1993 model zj hakkında yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sonsokak34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,116

sonsokak34

hayaldi gerçek oldu..
Yer
karabük
merhaba abilerim bu araç hakkında yardımlarınızı bekliyorum ilan sahibinin söylediğine göre beyni arızalıymış tahmini masrafı ne kadardır yardımcı olursanız sevinirim saygılar
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-jeep-cherokee-sahin-parasina-cheerokee-32638729/detay

Etiketler
Ynt: 1993 model zj hakkında yardım

beyni açıp bakmadan kimse fiyat veremez bence arızasına görede tamirin ne kadar sağlıklı olacağıda tartışılır

Hocam selamlar, bende ZJ lilere yeni katıldım, katılırken test etmediğim sürmediğim Zj kalmadı desem yeridir, şu kısacık ZJ tecrübemde neleri tecrübe ettim onu yazayım, önce fikir vermesi açısından 2 sene önce 2000 model passatın abs beynni arızalandı 250 tl ye yaptırdım..

1. KM veya mil, %70 i düşürülmüş kilometre, düşük kilometre v ucuzsa arkana bakmadan kaç oradan.
2. Asla resimlerden yola çıkma yanına git bin sür, fikrin 180 derece değişiyor,
3. Asla resimde temiz görünen bir araç için şehir dışı gidip bakma %90 ı hüsran oluyor.
4. Asla çok temiz lafına inanma , yanına gittiğinde bazılarının köpek bağlasan durmaz seviyede olduğunu göreceksin.
5. 4000 cc diye 93 model araç almamaya özen göster, 5.2 ile ile yakıt çoık farketmiyor, birtek vergi avantajı birde bakımları daha kolay. ama 4000 olsun diye tek şansın maksimum 1993 model.
6. Aracı kullan büyük araç langur lungur gider deme, bu araçların düzgünü oldukça sessiz ve konforlu sürüşü vardır. en ufak çukurda heryerinden ses geliyorsa , bırak aracı.
7. 1993 model bir aracı temiz ise 11 e almanın imkanı yoktur, 11 lik ilan 10 a bırakacak demektir, birde galeri kar etmeden satmaz kimbilir kaça aldı o aracı sahibinden..(hadi 1000 tl beyini koy 12 ye gelecek araç), demekki araçta başka çıkabilecek bayağı ağır masrafalar vardır, ustası tahmini bir beel çıkarınca sahibi satmaya karar vermiştir...

Bunlar benim 1 ay içindeki gördüğüm noktalar. Bende 94-95 bakarken 96 almış buldum kendimi... o kadar çok hurda araç varki piyasada... Bakımlısını bulmak o modellerde çok zorr

sıcak bilgiler dikkate alın....

araç bulunduğunuz şehirdeyse gidin bakın zarar gelmez bakmaktan...
diyelim aracı beğendiniz...
pazarlığı yapın..
satıcıyla anlaşın...
aracı faal alma konusunda anlaşma yapın vs vs...

ama ben biraz açık konuşurum, böyle bir arabaya muhtemelen epey para harcarsınız, zaten çok paranız olsa bu arabaya bakmazdınız, sizi yıpratır demedi demeyin...
(bu arada aracı görmedim bilmiyorum da belki iyidir, ama işten anlayan amerikan araçlarını seven orjinaliteye önem veren bir adamın böyle bir aracı olamaz...2.renk gibi bi tarafta sanayiden 3 liraya alınmış 4x4 yazısı gibi vs vs vs 1000 lira masrafı var demiş...araçta sadece beyin arızası kesinse bunu sağlam hale çevirip satmak daha kolaydır, en azından bunun bile farkında değiller yada başka bir film var işin içinde...)

lpg işli değil demek eğer satıcı sağlıyorsa faturasını filan çıkartıp muayeneye gideceksin demek. muayeneye gideceksen cam filmi sökülecek demek çünü polis cam filmli araca ruhsat vermiyor artık. bu da en iyi ihtimalle 750 civarı masrafın olur git geller dahil. ayrıca aracın muayeneden geçmeyen bir şeyi olursa frenler vs. tamirini de yaptıracaksınız.

