1996 Model Suzuki Vitara Motor Yapımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan EREN DENIZ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,837

EREN DENIZ

Yeni Üye
slm arkadaşlar ben erkan benım aracın1996 model 2000 motor 5 kapı vıtara gercı aracı hala alamadım yaklaşık 1 ay sonra benı olacak ama :smiley: ben şimdıden sorayım dedım aracı calıştırdıgımda motorda sıbob vurması gıbı ses gelıyo yanlız bu aracların sıbob ayarlarını otomatık olarak yaptıgını arkadasım soyledı ama ben motoru tamamemn ındırıp rekteve etmek ıstıyorum cunku arac yaklasık ıkı yıldır yatıyo bu aracın bakımı yanı motor rektefe şanzıman bakımı ortalama kaca mal olur ben hatay erzın de oturuyorum yardımlarınız ıcın sımdıden tşkler.

Etiketler
Ynt: 1996 Model Suzuki Vitara Motor Yapımı

motor işi için rakam vermek yanlış olur, pandora'nın kutusu gibi, açtığınızda ne çıkacağı, ne masraflar çıkaracağı belli olmaz. Kapalı kutu nihayetinde...

Rakam vermek gerçekten açmadan mümkün değil ama bütçe olarak 3000 TL gibi kendinizi hazırlayın diyebilirim

teşkler arkadaşlar bırde bu bolgede osmanıye hatay veya adana da onerebılecegınız usta varsa sevınırım.

adanaya yeni taşındım. araştırdım . bir tane suzuki ustası yok burada. hepsi balon.

bu bolgede suzukı cı bulamıyacagız galıba bazı arkadaşlar surıyeyı onerıyo ama bakalım hem parca hemde işcılık ucuz dıyolar

kaca maloldu ve neler yaptırdın detayları alabılırmıyım teşekurler

dostum iki sene önce aşağıdaki alıntı yazıda okuduğun işlemleri 1375 tlye yaptım ama o zaman izmirdeydim. sanayiide iyi çevrem var. şimdi herhalde 2500 civarı tutar gibi. ama ben keyfi olarak pisyonlara kadar değiştirdim. yoksa segman bile stemiyordu. debriyaj baskı disk rulman ve yağ-antifreeze vs. fiyata dahil. bir terk krank ve motor bloğu değişmedi.
alıntı yazı;
arkadaşlar 93 jlx vitara hardtop 3 k sahibiyim. araç karbürötörlü ve 115,000 km deyken zavoli lpg taktırdım. mixeri özelyaptırdım ve çok memnunum. Ancak lpg yi taktıktan 3-5 bin km sonra motor contaları bozuldu ve benim ihtiyarın motoru yağa su karışmaya başladı. bu arada kesinlikle hararet problemim yoktu. daha sonra motor ısındığında frene basınca yada rolantide yağ lambası gösteriyordu. yağ müşürü değiştirdim olmadı yağ pompası değiştirdim olmadı en sonunda tepem attı araçla gönül bağım olduğu için komple motor yaptım ve pistonlara kadar değiştirdim. bu arada komple motor rektefiye,piston,kol gömlek, debriyaj baskı disk rulman ve motor yağı,antifrizi , işcilik vs dahil gecen sene 1375 tl ye bitti ve çok şasırdım. Samimi söyluyorum bu arabalar velinimet. zaten yıllardır kahrımı çekiyordu. şu anda araç lpg ile sıfır motorun üstüne 5000-6000 km yaptı ve bana öyle geliyor ki bu kondisyonla 100000 km devirir. benim düşüncem 10 yıldır benzinle binlerce km yol yapan vitarayı lpg yer cevirince doğal olarak arabanın dinamikleri değişiyor ve ısı farkından dolayı conta problemleri yaşanıyor. benim gibi komple motor yaparsanız ömür boyu sorunsuz lpg li bir araca sahip olabilirsiniz. bol çamurlu günler.

teşekkurler verdıgın bılgıler ıcın bakalım bu cvrede bulabılırsem buralarda yaptırmam benım acımdan daha ıyı olacak malum memuruz yavaş yavaş ustesınden cıkmaya calışacagız

MİCOMİCO' Alıntı:
dostum iki sene önce aşağıdaki alıntı yazıda okuduğun işlemleri 1375 tlye yaptım ama o zaman izmirdeydim. sanayiide iyi çevrem var.

İyi geceler, bende 1,5 yıldır İzmirdeyim ve Vitara kullanıcısıyım. İzmir'de vitaralara aşina olan, tavsiye edebileceğiniz, tanıdığınız usta, servisler haricinde yedek parça bulabileceğimiz yerler var mı ? Selamlar.

Ben bu konuda başlık açtım yok gibi yada ben bulamadım suziki servisinde var haliyle bi tane usta o iyi anlıyo ben bayaa bi sohbet ettim h.sonu gitçem tekrar yazarım burdan

serkan35' Alıntı:
Ben bu konuda başlık açtım yok gibi yada ben bulamadım suziki servisinde var haliyle bi tane usta o iyi anlıyo ben bayaa bi sohbet ettim h.sonu gitçem tekrar yazarım burdan

İyi akşamlar Serkan Bey !
Açtığınız başlığı biliyorum, oraya eklemek için sormuştum zaten. Servisteki ustaları bende tanıyorum, sohbet ettiğiniz usta Bornova Servisten mi ? Selamlar.

iyi akşamlar Mustafa bey,
bornova yolunda ustabaşı adını hatırlamıyorum şimdi,bu işi çözmek gerek ama bir türlü denk gelmedi koca izmirde,iyi bir suzuki ustası,benim araça bora demiri lastikleri değişecek yazmışlar sanayide ama araçta bora demiri lastiği yokmuş,

serkan35' Alıntı:
iyi akşamlar Mustafa bey,
bornova yolunda ustabaşı adını hatırlamıyorum şimdi,bu işi çözmek gerek ama bir türlü denk gelmedi koca izmirde,iyi bir suzuki ustası,benim araça bora demiri lastikleri değişecek yazmışlar sanayide ama araçta bora demiri lastiği yokmuş,

Serkan Bey, aracı sürekli götürdüğüm, bana her zaman yardımcı olan, herhangibir yanlışlıklarını görmediğim servis ve servis müdürünün ismini size özelden gönderiyorum. ( Aracın benden önceki sahibi de aynı servise gidiyormuş, servisteki bilgisayardan araca geçmişte yapılan işlemler ile ilgili bilgilere ulaşılabiliyor.) Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR