1995 model cherokee 5.2 hakkında yardımm..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baran_60 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,107

baran_60

Yeni Üye
merhaba bir kaçgün önce 1995 model cherokee 5.2 aldım ve daha önce hiç arazi aracı kullanmadığım için tecrübesizim birkaç sorum olacak..

1- ön şaftı söktürdüm daha az yakması için bunun ne gibi faydası yada zararları vardır?
2- ön şaft sökülüyken en ufak bir çamurda yada karda zorlanıyor acaba lastiklerdenmi?
3-karda gaza çok yüklendim ve olduğu gibi ters dönderdi tüm bunların nedeni şafttanmı?
4-arazi vitesini tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :(

Etiketler
Ynt: 1995 model cherokee 5.2 hakkında yardımm..

baran_60' Alıntı:
merhaba bir kaçgün önce 1995 model cherokee 5.2 aldım ve daha önce hiç arazi aracı kullanmadığım için tecrübesizim birkaç sorum olacak..

1- ön şaftı söktürdüm daha az yakması için bunun ne gibi faydası yada zararları vardır?
2- ön şaft sökülüyken en ufak bir çamurda yada karda zorlanıyor acaba lastiklerdenmi?
3-karda gaza çok yüklendim ve olduğu gibi ters dönderdi tüm bunların nedeni şafttanmı?
4-arazi vitesini tam olarak nasıl kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim :(
2 ve 3' üncü maddelerde yazmışsın ne zararı olduğunu.
4. madde de ise alttarafı bir kol çekeceksin. Ama bunu sanırım espiri olsun diye yazdın sen.

ön şaftı yerine takın. sadece güç kaybına sebep olur. illa 2 çeker olsun diyorsanız elle kontrol edilen poryalardan adapte etmeniz lazım çünkü sizin aracınız 4 çeker olsun diye tasarlanmış. bizdeki 1997 4.0 gibi 2 çeker seçenekli aktarma yok onda.

arazi vitesi için duracaksınız. vitesi boşa alıp ikinci kolu hart diye aşağı çekeceksiniz. hepsi bu.

teşekkür ederim arazi vitesini N'de veya 4lo da kullanırsak ne olur?

baran_60' Alıntı:
teşekkür ederim arazi vitesini N'de veya 4lo da kullanırsak ne olur?
şaftı sökülmüş aracta arazi vitesi ne iş yapar ki?

şaftı taktırmadan kullanılmayacağını bilmeyecek kadar kafasız değiliz kardeş :smiley:

N de olmaz. o geçici durumlar içindir. mesela araç çekilecekse.

baran_60' Alıntı:
şaftı taktırmadan kullanılmayacağını bilmeyecek kadar kafasız değiliz kardeş :smiley:
kafasızlıkla bir alakası yok arkadaşım; ilk ileti senin iletin, orda birinci maddede şaftı söktürdüm demişsin dördüncü maddede arazi vitesini nasıl kullanırım demişsin.bu doğrultuda cevap verdim bende...

Baran bey öncelikle bir sakin olun, buradaki insanlar size yardımcı olmaya çalışıyorlar :smiley:
Bu konularda çok fazla bir bilgim olmamakla birlikte, araçlarda kullanıcının kafasına göre yaptığı değişikliklerin aracın karakteristiklerini olumsuz yönde etkilediğini biliyorum.
Aracınızın spin atması ya da çamurda/karda zorlanması büyük ihtimalle şaftı söktürmenizden kaynaklanıyor, aynı aracın 97 modelini kullanıyorum daha girip çıkamadığım bir yer olmadı :smiley:

teşekkür ederim sakim :smiley: ya geçenlerde bi tarlaya girdim araba gömüldü şaftıda taktırmıştım üzrindeki laskiler orjinal değilmiş gömüldüm kaldım soğuttu beni arabadan altı değdiği için defransiyelden ses gelmeye başladı :S

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR