1996 RAV 4 (100.000 km); Arazi Aracı Olarak Ne Dersiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BarZef Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,587

BarZef

Ana Kamp
merhabalar,

ben 14-17.000 tl civarında bir cip düşünüyorum, aklımda suzuki 1.3 vitara 3 kapı veya suzuki jimny var,

ancak RAW 4 1996 100.000 km 14.000tl bi araç buldum 1985cc ve 105 bg ( 77 kw )

amatör olarak yaylalara geziler yapıyorum, off -road düşünmüyorum.

bahsettiğim raw 4 arazi aracı olarak nasıldır?

saygılarımla

Etiketler
Ynt: 1996 RAV 4 (100.000 km); Arazi Aracı Olarak Ne Dersiniz ?

Bildiğim kadarıyla Rav4 SUV sınıfında 4x4 ancak orta dif kilit 4L gibi özellikleri yok. uludağ'a çıkmak için tercih edilebilir ama arazi için daha uygun araçlar var. Vitara da Jimny de Rav4'den daha uygun olur diye düşünüyorum.

1996 model RAV4 kullanıyorum ben de. Araç 105 değil, 129 hp'dir. Bir düğmeye basarak devreye sokulan Diferansiyel kilidi vardır. Ben aracı normal binek astikleriyle kulllanıyorum. ankara Elmadağ'da yarım metre karda iki kez zirve yaptım. hiç sorun yaşamadım. En son Yeşilöz vadisinden Sorgun yaylasına çıktım. Tepede 20 santim kar vardı. Sorunsuz gidip geldim. Tabi ki CJ'ler veya diğer Off-Road araçları gibi ağır arazi koşullarında istediğiniz performansı gösteremez. Ama inanılmaz keyifli bir sürüşü var. Suzuki vitaraya bir sözüm olamaz ama Jimny almanızı önermiyorum.

Suzuki Vitara'nın arazi yeteneği oldulça iyidir.
2H,4H ve 4L seçenekleri ile iyi bir arazi şanzımanına sahiptir ve şaseli bir araçtır.
Toyota Rav4 ise;
2.0 litrelik motoru ile oldukça performanslıdır.
Sürekli 4x4 olan araç bir swith ile merkezi differansiyeli kilitler.
Uygun lastiklerle size ummadığınız bir performans yaşatır.

(1996'da ilk çıktığında kısa bir süre kullandım)

Aslında oldukça farklı özelliklerde araçlardır.
Ağır of road koşullarında kullanmayacaksanız iyi kullanılmış ikinci el bir Rav4 'ü tavsiye ederim.
Ağır off road için zaten Vitara'nın da 2.0 veya 2.5 litrelik motorlu olanları tavsiyeye şayandır.

Jimny'yi yakından tanımadığım için yorum yapmıyorum.

Saygılarımla,

ergunucyasar' Alıntı:
Suzuki Vitara'nın arazi yeteneği oldulça iyidir.
2H,4H ve 4L seçenekleri ile iyi bir arazi şanzımanına sahiptir ve şaseli bir araçtır.
Toyota Rav4 ise;
2.0 litrelik motoru ile oldukça performanslıdır.
Sürekli 4x4 olan araç bir swith ile merkezi differansiyeli kilitler.
Uygun lastiklerle size ummadığınız bir performans yaşatır.

(1996'da ilk çıktığında kısa bir süre kullandım)

Aslında oldukça farklı özelliklerde araçlardır.
Ağır of road koşullarında kullanmayacaksanız iyi kullanılmış ikinci el bir Rav4 'ü tavsiye ederim.
Ağır off road için zaten Vitara'nın da 2.0 veya 2.5 litrelik motorlu olanları tavsiyeye şayandır.

