1998 Cherokee 4.0 Yağ Degisimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enisfb Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,698

enisfb

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba ve bende gercek anlamda kendime ait olan ilk offroad aracimi almis bulunmaktayim. Kahramanmarasta bi kardesimizden 1998 model 4.0 xj hayirli olur ins bana. Uzun ve birazda mesakatli bi yolculuktan sonra memleketimize geldik yeni aracimizla ve bakimlari icin filtrelerin siparislerini verdim. İlk etapta degismesi gereken yaglar motor ve sanzuman yaglari sanirim. Ancak hangi yag markasi ve hangi kalinlik bizim icin iyi pek bi bilgim yok. Biraz once oto kayayi aradim 10-40 i onerdi. Baska degismem yada bakim yaptirmam gereken seyler var mi? Sizlerin yardimlarini bekliyorum. Simdiden tesekkurler

Etiketler
Motor yağı 10W40,Şanzıman ve Arazi Şanzımanı Yağı ATF 3,DiferansiyelYağları 75W90, Direksiyon hidroliği özel bir yağ servislerden temin edersiniz bulamazsanız ATF 3 Şanzıman yağı,diferansiyel kilidi varsa bir de LSD katkısı ilave edeceksiniz,fren hidroliği DOT4. Marka olarak Mobil veya o ayarda markalar ama Mobil iyidir tavsiye ederim.

Eğer çok fazla suya,kara girerseniz veya derin suya bir defa bile girseniz arka diferansiyel almasa bile ön diff kesinlikle az da olsa su alır,sürekli suya girerseniz ön diff yağını sık sık değiştirin.Mümkün mertebe girmeyin derim ama.Oto Kaya güvenilirdir,sorun yaşamazsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

SON KONULAR

Geri