1997 Model Frontera 2.2 Satın Alma Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vetmederes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 68
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,545
Ynt: 1997 Model Frontera 2.2 Satın Alma Hakkında Yardım

s.sinan' Alıntı:
evet bende de 2.0i sport modeli var ve bende aracımı seviyorum.yalnız şu ebay dan alışverişi yaygın hale getirelimde belki parçalarTürkiye ye daha ucuza gelir.

http://motors-parts.shop.ebay.co.uk/Car-Parts-/14239/i.html?Manufacturer=Vauxhall%252F%2520Opel&_dmpt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&_fln=1&_npmv=3&_ssov=1&_trksid=p3286.c0.m282&Model%252F%2520Series=Frontera

Verdiğin linkte kaporta aksamı dahi var peki bunlar TR ye geliyor mu ? Ben Ebay den boyut olarak en büyük kamera sipariş ettim adrese teslim geldi de arka kapı ön kapı vb gelir mi ?

Etiketler

ben genelde ebuy ın ingiltere sitesinen alışveriş yapıyorum.yalnız bir kez amerikadan alışveriş yaptım.ürüne girdiğinizde worldwide olduğunu yan tarafta belirtiyor .kaporta motor aksamı gibi parçaları gönderenlerde var ama onlar biraz pahalı geldiği gibi yolda nasıl hal alır bilinmez.cam gönderen bile var.hatta barnes group diye bir firma hart topu bile gönderiyor.yalnız sanırım 100 euroya kadar gümrüksüzmüş ,sonrası gümrüğe tabi imiş diyorlar ama ben şanzıman getirteni bile biliyorum .sonuçta gümrükte %18 bedel ödeniyormuş.tabi ben bu detayları bilmiyorum.benim ürünlerim özel yapım bujiler -buji kabloları ,sensörler.yalnız en ağır getirttiğin 4 tane rot başı idi ücretide 100 tl.şimdi 65 paunda sigara ışığı şeklinde arka stop gördüm onları almak istiyorum.

Arkadaşlar tekrar merhaba.1997 model için bir sorum daha olacak.1997 2.2 donanım paketi tek olarak mı piyasaya sürüldü? Arazi için pek önemi yok ama sunroof bazıları manuel bazıları elektrikli.Elektrikli olanlar daha mı üst model oluyor yoksa sonradan mı elektrikli hale getirilmiş?

vetmederes' Alıntı:
Arkadaşlar tekrar merhaba.1997 model için bir sorum daha olacak.1997 2.2 donanım paketi tek olarak mı piyasaya sürüldü? Arazi için pek önemi yok ama sunroof bazıları manuel bazıları elektrikli.Elektrikli olanlar daha mı üst model oluyor yoksa sonradan mı elektrikli hale getirilmiş?
bildiğim kadarıyla 1998 modellerde var sadece elektrikli sanruf..

murat kardeşim allahtan ağır yapmıyormuşsun birde ağır takılsan demekki denizaltı felan olacak :D :D :D

Arkadaşlar araç arayışı içinde olan biri olarak bir sorum olacak.

2.2 motorun küçük geldiği aracı kaldırmadığı bu nedenle 3.2 v6 motora geçtiği gibi yorumlar okudum. Doğru mudur?. 2.2 kullanan arkadaşlar çekiş gücü hakkında bilgi verebilirler mi?

Forumda daha önce 2.2 ve 3.2 karşılaştırması yapıldı mı? Ben göremedim. Yakıt, çekiş, konfor, yedek parça vs konularında karşılaştırma yapabilir miyiz?

Saygılar.

demir59' Alıntı:

2.2 motorun küçük geldiği aracı kaldırmadığı bu nedenle 3.2 v6 motora geçtiği gibi yorumlar okudum. Doğru mudur?. 2.2 kullanan arkadaşlar çekiş gücü hakkında bilgi verebilirler mi?

Forumda daha önce 2.2 ve 3.2 karşılaştırması yapıldı mı? Ben göremedim. Yakıt, çekiş, konfor, yedek parça vs konularında karşılaştırma yapabilir miyiz?

Saygılar.

yokuşlarda normal bir aracın (binek) 3. viteste çıkacağı bir yokuşu 2. viteste çıkarsınız. çekişi hızlanma için iyi değildir. arazi için yeterlidir. Gücü 138 bg dir. 2.2i motorun yedekparçası boldur. 3.2 v6 motorun yedek parçası nadir bulunur. yakıt olarak ortalama 2.2 motorlu 4 kapılı aracım, 12 lt/100 km yakıyor. benzin

demir59' Alıntı:

Saygılar.

merhaba

2.2l Frontera A piyasada diğer 3.2 frontera göre daha fazla bulunuyor.Vergi acısından 2.2 daha avatanajlı ,motor 2 tonluk araca biraz ufak kalıyor.standart Frontera A 5 kapılı 1805Kg dir benim fronti extralar nedeni ille 2000 Kg civarında.
Aracı sehir içinde fazla kullanmıyorum daha fazla arazide . 2h konumu ile şehir içinde biraz hantal 4h konumu ile hantal,Fakat arazide 4 low ile mükemmel.Motor çok fazla güçlü olmadiği aktarma organlarına zarar veremesiniz bu iyi yani .Bence frontera A arazi için daha uygun.
Selamlar
MURAT

Cevaplar için teşekkürler. Ben offroad yapmayı düşünmüyorum sadece doğa gezileri ve kamp için düşüncem. Tabi yolda da bastımı gitsin isterim. O nedenle fronterayı eleyeceğim galiba. Şuan fronteradan başka vitara veya terrano II var gündemimde.

