1992 Model Range Rover Vogue SE Hakkında Bilgi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BolbuzJack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 39
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,405
Ynt: 1992 Model Range Rover Vogue SE Hakkında Bilgi?

aramıza hoş geldin.bende bir clasic range sahibiyim.aracın özelliklerini kullandıkça öğrenirsiniz.arazi vitesi normal vaziyeti aşağı vitese yakın durur hızlı dört çekerdir.araziye girdiğin zaman öne doğru iterek ağır devire alırsınız.o şekilde kullanırsınız sola doğru iterseniz tüm gücü dört tekerle orantılı şekilde verir.araç daha kuvvetli olur ve durduğunuz zaman 2.viteste kalkmanız daha iyi olur.kullandıkça aracı daha iyi tanırsınız.

Etiketler

Feyzi abi bizim araçlar eski model
Bu araç Serkanın araç gibi zincirli tahrik
Normal yol koşullarında arazi vitesi H konumunda kullanılır
Arazi şartlarında L pozisyonunda kullanılmalı (difflock unu kendi ayarlar )
Çok zor şartlarda arazi vitesi L konumundayken, otomatik vites 1 yada 2 konumunda kullanılmalıdır ( duruma göre 1 yada 2 seçilir )

Araç arazi vitesi boştayken gitmemesi gayet normaldir ;D

kullanılan araçta acemilik çekiliyorsa Low 1 i acemiliğinizi atana kadar seçmeyin derim.aracı kolay bozarsınız.

Öncelikle sıcak karşılamanız için çok teşekkürler :smiley: Cevaplarınız için de tabii. :smiley: Ohh be içim rahatladı demekki doğru biliyormuşum. ;D Fevzi Bey'in söylediği arazi vitesini sola doğru itmek yani dört tekere eşit güç verme konusunu şimdi öğrendim. Kırk yıl uğraşsam bulamazdım ben :smiley: Sağolun.
Yücel Bey sizede otomatik viteste ki kullanım bilgisi için minnettarım.

Bu arada hazır sizleri bulmuşken bir iki konuda daha yardımınıza ihtiyacım olacak. Mümkünse tabii,

1- Aracın kontak aksamında bir sıkıntım var anahtar çok zor girip çıkıyor, yenisi ne kadardır acaba yada ikinci el bulunur mu?
2- Sinyal-silecek kolllarının olduğu kısmı örten kapak kırıldı. Bulabilir miyim? Hani şu ortadan ikiye ayrılan kapak direksiyon ile gösterge arasında ki.
3- Yücel Bey güzel aracınıza yaptırmış olduğunuz üst bagaj harika. Kaça mal oldu? Nerede yaptırabilirim?

:smiley:

Teşekkürler

SAYGILARIMLA

Murat Önügören

Murat arkadaşım sen feyzi abimin verdiği bilgileri aklından çıkar
Feyzi abi de ve bende 86 model manuel vitesli araçlar var ve arazi konumları değişiktir
Sakın ha arazi vites kolunu sola doğru zorlama, kol elinde kalabilir
Sadece arazi durumuyla orantılı olarak zor koşullarda L low konumunda
Asfalt kullanımında H high konumunda kullan
Henüz benim araçta port bagaj yok Feyzi abinin aracında var
Gerekli bilgiyi Feyzi abiden öğrenebilirsin
Araç maslak oto sanayii de hazırlanmıştır.
Ek olarak kontağı değiştirebilirsin ama bahsettiğin kapağı bulmak çok zor

murat bey yücel beyin aracı şu anda revizyonda o beyaz arac benimki port bagajı maslakta yaptırdım benimde maslak sanayide servisim var bagajın b ana maliyeti sis farları haric yan kaydırmalar la birlik te 800 ytl dir. kontak konusuna gelince beenimkide bozuktu maslak sanayide anahtarcı arkadaşımız var size o yardımcı ola bilir ismi ugur tlf: 0 532 745 10 41 . size iyi günler görüşmek üzere.

Feyzi şaman

Konuyu geçen sene temmuzda açmışım. Arazi aracı alma çabalarımı hatırladım. RR Classic mi, Disco mu, ZJ mi, XJ mi derken; Gezenbilir ailesinin yardımlarıyla ve tecrübeleriyle 2007 Aralık ayının başlarında XJ almıştım. O aracı alırkende Jeep tarafında uzmanlaşmış olan abilerimizin çok yardımları olmuştu. Konunun hala gündemde olması ve hala birilerine yardımcı olması güzel. ;)

Konu başlığı tam benim için :smiley: Aracımın modeli bu. Sağolun.

Cevaplar ve yardımlar için teşekkürler.

Murat

Fevzi Bey,

Araç metalik füme. Bu aracın boya kaportası komple kaça çıkar acaba? Yaklaşık bir fiyat öğrenmem mümkün mü? Kendimi şimdiden hazırlamaya başlıyorum da :smiley:

Bu arada ben kredi kartı kullanmıyorum. E-bay uk. de aradığım kapağı buldum. E-bay dan sipariş verecek arkadaş olursa ben buradan elden siparişten önce nakit versem ona benim siparişide eklese olur mu?

Teşekkürler.

Murat bey kaporta ve boya yapılacak revizyona bağlı .yücel beybilir aracı boyada.benim branş'ım oto cam,kilit,flim ve sunroof.

Çok teşekkürler Fevzi Bey.

Aracımı sizinki gibi komple soydurmak istemiyorum sanırım öylesi çok masraflı olur benim için. Cam kenrları kapı içşerinde falan küçük çürükler var. Birde kapartonun bazı yerlerinde haliyle dalgalanmalar var. Ama komple boya isiyorum. Yaklaşık bir fiyat Yücel Bey verebilir misiniz acaba? Tabii ki bilgilenmek amacıyla. :smiley:

Murat bey aracınızı kaporta ve boya ustalarına göstermeden ne olduğu anlaşılmaz
Ama ben size 3 aşağı 5 yukarı söyliyeyim
Kaporta işciliği 2000- 2500 ytl civarı
boya ortalama 2000 ytl
Elektrik tesisatı 350-400
cam sökme takma, cam mekanizmalarının durumu, arka çerçevenin durumu (çürükse yarım veya tam yeniden basılıyor ) 1000-1500 ytl arası
motor içide çürükse motor parçalarının sökülmesi ve takılması var
sanırım birde araç toplanırken ıvır zıvır lazım olacak henüz o aşamada değilim
yani ortalama 6000- 7000 arası birşeyler çıkar
yada hiç uğraşmaz, aracı söktürmez sadece çürük yerleri yaptırırsınız ve yapılan yerler boyanır
sonra dıştan daha ucuza boya attırırsınız o zaman maliyet düşer

Çok teşekkürler. Sanırım 6.000-7000 YTL ye süper olur ama ben o aşamada değilim . :( Benim istediğim sizin bahsettiğiniz son durum. :smiley: Aracı söktürmeden yani. gözle görülen çürükler. Birde dışarıdan ucuza boya benim işimi görecek. İlginize çok teşekkürler. Bu arada aracınız gönlünüze göre olacaktır eminim. Allah kazasız belasız güle güle kullanmanızı nasip etsin.

Teşekkür ederim.

Murat

Aradığım parçanın resmi profil resmimde. :smiley: mesaja ekleyemedim geçici olarak böyle çözüm buldum :smiley: Bu parçayı bulmam lazım. Açalım derken kırdık :(

Teşekkürler

Teşekkür ederim umarım hepimizin gönlüne göre birer aracımız olur
Yardımcı olabileceğim başka konu olursa elimden geleni yaparım
Bir gün maslak sanayiye yolunuz düşerse aracı görürsünüz hem sizde aracınızı gösterip fiyat alabilirsiniz
saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Geri