suya düştü, kosko için 4500 YTL gibi bir rakam isteniyor, arabanın değerinin üçte biri neredeyse, bu kasko işi iyice saçma olmaya başladı ancak RR.da kaskosuz binilecek bir araba değil, malesef. Neyse acelesi yok başka bir şey bakıcam artık ama kışa kadar SUV gibi SUV almak istiyorum, yazın HRV idare ediyor ama kışın yetmeyecek.

Sıfırdan kasko yapılınca baya ciddi rakamlar istiyorlar Disco.yada.

Mert'in dediği gibi Disco kaskosu aşağı yukarı 1500 YTL'ye halledilebilir. Bir de değişik sigorta firmalarından da fiyat almanızı tavsiye ederim.

herkese merhaba,
bende bu gün bir "92 range rover vogue " ye baktım
araç düz vites
tam inceleyemesemde arazi vitesi için olan kol disco dan farklı gibi göründü.
Gelelim asıl bilgilerinizi paylaşmanızı istediğim konulara:

Düz vites vir RR Clasic ; discoI ile aynı aktarma özelliklerinde mi?
yani,
2 wd h
4 wd h
4 wd low
4 wd low ve merkezi diferansiyel kilitli
seçeneği var mı?

Vogue da ne ekstra?
orjinal lastik ölçüsü nedir?

alsam peşinizden gelebilir miyim?
gelsem disco yada defender dan geri kalırmıyım?

Merhaba, bende 89 RR Classic otomatik vites var, araç sürekli 4 çeker, 2 wd yok, arazi vitesi şu şekilde
4wd low lock
4wd h lock
4wd low
4wd h
orijinal lastik ölçüsünü bilmiyorum ama üzerinde 255/65/16 lastikler var
arazide hiçbir araçtan geri kalmazsınız, arazi performansı süper, çamurda uygun lastik olmaz ise çamura gömülür, düz vitesini de kullandım, otomatik almanızı tavsiye ederim

fatihaibu' Alıntı:
Merhaba, bende 89 RR Classic otomatik vites var, araç sürekli 4 çeker, 2 wd yok, arazi vitesi şu şekilde
4wd low lock
4wd h lock
4wd low
4wd h
orijinal lastik ölçüsünü bilmiyorum ama üzerinde 255/65/16 lastikler var
arazide hiçbir araçtan geri kalmazsınız, arazi performansı süper, çamurda uygun lastik olmaz ise çamura gömülür, düz vitesini de kullandım, otomatik almanızı tavsiye ederim

biz böyle bir araç almayı düşünüyoruz. neden özellikle otomatik vites tavsiye ediyorsunuz. ayrıca araçtan biraz daha ayrıntılı bahsederseniz çok sevinirim. selamlar

Evet Fatih Bey, aracınız hakkında görüşlerinizi bizlerle paylaşırsanız ben de çok sevinirim..

merhaba bendede 86 model düz vitees rr classic var yeni topladım
motor ve mekanikle ilgili bütün sorularınızı bobtail oktaya sorabilirsiniz

Merhaba, düz vitesinde debriyaj pedalı çok sert ve birden kapıyor, ayarlaması çok zor, otomatikde böyle bir sorun yok, zaten ayrıca manuel arazi vitesi var, 4 lastiği kilitleyebiliyorsunuz, araç kalacak diye bir dert yok, araç çok ağır olduğu için uygun lastik olmazsa çamurda gitmiyor, ben hiç kalmadım ama zorlanırsa kalabilir, hararet çabuk çıkıyor, kullanırken sürekli hararet kontrol edilmeli, sormak istediğiniz başka bir konu varsa memenuniyetle cevap veririm, iyigünler

merhaba bende bir range rover almak istiyorum uygun fiata bir 1997 model HSE 4.6 buldum araç hakkında bilgisi olanlar paylaşabilirmi acaba ne kadar yakıt tüketir LPG takarsam randıman alırmıyım yakıtı ne kadar düşer performansını etkilermi paylaşımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,
1992 model otomatik 3.9 RR Classic sahibiyim. Gerçektende bu aracın arazi vitesi kullanımı nasıl olacak? Aracı yeni aldım. Sürekli 4 çeker olduğugunu biliyorum. Vites kolunun ön tarafında arazi vitesi kolu var. Üzerinde H ve L yazıyor. Bzı arkadaşlar 4 tekeri kilitlemeden bahsetmiş. Anlayamadım bunu. Arazi vitesi ortadayken yani boş durumdayken araç hiç hareket etmiyor. L yada H ye geçirdiğinizd hareket ediyor.Bu normal mi yoksa benim araçta mı bir tuhaflık var. Acemiliğim için kusura bakmayın :smiley: Vereceğiniz evaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Murat Önügören

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.