Saygılar

vetmederes arkadaşım ve meslektaşım aramıza hoş geldin.ben afyon sandıklıda serbest vet.hekimim.96 opel frotera A kullanıyorum ve çok memnunum.iş ve gezi için.bizim işler hep köylerde biliyorsun çok araba eskittim ve ensonunda fronterayla rahat ettim.yakıt binek bir araçtan birazcık fazla ama önemsiz bir miktar.radyatör falan önemli değil.kasa düzgün olsun motordan sorun yaşamazsın.ben çok memnunum ve frontiden vaz geçemiyorum.fronti demek ayrıcalık demektir...sandıklı akdağ off gezileri bölümünde benim frontiyi görebilirsin dağlarda neler yaptığı konusunda fikrin olur.

macit' Alıntı:
vetmederes arkadaşım ve meslektaşım aramıza hoş geldin.ben afyon sandıklıda serbest vet.hekimim.96 opel frotera A kullanıyorum ve çok memnunum.iş ve gezi için.bizim işler hep köylerde biliyorsun çok araba eskittim ve ensonunda fronterayla rahat ettim.yakıt binek bir araçtan birazcık fazla ama önemsiz bir miktar.radyatör falan önemli değil.kasa düzgün olsun motordan sorun yaşamazsın.ben çok memnunum ve frontiden vaz geçemiyorum.fronti demek ayrıcalık demektir...sandıklı akdağ off gezileri bölümünde benim frontiyi görebilirsin dağlarda neler yaptığı konusunda fikrin olur.

Sağolasın meslektaşım fotoğraflara baktım ama ilk önce Ege bölgesinde baktım bulamadım İç Anadolu bölgesindeymiş ;D Bende serbest veteriner hekimim.İzmir'de şu an için satılık frontera yok olanlara da işlerin yoğunluğundan bakamıyorum 1997 2.2 düşünüyordum ama 1998 2.2 de biraz donanım farkından dolayı ( elektrikli sunroff vb ) 1998 de karar kıldım.Siz benzin mi kullanıyorsunuz yoksa LPG mi ? LPG kullanıyorsanız arazide LPGnin handikapları var mı ya da motorla ilgili ?

benim fronti 2.0i tek kapı.tüplü kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım 250 kuruş yakıyor km de.sen iş için kullanacakmısın yoksa sadece gezi içinmi?

macit' Alıntı:
benim fronti 2.0i tek kapı.tüplü kullanıyorum hiçbir sıkıntı yaşamadım 250 kuruş yakıyor km de.sen iş için kullanacakmısın yoksa sadece gezi içinmi?

Gezi için düşünüyordum ama iş için de olabilir.Bagaj kapasitesi yeterli olursa iş için de olabilir sen bilirsin bizim çalıştığımız yolları ;) Ağır offroad yapmasakta hergün hafif offroad yapıyoruz işmiz gereği özellikle kışın :smiley: Belki yolar biraz daha eğlenceli olur iş için kullanırsak...Tüp kullanımında arıza sensörleri sende sorun çıkardı mı hiç ? Opel otomobillere tüp takılınca arıza lambası hemen tüm araçlarda yanıyormuş.Ya lambayı iptal ediyorlar yada cihazla geçici olarak siliniyormuş.Birşey daha öğrendim opel tüp takılan araçlarda yedek parça garantisi vermiyormuş...

vetmederes' Alıntı:
Gezi için düşünüyordum ama iş için de olabilir.Bagaj kapasitesi yeterli olursa iş için de olabilir sen bilirsin bizim çalıştığımız yolları ;) Ağır offroad yapmasakta hergün hafif offroad yapıyoruz işmiz gereği özellikle kışın :smiley: Belki yolar biraz daha eğlenceli olur iş için kullanırsak...Tüp kullanımında arıza sensörleri sende sorun çıkardı mı hiç ? Opel otomobillere tüp takılınca arıza lambası hemen tüm araçlarda yanıyormuş.Ya lambayı iptal ediyorlar yada cihazla geçici olarak siliniyormuş.Birşey daha öğrendim opel tüp takılan araçlarda yedek parça garantisi vermiyormuş...
hocam merhaba,
bende 1998 frontera var 2.2 motorlu, lpg yi bende düşünüyordum, bir arkadaşın fronterasına taktırdık. sıralı Atiker 990 TL. 1000 km'yi devirdi. Herhangi bir arıza olmadı. Ama uygulayan çok önemli. çünkü tamircim anlattı, manifoldu mu ne deliyolarmış montajda sensör için, kötü uygulamacılar deliği ihtiyaçtan büyük delerse etrafına silikon çekiyolarmış. o silikon da zamanla atınca hava alıyormuş. hava aldığı zaman stop etme gibi sorunlar oluyormuş. ama bu tüm araçlar için geçerli sadece Opel için değil. Ama tamircim bana ısrarla BRC taktır diyor. arada 450 Tl fark var :( Birde yedek parça garantisi demişsin zaten bizim araçlar için geçerli değil öyle bir garanti. ama sıfır araçlarda Opel merkez değil ama Opel bayileri kendileri uygulama yaptırırlarsa garanti veriyolarmış. bir de bagaj yetermi demişsin ah bir bilsen neler taşıdım ben :D o bagajda taşıdığım yükü doblo taşıyamaz :smiley:

iş için 5 kapının büyük olduğunu düşünüyorum.tek kapılarada bi göz at istersen tercih senin tabi.2.2 nin tüpte ne yaktığını bilmiyorum rumalian arkadaşımızdan öğreniriz herhalde.

Bu araçların 2.2 motorlu olanlarının sorunlu, 2.0 motorlu olanların nispeten daha az dert açan aletler olduğu söylenir. Alacaksanız 2.0 bakın derim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,938
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR