1993 Vitara Jlx 1.6 Hararet Göstergesi Sorunu ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yimust Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,384
Ynt: 1993 Vitara Jlx 1.6 Hararet Göstergesi Sorunu ?..

herkeze merhaba. benimde konuya katkım olsun.
radyatörüm üstten çatlaktı .değiştirdim ve radyatör kendi orjinalinden daha kalındı.daha sonra aynı sorun bendede oldu. termostatı deiğştirdim. onun öncesinde hararet müşürü cihazla kontrol edildi.müşür değerleri doğru okuyordu.ona rağmen termostadı değiştirdim sonuç yine ayni. hata devam etti.daha öncesi hararet göstergesi.tam ortada gösteriyordu.şimdi en küçük değerde.
şimdi buraya kadar sorunun radyatör kaynaklı olduğuna hem fikiriz .
sorum şu benim anlamadığım kadarı neden sorun yarattığı.TERMOSTAD ne işe yarar. motorun içindeki soğutma sıvısını uygun çalışma hararetine ulaşana kadar kapalı devrede kalmasını sağlamak değilmi? radyatr ne kadar büyük olursa olsun termostad bir kapı görevi görmezmi.radyatör sıvıyı az yada ço ne kadar soğutursa soğutsun sonuçta bizim hararet göstergesinde okuduğumuz ısı bilgisi blok içindeki kapalı devrede bulunan sıvının ısı değeri değilmi? yanlış anlıyorsam bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Etiketler

93 model 3 kapılı aracım var genelde hararet ıbresi hep ortada... normal olanıda bu degilmi zaten?
buaraclarda fan yok dolayısıyla volkswagen kullanır gibi eve yaklasmadan once yada evın onunde biraz rolantide calıstırmak yeterli ama zaten 5. viteste 90 100 km hızla kullanıldıgında hıc bır zaman buna ıhtıyac bile duymuyorum..
acaba hatalı mıyım?

Hudev selam.Söylediklerinde haklısın.Dediğin gibi öyle bir mantık olsa idi termostada gerek kalmazdı.Bana radyötör büyük ondan hararet çıkmıyor diyen suziki servisidir.Hemde 1' e 1 suziki servisi.Kanaatimce hem sahtekar hemde bu işten anlamayan biri.Ben bu güne kadar düşündüm ve şu kanaate vardım.Suziki vitara orjinal parçasından başkasını kabul etmiyor.Bizim servisler de yada ustalarda yan sanayileri takıyorlar.Dolayısıyla düzen tutmuyor.Bu düşünceye nerden vardın derseniz?Daha önce aracın baskı balatasını ve debriyaj bilyasını yan sanayi ile değiştirdim sonuç daha kötü oldu.Bu tabi benim vardığım sonuç.

nafiz bey merhaba .yazınız için teşekkürler.
suzukiler çok cefakar ve vefakar araçlar ama birde dediğiniz gibi ustasıda olsa.size sonuna kadar katılıyorum. ben cerkezköy de oturuyorum. bizim buralarda kendiniz birşey biliyorsanız ustalara ustalık yaparsınız kimsenin birşey bildiği yok.benim tarifimle sorunları çözüyoruz.adamlar alışmış niva ları tofaş toplar gibi toplamaya bizim araçlarada aynı mantıkla yaklaşıyorlar.sorun çözümsüz oluyor.
iyi günler dilerim.

Aslında şu an en iyi arazi taşıdı suziki vitara ama maalesef bu sebepten dolayı pek çok kişi araçtan soğumuş durumda.Tabiki bu benim yorumum.

tekrar merhaba.belki yardımcı olabilirsiniz diye size yazıyorum.
klima komprasörüm aşırı sesle birlikte kilitledi.klimayı söktürüp 2 yıl önce işin ustasına verdik. klima geçen yıl geldi yerine taktık ve aynı sorunun tekrarladığını gördükten sonra çıkarıp tekrar aynı ustaya gönderdik. çünkü tamir bedeli olarak 200 tl ücretide peşin ödemiştik.klima tekrar geldi ve artık sorunsuz çalışaCAĞI SÖYLENDİ .klimayı ustamla beraber yerine taktık klima gazınıda doldurduktan sonra klimayı açtık.tekrar koca bir hüsran. ilk gönderdiğimdende kötü idi. ses devam ediyor vede doldurduğumuz gazı kaçırıyor.ben şimdi ne yapayım bu ustaya.200 tl nin üzerine soğuk su mu içeyim yoksa adamı mı boğazlayım. başka tavsiye edeceğiniz usta veya fikriniz varmıdır acaba.istanbul olabilir şimdiden size teşekkür ederim.sizinde herhangi bir konuda yardıma ihtiyacınız olusa bana yazabilirsiniz.
iyi geceler.

hudev bey
benim ve babamın senelerdir gittigi bir elektrik ustası vardır kadıkoyde.. gecen ugradıgımda klima servisi yapılır gazı doldurulur diye bir ilan vardı ve gelen bir arac sahibinede gaz doldurumu ve genel klima bakımıyla alakalı 100 lira gibi bir fiyat verdi gelen kişinin arabası honda jazz dı
eger arzu ederseniz hırsızlık huyu olmayan dolandırmaya calısmayan ii bir usta oldugunu gonul rahatlıgıyla soyleyebilirim..

emir bey iyi geceler. adres verebilirmisiniz veya tarif. teşekkürler.

nereden gelecegınız soylerseniz ona gore tarif edeyim
ama basit olarak acıbadem dortyol ısıklarda titiz oto elektrik ergin usta

avrupa yakası diyelim. çerkezköy den geleceğim.

acıbadem tepe nautilusu bulmanız kolay olacaktır sanırım..
oraya vardıgınız zaman herhangi birisine acıbadem dörtyol nerede diye sorarsanız size kolayca tarif ederler.. onun sonrasında 4yol ısıkları gectikten 20mt kadar sonra yolun sol tarafında bir dukkan.. eger ilgilenirseniz ben size acık adresinive telefon numarasınıda tedarik eder veririm.. siz oncesınde bır telefon acar sorunu anlatırsınız ona gorede gun belırlersınız

arkadaşlar çok merak ediyorum 1994 model vitara jlx aracımın göstergesi aşagıdaki resimde kırmızı renkle işarediğim yere geliyor bu normalmi? yoksa C'nin hemen yanında mavi ile işaretlediğim yerdemi olmalı bilenler lütfen yardım!!!

Resmi göremiyorum fakat bahsettiğiniz kırmızı aracın göstergesindeki kırmızı bölge ise hararet sorunu vardır.
Normalde ibre C ile H nin ortalarında durmalı.
Bu da 76-80 arası bir derece oluyor.

Dostum c nin yaninda cizik var kisin oralarda duruyordu simdi gostergenin tam ortasina gelmeden hafif solda duruyor

göstergenin tam ortasına gelmeden hafif solda olması normal gibi. ancak kışınki c 'nin yanındaki çiziğin oralarda durması eğer çok kısa yolculuklarda ise normal ama 4-5 km gitmeye rağmen oralardaysa düşük. yani araçta termostat olmayabilir , kontrol ettirin isterseniz.