1996 ve Sonraki Modellerde Eskiye Göre Kasa Boyutları Farklı mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mjeliada Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,452

mjeliada

Kamp III
birşeye dikkat ettim. 96 ve sonrası kasalar daha heybetli daha iri duruyor 93-95 lere göre. kasa boyutlarında bir fark mı var? yada aracımı öyle görünmesi için neler yapmam gerekiyor? jant - lastik ebatlarındanmı acaba?

Etiketler
Ynt: 1996 ve Sonraki Modellerde Eskiye Göre Kasa Boyutları Farklı mı?

mjeliada' Alıntı:
birşeye dikkat ettim. 96 ve sonrası kasalar daha heybetli daha iri duruyor 93-95 lere göre. kasa boyutlarında bir fark mı var? yada aracımı öyle görünmesi için neler yapmam gerekiyor? jant - lastik ebatlarındanmı acaba?
Sizin dediğiniz kasada 16'' Jant kullanılıyor ama öyle heybetlendirecek kadar fark etmemesi lazım ... sadece 15'' jantlar araçta emanet duruyor gibi gözüküyor :smiley:

93 94 birbirinin aynisidir.

95 de bagaj kapagi degisti. Cami acilir hale geldi. Buna ek olarak arka defransiyel degisti onun icin de 16 jantlara gecildi. Bizim 93-94 lerde Dana 35 Defransiyel var ve 16 janti tasimiyor. Sirf bu yuzden benim cadde jantlarini sonunda hafta sonu cikartip attim ve direk orjinal 15 leri taktim 235/75/15 AT lastikler ile berraber. Aracin durusu degisti.

Cogu kimse bu ayrintiyi atliyor. Dana 35 lerde 15 uzeri jant riskli (risk derken hayati degil ama ayna mahruti icin risk soz konusu)

Bunun disinda dashboard degisti koltuklara sisme sistem ve hafiza kondu. Arka koltuklarda kafalik gibi ufak tefek aksesuarlar konuldu diyebiliriz.

s40euro' Alıntı:
93 94 birbirinin aynisidir.

95 de bagaj kapagi degisti. Cami acilir hale geldi. Buna ek olarak arka defransiyel degisti onun icin de 16 jantlara gecildi. Bizim 93-94 lerde Dana 35 Defransiyel var ve 16 janti tasimiyor. Sirf bu yuzden benim cadde jantlarini sonunda hafta sonu cikartip attim ve direk orjinal 15 leri taktim 235/75/15 AT lastikler ile berraber. Aracin durusu degisti.

Cogu kimse bu ayrintiyi atliyor. Dana 35 lerde 15 uzeri jant riskli (risk derken hayati degil ama ayna mahruti icin risk soz konusu)

Bunun disinda dashboard degisti koltuklara sisme sistem ve hafiza kondu. Arka koltuklarda kafalik gibi ufak tefek aksesuarlar konuldu diyebiliriz.

arka koltuklarda kafalık benim 93 ümde var. iç dış aksesuar değişimlerini biliyorumda , dana 35 16 taşımazmı acaba merakım o konuda. malum , araçları deli gibi yükseltip çok büyük lastik takanlar var. yoksa sadece lastiği 245 yapsam yeterli olurmuki duruşa

Valla ben 16 ya cikariyordum ama yillardir ZJ kullanan bir kac tanidigim israr ile 35 uzerine 16 takma dediler.Uygun fiyata da 15 leri bulunca 5 tane birden aldim. Stepnede ayni boy ve ayni sekil olsun diye.

Lastiklere gelince Amerika menseili bir sitede buldugum olculer asagida.

Tire Size Lift Trimming

30 x 9.50 2" NO
31 x 10.50 3.5" NO
32 x 11.50 4.50" NO
33 x 12.50 6" NO
35 x 12.50 7" YES
36 x 12.50 8" YES
38 x 12.50 8"+ YES

Bunlar da hep 15 uzerine takilan lastikler. Yani sadece lastik ebati degisiyor ama jant ayni kaliyor. Ki bizim orjinal jantlar 10.5 kilo. Ama Procomp veya benzeri bir jant aldigin zaman bu 7 kiloya kadar dusuyor.

245 de yanak ne dusunuyorsun ?

Normalde fabrika cikisi 225/75/15 bizim arabalarin. Surucu kapisinda ki etiket duruyor ise ona bir bak orjinal olcusu ne imis ?
245 son turda surtebilir o yuzden offset li jant alman gerebilir. Normalde bizim jantlar ET35 offsetli bunu 45 - 55 civarina cikarman lazim son turlar icin. Flans da tabir edilen spacerl;ardan uzak dur derim. Cadde zamanimda bile israrla uzak durur takmak isteyenleri engellerdim.Cunku jant aslinda porya gobegine oturur ve merkezlenir. Bijonlar sadece janti poryaya bastirip cikmasini engeller.

Fabrika cikisina gore bakarsak eger

225/75/15

235/75/15 % 2 hata ve 12 mm ek yukseklik

245 zaten pek cok markada yok onun yerine 30x9.5 kullaniyorsun ki buda 245/75/15 e cok yakin ama dedigim gib yukseltme yapmadan bu lastigi takamazsin bu da bir diger gercek.

Yukseltme konusunda da 1 3/4 inchi gecme bu deger saft acilarinin bozulmayacagi en duzgun deger oldugu soyleniyor normalde 2 inceh deniyor ama %25 de ek tolerans verilmis butun get kitlerinde. Bunun uzerine cikildiginda ust ve alt kollar degisecek tarck bar degisecek. Amortisorler degisecek bayagi masraf ve ugras.

Bu hafta icinde yukseltme kitini tornada yapiyorum insallah bir daha ki Cumartesi montaji bitmis olacak. Resimleri paylasirim en azindan bir fikir veriri.

Orjinal jatlar ve 235/7515 ler takildiktan sonrta ki hali bu.

Once

Tamamen duz zemin 235/55/18 lastikler ve yan basamaklar ile.

image320b.jpg

Sonra

Tamamen duz zemin 235/75/15 Lastikler ile

image361w.jpg

Yaklasik 30 derecelik egimde sag arka lastik sol arka lastikten 20 - 25 cm yukarida

image362.jpg

eve gelirken çukurambar migrosun otoparkında bir zj gördüm 96 sonrası ve yanına çektim. gerçekten öyle bir fark yok arada. tek fark 96 sonrasının müthiş jantları! arabayı kesinlikle çok ama çok farklı gösteren yegane şeyin 16 jantlar oldugunu gördüm. dana 35 e daha dayanıklı derler acaba neden 16 takamıyoruz? çok mu sıkıntılı acaba?

mjeliada' Alıntı:
eve gelirken çukurambar migrosun otoparkında bir zj gördüm 96 sonrası ve yanına çektim. gerçekten öyle bir fark yok arada. tek fark 96 sonrasının müthiş jantları! arabayı kesinlikle çok ama çok farklı gösteren yegane şeyin 16 jantlar oldugunu gördüm. dana 35 e daha dayanıklı derler acaba neden 16 takamıyoruz? çok mu sıkıntılı acaba?

Valla parca katologunu actim 15 den baska jant yok. Vardir bu Amerikali nin bir bildigi.

Zaten araci yukselticekmisin ?

Eger yukseltme yapacaksan hic jantlar ile oynama derim. Zaten yukseltme lastik derken arac iyice (tabir caizse) hayvanlasacak jantlar da o arada kaybolur merak etme. Yok illa isterim diyorsan Yildiz sanayi sitesine bir ugra.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.