ben olsan ne yaparım. aracı gider görür. galericiye çok hevesli görünür, aracı bir servise (ben,m belirlediğim) götürmeyi teklif eder. aracı kontrol ettirir. altından kalkamayacağım bir şey yoksa, bu fiyata onu alırım. gerekirse 80 tl civarı çekici masrafını da üstlenirim.. 1000 TL beyin ise illaki 1000 TL de cebinizden başka masrafları çıkar. çünkü benim içime sinmez tüm yağlarını ve bujileri filtreleri vs. değiştiririm. çünkü eski sahibi pek ilgili bir insanmış gibi gelmedi gözüme..

eleştiriler sanki 4-5 yaşında araç alınıyormuş gibi yapılıyor. yok km si düşürülmüş. yok darbesi varmış. yok şurası boyalıymış. sonuçta bu 17 yaşında bir araç! son 17 yılda siz hiç mi yere düşmediniz hiç mi hastalanmadınız. hiç mi dişinize dolgu yaptırmadınız
düşük bir bütçe ile Jeep alacaksanız. aracınıza masraf yapmayı göze almalı, sanayi ortamına alışmalı. ve hep mekanik olarak bilgilenmeye bakmalısınız... yada para biriktirip servis ten tam not alabilmiş bir zj yi 18000 den başlayan bir fiyata alacaksınız. yani hem ucuz olsun hem de kız gibi araç olsun, olmaz böyle şeyler...

bu yazıyı yazarken, sizin uzun zamandır bu araçlara hayran olduğunuzu bildiğim için yazdım. bende fronteramı kendi paramla ve son kuruşuna kadar denkleştirerek aldım. hatta ailemin alma oğlum diye baskılarına rağmen... baya masraf da yaptım. şimdi keyifle kullanıyorum. eğer satmazsam. komple boya bile düşünüyorum.

Bu jeepin sanki ön tarafındada bir problem var.Modifiye edilmiş japon arabaları gibi yere yakın,çok yılgın duruyor.

Levent hocam hakli. Bence de uzak dur. 1000 lira icin galeri arabayi yatirmaz yaptirir satar.

Yunus bu ZJ lerin hastaligi. Motor onde yani agirligin fazlasi onde ve nerdeyse hepsi otomatik. Bizim insanimizda tum arabalari sahin kullanir gibi kullandigindan yani bir gaz bir fren araclarin on yaylari cokuyor.Ozellikle sag on cok daha fazla cokuyor. Ara gazi verince arac saga yatar goruntu olarak muhtesem de maliyeti daha cok benzinci ziyareti ve sag yayin cok daha fazla cokmesi olarak geri donuyor.Eski konularda benim aracin resimleri var alindigi zaman jant/lastik get ve yay degisimi ayni goruntu.

Simdi gelelim araca ana beyin derken hangi beyin ECU ise bir sekilde bulunur.

Ama su anda gozukenler

Aracta komple carsaf boya var neden var ?.
On yaylar basmis degisecek
Jantlar boyanmis. Tamami sari degildir jantlarin sadece ic tarafi saridir.
Yan kaplamalar boyanmis kontrast yaratmak istemis boyaci kardesimiz ama canim kaplama caret bir sari olmus. Orta citalar ise beyaz.
Ayni sekilde logolar boyali

Yani arac aslnda cok yipranmis. Hani bilindik bir atasozu vardir. Kayserili abilerimiz kardeslerimiz alinmasin durum bu.Makyaji yapilmis nikahina alacak birini ariyorlar.

Eger cok param var ben bunu alip extreme modifiye yapacagim diyorsan 8500 - 9000 arasi alinir. Cunku bir cok hayati oneme sahip parcayi zaten bu modifiye esnasinda degistireceksin. Yok tek aracim olacak hard off road degil ekspedisyon tarzi takilacagim diyorsan sakin alma. Ilanda dedigi gibi sahin parasina jeep o para ile sahin almak daha mantikli. En azindan aninda nakite donersin.

En azindan aldigin zaman yapacagin masraflari soyleyeyim Levent`in dedigi gibi 1000 lira ile kurtulamazsin

Bunlar standart yapilmasi gerekenler
Kayis 50
Avare bilyasi 80
Devirdaim 170
Termostat 40
Yag motor 110
Yag sanzuman 160
Sanzuman filtresi 30
Yag filtresi 20
Hava filtresi 30
Buji 80
Buji kablo seti 80
On yaylar cikma 175

Toplam 1025

Bir de eger diye baslayanlar var

On duzen parca 950
Aks laleleri 2 adet 360
On fren balata+disk 260
Arka fren 250

Toplam 1820

Bunlar hep pazarlik ile onceden alinmis fiyatlar %10-15 daha yukari cikabilir. Daha beyin yok isin icinde.

Adasimin da dedigi gibi

Ben kendi aracimin durumunu bilerek aldim. Cunku yapacagim coook fazla is var uzerinde.Onlarida yavas yavas yapiyorum acele etmeden. O yuzden sende acele etme.Simdi bask abir arac buldum parayi denklestirirsem onu alip su ankini satisa cikartacagim. Kondisyonu benimkinden cok daha iyi ve uzerinde LSD var.Sirf o yuzden aliyorum.

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilginiz için saolun

sarf malzeme ve genel bakım maliyetim tutmuş .. ama eğer diye başlayanlar listesine amotrisör de eklemek lazım. yaylar bu kadar bastıysa araçta kaç senelik amortisör vardır. kim bilir.
ben cevabı yazarken 10.000 e düşürüp 3.000 TL masraf yaparsın mekaniğine geçmişini bildiğin bir araç olur diye düşündüm. LPG işli değil. sonra muayeneye girerek lpg yide işletirsin. 14.000 e aracın olmuş olur... değer mi? orasını bilemem

sonsokak34' Alıntı:
anlaşılan iyi bir zj için 18000 tl şart

Aynen

14000 e arac alinir 4000 ile de bakim yapilir.

Benim bugune kadar yaptiklarim

1100 difransiyel
1100 radyotor tamiri + devirdaim + kayis + avere bilyasi + termostat + fan davlumbazi + hava filtresi + iscilik
2500 lpg
1000 on duzen
1050 5 jant 5 lastik (Bu resmen duses oldu)
300 yaylar
750 aks ve lale degisimi + sanzuman yagi + sanzuman filtresi + sanzuman bakimi + isciligi
200 yukseltme isciligi + yag yag filtresi

Toplam 8000 TL harcamisim.

sonsokak34' Alıntı:
desenize zj yalan oldu

Yoo yalan olmadi hala bulma sansimiz var.

Ben biraz isin ucunu kacirdim tabi bir iki de sanssizlik yasadim hatta o listede olmayan simdi aklima gelen bir kac sey daha var.

Mesela hanima kizip sag on aks korugunu degistirmedim ve bu bana koruk ile beraber aks lalesi olarak dondu. Uzerinde ki LPG den hoslanmadim biraz hibrid olmus vaziyette idi onu komple degistirdim. Aldigimda ustunde 18" jantlar vardi onlari sokup attim depoya, verdim sahibindene ilani satin alan olursa o rakkam da dusecek.

Yani kisaca 13-15 arasi bir arac bulursan ustune de 5-3 arasi harcarsan cok da guzel bir aracin olur.

Benim sansim mesela yukseltmeyi Bahttin Abi "bettino" ile beraber kendimiz yaptik. Ordan kar ettik.

Aslinda simdiden sonra yapacaklarim para tutuyor.
On tampon
Vinc
Arka tampon ve stepne tutucu.
Port bagaj
Rock Slider

vb...

Olarak devam ediyor.

Bide alinti yaptigin zaman yazacaklarini

"[/quote]"

dan sonra yazarsan yazdiklarin kutu icinde degil disinda cikar.

daha senden çok şey öğrencem usta

Bana gelene kadar daha cooookkk ustadlar var merak etme sen.

Ben sadece bu aralar bosum o yuzden bu kadar cabuk cevap yazabiliyorum

Hocam bence hiç bulaşma emin ol bi dünya para harcarsın bu araca biraz daha bekle 3-4 koyup daha düzgününü al araç zaten komple boyalı gördüğüm kadarıyla...