1996 ZJ Aldım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ferdifon Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,380

ferdifon

Yeni Üye
Yer
istanbul
merhabalar uzun süredir tqkip ettiğim ve artık sıkılma noktasına geldiğim aracımı en sonunda aldım
1996 model 5,2 sıralı sistem tartarini mevcut aracın çalışmayan bi foksiyonu sanruf çalışmıyor ve klimada kaçak var başka yürüyen aksamında bir problem yok.
bu çalışmayan özelliklerinden dolayı 16750 den 13500 tl ye satın aldım.
yakıtı 60 lık gaz deposu var 2 kere bitirdim 43 kuşur kilometrede yakıyor. benzine henuz geçmedim ona bakamadım yani :smiley: eski binek arabam 35 kuruş yakıyordu. bana gayet iyi geldi korktuğum kadar değilmiş. ufak ufak eksiklerini tamam lıycam sizde bana bu konuda yardım ederseniz sevinirim. yedek parçalar konusunda. ucuz ustalar servisler .. gibi..
şimdiden hepinize teşekkür ederim.

25122010942.jpg

25122010943.jpg

25122010944.jpg

27122010947.jpg

27122010948.jpg

Etiketler

Ynt: 1996 ZJ Aldım

güle güle kullanın. sunroof su almasında çalışmasada olur. belki sadece motor sorunu vardır. klima ise birşekilde tamir olur. fiyat süper sorunlar sadece bunlarsa. ancak her halukarda 2000 tl civarı harcarsınız mekanik aksama. yinede harcanan toplam para oldukça düşük kalacak. daha ne olsun.

güle güle kullanın bedava almışsınız sunroof motoru tamir imkanı varsa sorun değil klimayı da komple motor değişseniz 600 tl yi bulmaz bile. tüketim de gayet güzel. ne diyelim tadını çıkarın

öndeki plastik parça kötü duruyor yanlız. ayrıca ruhsatta işli değilse ceza bile yemeniz mümkün. yönetmeliğe göre kaput seviyesini geçmemesi lazım.

hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
bu araca bende bakmıştım sahibinden.com dan
iyi fiyata almışsınız :smiley:
umarım sorunsuzca kullanırsınız.

Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, araç esaslı duruyor.

2 soru

Araç kilometre de ya da mil de ? bilgisayar bağlatıp baktırdınız mı ?

LPG deki bu değer şehir içi mi şehir dışı mı ?

hepinize tek tek teşekkür ederim.
araç serviste baktırdım 152,000 milde yani yazan doğru dediler motorda gayet iyi durumda dediler yaklaşık 2000-2500 lira gibi harcarsanız herşey daha güzel olur dediler. ama şuan aciliyet bişey yok kışı çıkarabilirsiniz dediler. sadece bakım yapılması lazım yağ vs dediler. araç şehir içinde 43 kuruş yakıyor. daha henuz uzun yol yapamadım. coolant level low diye bir hata alıyordum ekranda tam sizlere soracaktımki soğutucu sıvısı düşük müş oraya su koydum bitmiş suyu düzeldi sorun .

öndeki parçalar biraz kaba duruyor ama vurmalara karşı şuan seviyorum ilerde belki çıkarırırım biraz trafiğe takılıyım gitti gi yere kadar gitsin .

Tekrar hepinize teşekkür ederim. yeni olduğum için sorularla başınızı cok ağrıtıcam.

örnek şöför güneşliğin üzerinde 3 düğme var ? ne iş yaparlar !!

koltukları hafızaya nasıl alıyoruz ? set e basık tutup 1-2 yemi basacağız ? gibi

birde araçla kalkış yaptıktan sonra bütün kapılar kitleniyor. öndeki kapılar durunca açılıyor ama arkadakiler direk açamıyor bunun çözümü varmı yani çocuk kiliti hariç

o düğmeler garaj kumandası için. keşke bende olsa dediğim türden oyuncaklar :smiley: programlarsanız kepenk ve garaj kapısı açabilirsiniz .homelink diye birşey. yanlız rollingcode denen türde kod sistemi olanları açamıyorlar.

şu kilitlenen kapı işine banada biri çözüm bulsa keşke. çok sinir birşey.

Aracınız hayırlı olsun, gayet uygun fiyata güzel bir araç almışsınız.Kapıların kilitlenmesi özelliği serviste iptal edilebiliyor, ama iyi bir özellik, durduktan sonra kapınızdaki kontrol panelindeki door lock butonuna ters yöne doğru bastığınızda tüm kapı kilitleri açılıyor, bir süre sonra alışkanlık haline geliyor zaten hemen basıyorsunuz. Ben de ilk başta rahatsızlık duydum ama konrolun sizde olması ,özellikle çocuklar için iyi oluyor.Sunroof su almıyorsa dert etmeyin, belkide su almaması için yalıtım yapılıp sigortası çıkarılmış olabilir.Klima konusu bayağı problemli olabilir, benim aracım da sizinkinin aynısı ve kliması aldığımdan beri çalışmıyor.Sökülmeden kesin rakam çıkmıyor, kompresör arızası olabilir, evaporatör çürümüş olabilir(araçlarımızda polen filitresi olmadığından çürüme olayı çok sık oluyormuş)benim aracımda bilgisayarda üç adet yönlendirme motoru arızası veriyor önce torpido sökülüp bunlara bakılması ile başlayacak gerisi meçhul o yüzden bir türlü başlatmaya cesaret edemiyorum.Çok acil masraf etmeyin aracı anladıkça, dinledikçe daha bilinçli yapılıyor herşey.İstanbul daysanız ben Maslakta AES SÖNMEZLER servise gidiyorum çok memnunum, aracınızı her marka yaparım diyen ustalara elletmeyin, mutlaka Jeep konusunda uzman olan kişilere götürün.Güle güle kullanın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,596
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.