Fronteraların kötü olduğunu bende rumelian gibi kabul etmiyorum.ancak fronteralar çok fazla sensörler ile donatılmış ,bu sensörler kulaandığınız yakıta göre çabuk arızalanabiliyor.rumelian frontera sahipleri içinde en tecrübelilerinden birisi , opel özel servislerinde de bu konuda çok iyi olanları var. fronteralarda en çok arızayı bu sensörler çıkartıyor.çokta pahalı değiller.frontera benim 2.jipim.1.si suzuki grand vitara idi oda 2 kapılı idi ama arazisi çok zayıftı.özellikle kumda hiç gidemezdim.ama frontera çok farklı kullanması çok keyifli ve sorunsuz.ben arazideki performansı nedeni ile kısa şaseyi tercih ediyorum.benim frontera 2.0 3kapı ,yakıtı 100 km de 9.5 lt.rot başlarını ebuy dan 4 tanesini 100 tl ye getirttim.oksijen sensörü türkiye de 150 tl ,yurt dışında 100 tl ye geliyor.radyatör bile geliyor.frontera sahipleri araçlarına bakmıyor ben öyle görüyorum.cj ,defender yada jeep sahipleri tanıdıklarım ayda bir aracını bakıma sokarak birebir kendileri uğraşırken fronterası olanlar bunu yapmıyor yapanlerda (rumelian gibi benim gibi ) aracında çok memnun.birde fronteranın sahibi yok yani opel fronterayı sahiplenmiyor ,opel servislerinden bütün opel marka otomobil kullanıcıları şikayetçi ,parçaları gerçekten pahalı ,yan sanayi Türkiyede yok .bilmiyorum ben fronteranın arazi araçları içinde hak ettiği yeri alamadığını düşünüyorum.frontera alacak arkadaş aracıyla birebir ilgilenirse sorunsuz bir araç elde edeceğine ve başka bir arazi aracının kendisine zevk vermeyeceğine eminim.