İlave olarak,Suzuki Jimny offroad+trophy yapmak için en uygun araç.Tek dezavantajı araç içi çok ufak. 2 kişi binilecekse arka koltuklarada malzeme koymak kaydıyla bağaja destek olunabilir. Motorunun 1,3 oluşunu küçümsemeyin ufak+hafif oluşu büyük avantaj. Uygun yükseltme kiti+lastik+arka kilit ilavesiyle.Giremiyeceğiniz yer yoktur. 8)

herkese çok çok teşekkürler,

bu görüşllerde sonra 3 kapı vitara / Jimny bana oldukça sıcak bir fikir gibi geliyor.

sn Otisabi , küçüklüğü haricinde jimny'yi önermemenizi sebebi nedir,

saygılarımla

Kullanıcılyardan gelen şikayet üzerine onu söylemiştim. Dar şase ve yüksekli arasındaki orantısızlığın yol tutuşu olumsuz etkilediğini ve bunun belirgin şekilde hissedildiğini söyledi kullanan arkadaş. hatta şu anda satmaya uğraştığını biliyorum. Yoksa önermeme konusunda çok da fazla ısrarcı değilim.

Barış bey bende Otisabinin cümlelerine bir ilave yapayım,Jimny alıp off-road şartlarında hazırlarsanız,asfaltta biraz daha dikkatli olmalısınız,araç standart olarakda diğer jipler gibi oturaklı diye tabir edilen boyutta olmadığı için bu husus önemli.Bu belirttiğim fark 3 kapı vitara ile 5 kapı vitara arasında da var.3 kapı vitara yol tutuş açısından biraz daha eksi değerlere sahiptir.

Genel bilgi vermek açısından,hangi model olursa olsun ön ve arka teker mesafesi ve dingil mesafesi kısa olan araçların yol tutuş performansı uzun olana göre daha zayıftır.(Halk arasında kısa şase ,uzun şase muhabbeti.).Dolayısiyle off-road kullanımda kısa şase tercih sebebidir.Ama siz gezi ve asfalt düşünüyorsanız uzun şase tercih edin derim.Saygılar.

Selam Barış Bey; Ben bu araçlar sık sık takla atıyor demedim(Otisabide öyle yazmamış),konunun başında yol ve gezi amaçlı düşündüğünüz yazmışsınız.Bizde bu iki aracın hatta Toyota rav4 içinde isteğinizi fazlasıyla karsılayabileceğinizi belirttik.Fakat ne yazıktırki iyi niyetimizle yazdığımız,ilave bilgi olarak;Eğer zaman içerisinde alacağınız araçda off-road amaçlı değişiklikler yapacaksanız(Yükseltme kiti ve Lastik vb...)asfalt kullanımda dikkatli olmalısınız bu araçlarla cümlemiz nasıl olduysa bu araçlar sıklıkla takla atıyor demişiz gibi algılanmış.Öncelikle lütfen yazılanları iyice okuyun çünkü sizden başka bu ve bu tarz konuları birçok kişi bu platformda okuyor,sizin yanlış anlamanız ve bizi söylemiş gibi göstermeniz çok ama çok hatalı bir hareket.Dediğim gibi lütfen yazılanları iyi okuyup ona göre cevap yazın.Saygılarımla

kendi yazımı tekrar okuduğumda aslında maksadımın dışında bir anlama geldiğini gördüm, yanlış anlaşma için üzgünüm.

tabi ki sizlerin cevaplarından kesinlikle böyle bir sonuca varmadım ve böyle birşey anlamadım ,

jimny almak istediğim bir araç ve kendimi ikna etmek istiyorum , daha uzun ön-arka tekerlek mesafeli ve dingil mesafeli araçlara göre yol tutuşunda eksi değerlere sahip olması gezi ve asvalt kullanımı açısından bir dez avantaj olduğundan , bu dez avantaj çok büyük ve ciddi boyutlarda olsaydı sürekli yolda tutunamayarak kaza yapan jimnyler duymamız gerekirdi diye düşünüyorum (kendi düşüncem bu sizlerin yazdıkları ile bir ilgisi yok ) böyle birşey de duymadığımız için demek ki, dikkatli bir kullanım ile bu dezavantajı da ortadan kaldırmış oluruz ( pratikte ) diye düşündüm ( tekrar ediyim , bu benim kendi düşüncem ) ve bunu belirtmek istedim

