1997 Disco 1 3.9 V8 Otomatik için Hangi LPG Sistem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkansalah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,128

serkansalah

Yeni Üye
Merhabalar,

Bildiğiniz üzere piyasada çok çeşitli fiyat ve markalarda LPG sistemleri mevcut. Kullanmakta olduğum 1997 3.9 V8 otomatik Disco 1 için çok yakın zamanda LPG sistemi almayı düşünüyorum. Bu konudaki bilgilerinizi (hangi sistem bu araca daha uygundur, yerli marka-yabancı marka, ortalama gaz tüketimleri vs. vs.) paylaşırsanız çok sevinirim...Ayrıca evim maslak sanayi sitesine çok yakın, bu bilgi dahilinde bu sanayideki LPGciler arasında vereceğiniz tavsiyelere açığım...
Saygılarımla,
Serkan S.

Etiketler
Ynt: 1997 Disco 1 3.9 V8 Otomatik için Hangi LPG Sistem

selamlar,

bizde 2 disco lpg taktıracağız ve uzun araştırmalar sonucu prins marka lpg sistemlerinin en iyisi olduğuna kanısına vardık. bostancıda ve maslakta var.. ancak maslak servisini tavsiye ederim. bostancıya göre arasında 500 tl fark var ;D ;D

Levato kullanıyoruz... Hiç bir sorun yok... Ancak hemen tüm markaların Türkiye de merdiven altı imalatı var... Kalite de malesef fark oluyor... İstanbul bu işin merkezi.

Tüpü nereye koydurmayı planlıyorsunuz... Ben bagajda olmasından oldukça rahatsızım, proje hazır, bir ara göz önünden kalkacak...

LOVATO marka tüp taktırdım, tankın bagaj kullanımını kısıtlaması benimde en büyük sıkıntımdı. Küçük boy tank seçtim, bagaja uzunlamasına yerleştirdim.Sağ tarafta bagaj zemininin 3 te 1 ini kaplıyor, kötünün iyisi gibi oldu. Daha büyük işlemler yapıp, benzin deposunu yarıya küçültüp onun yanına tank yaptıranlar oluyormuş. Ben bu kadar büyük işe girmek istemedim. Tankküçük olunca belki bir spor tip çanta alıp altını kesip tüpün üzerine geçirebilirim, bagajda bir çanta duruyormuş gibi gözükür, belki feribotta veya kapalı garajda problem çıkmaz... :smiley:
Cevap için teşekkürler...

serkansalah' Alıntı:
LOVATO marka tüp taktırdım, tankın bagaj kullanımını kısıtlaması benimde en büyük sıkıntımdı. Küçük boy tank seçtim, bagaja uzunlamasına yerleştirdim.Sağ tarafta bagaj zemininin 3 te 1 ini kaplıyor, kötünün iyisi gibi oldu. Daha büyük işlemler yapıp, benzin deposunu yarıya küçültüp onun yanına tank yaptıranlar oluyormuş. Ben bu kadar büyük işe girmek istemedim. Tankküçük olunca belki bir spor tip çanta alıp altını kesip tüpün üzerine geçirebilirim, bagajda bir çanta duruyormuş gibi gözükür, belki feribotta veya kapalı garajda problem çıkmaz... :smiley:
Cevap için teşekkürler...
Selamlar,

Biz Türk Milleti olarak niçin kuralları uygulamak yerine hep uyanıklık yapıp sistemin bir açığını bulmaya çalışırız merak ediyorum. Bir Alman tüp taktırdıysa, kesinlikle kapalı garaja girmez, veya feribota binmez, yasak olan bir şeyi yapmaz, peki biz neden yasağı delmeyi düşünürüz? Çok mu zekiyiz?, Alman tüpün üstünü çantayla örtmeyi düşünemezmi?

Yanıtı basit, yasak varsa bir sebebi vardır, Alman bunu yorumlamaz, ama biz, "bir şey olmaz abi" der geçeriz. Doğu toplumlarına özgü gelişmemişlik ve başkalarının hayatını hiçe saymaktır bu, hergün gazetelerde ve ekranlarda bu tür boşvermişliğin sonuçlarını izlemiyormuyuz.

Siz, feribotta veya kapalı garajda bu boşvermişlik yüzünden bir faciaya yol açarsanız bunun vicdani sorumluluğunu kaldırabilecekmisiniz? cevabınız evet ise, yasakları istediğiniz gibi yorumlamaya, delmeya devam edin. başka birşey demiyorum.

Saygılar,

Selamlar,

Yüksek öğrenim hayatımın büyük çoğunluğunu avrupa ve amerikada geçirmiş ve bu ülkelerde ofisi bulunan bir kişi olarak, buralardaki insanların nasıl yaşadıklarını , kurallara ve birbirlerine nasıl saygı gösterdiklerini en az sizin kadar iyi bilirim.
Çeşitli zamanlarda duyduğum/gördüğüm ve bana komik veya gülünç gelen, 'Şu aklınızı başka şeylere çalıştırtsanız...' dedirten olaylardan birini yazıma ekledim, yanına da gülme işareti koydum :smiley: ... 'Bizim Türkler işte böyledir bak avrupalı bunu yapıyormu?' tarzı klişeye girmedekte biraz aceleci davranmışsınız...Ayrıca bahsettiğiniz avrupa ülkelerinin neredeyse hiç birisinde LPG yasağı yoktur, bu başka tartışmanın konusu, 'kural, kuraldır, Türkiyede böyle' diyerek uyuyoruz kurallara...

Sevgiler.

Haklısınız, bu gibi konulara fazla hassas olduğumdan acele etmişim. "Smiley" işaretini bile yeni farkettim.

Neyse, o yazı da bu şekilde uyanıklık yapmak isteyenlere gitsin o zaman.(forumda böyle kişilerin olmadığını umuyorum.)

Saygılar,

Ben de v8 4.7 WJ Grand Cherokee aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum; o yüzden siteyi arayıp okuyorum. Burada yazılan son iki mesajdaki anafikri anlamadım.

Eğer lpg taktırıp bunu iyi gizlersem ve bu durumdaki aracımla feribota veya alışveriş merkezi kapalı otoparkına girersen uyanıklık mı yapmış olurum, yoksa gereksiz bir Türkiye kuralını aşarak bir riske sebebiyet vermemiş mi olurum?

kambera' Alıntı:
Ben de v8 4.7 WJ Grand Cherokee aracıma lpg taktırmayı düşünüyorum; o yüzden siteyi arayıp okuyorum. Burada yazılan son iki mesajdaki anafikri anlamadım.

Eğer lpg taktırıp bunu iyi gizlersem ve bu durumdaki aracımla feribota veya alışveriş merkezi kapalı otoparkına girersen uyanıklık mı yapmış olurum, yoksa gereksiz bir Türkiye kuralını aşarak bir riske sebebiyet vermemiş mi olurum?

LPG tehlikeli değildir. Her ne kadar lpg yasağı gibi bir kural Türkiye'de olsa da, siz bu yasağı delmekle kimseyi riske atmış olmazsınız.

V8 ler için Türkiye'de yeni olan ancak kalitesini off road yapan arkadaşların araçlarında test ederek gördüğümüz BMD marka Güney Kore ürününü tavsiye ediyorum. www.akislpg.com

Ben en son Prins'e karar verdim, kapara verdim. Yarın (bugün) sabah gidip Maslak'ta taktırıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,071
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR