KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
merhaba bir kaçgün önce 1995 model cherokee 5.2 aldım ve daha önce hiç arazi aracı kullanmadığım için tecrübesizim birkaç sorum olacak..
1- ön şaftı söktürdüm daha az yakması için bunun ne gibi faydası yada zararları vardır? 2- ön şaft sökülüyken en ufak bir çamurda yada karda zorlanıyor acaba lastiklerdenmi? 3-karda gaza çok yüklendim ve olduğu gibi ters dönderdi tüm bunların nedeni şafttanmı? 4-arazi vitesini tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
merhaba bir kaçgün önce 1995 model cherokee 5.2 aldım ve daha önce hiç arazi aracı kullanmadığım için tecrübesizim birkaç sorum olacak..
1- ön şaftı söktürdüm daha az yakması için bunun ne gibi faydası yada zararları vardır? 2- ön şaft sökülüyken en ufak bir çamurda yada karda zorlanıyor acaba lastiklerdenmi? 3-karda gaza çok yüklendim ve olduğu gibi ters dönderdi tüm bunların nedeni şafttanmı? 4-arazi vitesini tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
ön şaftı yerine takın. sadece güç kaybına sebep olur. illa 2 çeker olsun diyorsanız elle kontrol edilen poryalardan adapte etmeniz lazım çünkü sizin aracınız 4 çeker olsun diye tasarlanmış. bizdeki 1997 4.0 gibi 2 çeker seçenekli aktarma yok onda.
arazi vitesi için duracaksınız. vitesi boşa alıp ikinci kolu hart diye aşağı çekeceksiniz. hepsi bu.
kafasızlıkla bir alakası yok arkadaşım; ilk ileti senin iletin, orda birinci maddede şaftı söktürdüm demişsin dördüncü maddede arazi vitesini nasıl kullanırım demişsin.bu doğrultuda cevap verdim bende...
Baran bey öncelikle bir sakin olun, buradaki insanlar size yardımcı olmaya çalışıyorlar
Bu konularda çok fazla bir bilgim olmamakla birlikte, araçlarda kullanıcının kafasına göre yaptığı değişikliklerin aracın karakteristiklerini olumsuz yönde etkilediğini biliyorum.
Aracınızın spin atması ya da çamurda/karda zorlanması büyük ihtimalle şaftı söktürmenizden kaynaklanıyor, aynı aracın 97 modelini kullanıyorum daha girip çıkamadığım bir yer olmadı
teşekkür ederim sakim ya geçenlerde bi tarlaya girdim araba gömüldü şaftıda taktırmıştım üzrindeki laskiler orjinal değilmiş gömüldüm kaldım soğuttu beni arabadan altı değdiği için defransiyelden ses gelmeye başladı :S