özellikle de bana hiçbir çıkarı olmadan yardım eden insanları üzmeyi hiç istemem

"ne yazıktır ki" ibareniz kendimi oldukça aciz , anlayıştan yoksun ve patavatsız hissettirdi.

sizleri üzdüysem üzgünüm,

tekrar teşekkür ederim

saygıılarımla

arazi aracı ve rav4 çok çelişki olur, vitara yada jimny den sasmayın, iyi bir takım lastikle rav4 de arkaya bağlayıp gezersiniz

geç cevap için kusura bakmayın sn Levent bey ,

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim

saygılarımla

Sayın Barzef,
Sonuç ne oldu neye karar verdiniz Raw 4 mü,Vitaramı merak ettim konuyu bilen arkadaşlar varsa cevap bekleyecegim.
Saygılar

merhaba sn Cen-art,

sonuçta 98 polo ile devam ediyorum :smiley:

mali nedenlerden yeni bir araç alamadım , ancak kısa süreli yaptığım okumalarda suzuki'de karar kılmıştım,
en çok da jimny'yi gözüme kestirmiştim.

inşallah ilerki yıllarda almayı plamlıyorum,
saygılarımla.

Arkadaşlar konu ya sonradan katıldıgım için özür keşke daha önce katılsaydım en azından yanlış yönlenmemenize faydam olurdu
1996 model rav4 tek kapı otomatik vitese yaklaşık 4 yıldır biniyorum yani kulaktan duyma degil ( youtubede videolarını görebilirsiniz / 1996 çorum offroad )
1: Viraj konusu asfaltta daimi 4x4 olması vitara ve kia 1996 sportageden çok ama çok daha iyi helede ıslak ve kaygan yollarda inanın çogu bineklerden daha mükemmel giriyor.
2: Arazi konusunda agır arazi diyenler neyi kastediyor dikey tırmanmada ve inmede suzikiler eger 55 derece tırmana biliyorsa başım üstüne ama ben tırmanıp inebiliyorum.
3: Suzukiler buzlu yolda üzerinde 140 150 klm süratle gide biliyorsa ve dengesini kaybedince toplana biliyorsa hemen alın :smiley: ama ben gidiyorum
4: Konfor ve iç hacim genişligi ve sesizligi rav4 gibi ise hemen alın
5: Parça yönünden ve arıza yönünden rav4 gibi performanslı ise inanın hemen alın

sn Barda06 (isim yazsaydınız ismen hitap ederdim)
çorum offroad yamışsınız ilgimi çekti.
bizde çorumdayız kendi çapımızda ufak geziler yapıyoruz pazar günleri.
eğer çorumdaysanız gezilerimizden birine muhakkak bekleriz, yazdıklarınızı görünce aracınzın da performansını görmek isteriz. hem de bu şekilde rav4 ün başarısını bize d göstermiş olursunuz. :smiley:
saygılar...

barda06' Alıntı:
Arkadaşlar konu ya sonradan katıldıgım için özür keşke daha önce katılsaydım en azından yanlış yönlenmemenize faydam olurdu
1996 model rav4 tek kapı otomatik vitese yaklaşık 4 yıldır biniyorum yani kulaktan duyma degil ( youtubede videolarını görebilirsiniz / 1996 çorum offroad )

2: Arazi konusunda agır arazi diyenler neyi kastediyor dikey tırmanmada ve inmede suzikiler eger 55 derece tırmana biliyorsa başım üstüne ama ben tırmanıp inebiliyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,722
Kaydolan Son Üyemiz
maestrobd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR