1997 Range Rover Volant Abs Traction İliskisi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kadirizmir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,111

kadirizmir

Ana Kamp
Arkadaslar aracim 1997 4.6 hse
Aracin arka motor bogaz kecesini degistirmek icin bulundugum yerdeki tamirciye verdim
Contayi degistirdiler ancak!!!
Volantin uzerinde bulunan okuyucu tirnaklari sanzimani sokerken yamultmuslar. Arac hizlanmiyor gaz yemiyor.
Ayni zamanda abs fault ve traction failure hatasi veriyor.
Birde sanzimana yag koyarken motorun uzerine baya bir miktarda dokmusler.

Simdi bu abs volant traction birbirine baglantili olabilir mi.
Volanttaki hata vites gecislerini etkiler mi.
Motorun uzerine dokulen yag abs veya cekis sisteminde neye zarar verebilir.
Ve sonuncusu bu ustayi ! ne yapmali

Ynt: 1997 Range Rover Volant Abs Traction İliskisi

slm öncelikle geçmiş olsun kadir bey.
volantın üzerindeki yamulan tırnakları düzeltsinler. nasıl düzelteceklerine gelince...
okuyucu sensörün ucunda ince bir pim vardır, volanttaki tırnaklar karşılıklı dizili olarak montelidir ve bu tırnaklar sensörün ucundaki pimin etrafında dönerek işlem görür.
siz okuyucuyu yerine sabitledikten sonra, şanzımanla motorun birleştiği bölgede yarım ay şeklinde bir kapak bulunur bu kapağı sökün. kapağı söktüğünüzde volantın tırnaklarını rahatça göreceksiniz.
hafif yukarı doğru baktığınızdada sensörün pimini göreceksiniz.
volantın tırnaklarının kenarında 13 anahtar başlıklı vida göreceksiniz.
13 anahtar yardımıyla o vidalardan sıkma yönüne doğru çevirdikçe volantın döndüğünü göreceksiniz volant dönerken karşılıklı tırnaklar sensörün pimini kavrargibi pim ortasında kalacak şekilde döner.
bu dönüş sırasında o tırnakların sensörün pimine değmeden döndmesi gerekir.
tırnakların herbiri sensörün tam ortasına geldiğinde döndürmeyi durdurun ve tırnakların sensöre deüip değmediğini izleyin.
sensöre değen herhangi bir tırnak varsa onu hemen tornavida yardımıyla hafif ve nazikçe düzeltin.
bunu herbir tırnak için gözlemleyin.

abs arızanızın bununla bir alakası yok.
ama vites geçişlerinde negibi bir sıkıntı olduğunu yazmamışsınız onuda belirtin.
tırnaklardan dolayı vites geçişlerinde yalnızca vuruntu olur.
bunun sebebi motor devrinin düzgün olmamasıdır.

daha detaylı bilgi için lütfen bize ulaşın telden yardımcı olalım.
aracınıza daha fazla zarar verdirmeyin .
maddi olarak size ağır şeyler çıkabilir.
bilmeyen ustalardan lütfen uzak durun. saygılar ADEM KARNUÇU TEL: 0536-287-75-56
ATATÜRK OTO SANAYİ SİTESİ 2.KISIM 32.SOK. NO 1351 MASLAK İSTANBUL.

ayrıca motorun üzerine dökülen yağı bu işlemi yapan arkadaşlar temizlemedilermi.
herhangi biyere zarar vermez.
yalnız ordan dökülen yağ egzostun üzerine damladığından alev alır. ve araç yanar.
obakımdan iyi temizlenmeli. volant sensörünün soketide çıkarılıp temizlenmeli içine yağ gelmiş olabilir.

Adem abi vites gecislerinde sarsinti var ve hizlanirken gazdan ayagini hafifce cekmeden kesinlikle vites buyutmuyor araba.
Arabanin ön rotlari degisti abs ve traction failure hatasinin bununla alakasi olabilir mi. Araci bu halde almadim yarin ustanin yanina gidince seni rahatsiz ederim eger uygun olursan. Cok tesekkurler

okuyucu tırnaklardan dolayı motor devri düzgün olmadığı için gaz yemeside düzgün olmaz.
o bakımdan vites geçişlerinde düzensizlik olur.
abs arızasına gelince... abs okyucuların kablalarını koparmış olabilirler, yada abs okuyucuları yuvalarından oynamış olabilir.
kablalarını ölçtükten sonra, bir çekiç yardımıyla nazikçe abs okuyucusunun üzerine yuvasına oturması için hafifçe vurun.
sonra yola çın yürüyünce arıza gidecektir.

Anladim abi yarin bakayim abs okuyucularina. Seni rahatsiz ederim abi yarin cok tesekkurler tekrardan

Araci aldim volantta olan sorun giderilmis adem beyin dedigi gibi tirnaklari yamultmuslar duzeltildi artik sorun yok ancak abs hatasi devam ediyor.

Arkadaslar aracim 1997 4.6 hse
Aracin arka motor bogaz kecesini degistirmek icin bulundugum yerdeki tamirciye verdim
Contayi degistirdiler ancak!!!
Volantin uzerinde bulunan okuyucu tirnaklari sanzimani sokerken yamultmuslar. Arac hizlanmiyor gaz yemiyor.
Ayni zamanda abs fault ve traction failure hatasi veriyor.
Birde sanzimana yag koyarken motorun uzerine baya bir miktarda dokmusler.

Simdi bu abs volant traction birbirine baglantili olabilir mi.
Volanttaki hata vites gecislerini etkiler mi.
Motorun uzerine dokulen yag abs veya cekis sisteminde neye zarar verebilir.
Ve sonuncusu bu ustayi ! ne yapmali
Tipa tip ayni sorun bendede oldu boyle adamlarin ben... ilk tamirci conta dedi allahtan yapmadim baska tamirciye gittigimde ukuyucularin ucu egilmis dedi bizzat kendim girdum bazi tamirciler tam serefsiz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,050
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR