1998 Land Cruiser FJ80

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 462
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,364
Ynt: 1998 Land Cruiser FJ80

Aynen öyle ama cooper lar fazlasıyla yeter artık diye düşünüyorum,artık birde bukadar abartılı yerlere sokmıyacağım yeter nasıl olsa heryere giriyorum,aracımın neler yaptığını, limitlerini biliyorum,artık keyfi geziler yapacağım.

tugsan75' Alıntı:
Aynen öyle ama cooper lar fazlasıyla yeter artık diye düşünüyorum,artık birde bukadar abartılı yerlere sokmıyacağım yeter nasıl olsa heryere giriyorum,aracımın neler yaptığını, limitlerini biliyorum,artık keyfi geziler yapacağım.
Cooper ları tercih nedeniniz nedir? BF Goodriche MT lerin bulunabilirliği sıkıntılıymış diye duyuyorum doğru mudur?

Michelin yekilisiyle(Saha Müdürü)konuştuğumda,bize zaten standart tip,Alpin ve BF A/T yetiyor,birde M/T gurubunu takip edemeyiz,hangi ebatlardan getireceğimiz belli deyil,herkez kafasına göre ebat kullanıyor demişti. Bende sipariş üzerine getirin dedim,olmaz dedi.Yani dünyada herkez bu lastiği kullanıyor,sıkı rekabet var,tipik Türk zihniyeti işte.Ama Cooper stt de Bf den aşağı lasik deyil yani.Hatta birçok yerde iyi bile deniliyor.Bu arada Cooper distiribütörü,hep 18/19/20 jant için lastik getirmişler.Adamlarda haklı cadde jipi o kadar çok olunca,bilmeden hep o markaların M/T lerini getirmişler.Fakat o araç sahipleri bırak araziyi 1 karış çamura bile sokmazlar araçlarını,nede olsa 100.000 euro ve üstü para veriyorlar.

tugsan75' Alıntı:
Michelin yekilisiyle(Saha Müdürü)konuştuğumda,bize zaten standart tip,Alpin ve BF A/T yetiyor,birde M/T gurubunu takip edemeyiz,hangi ebatlardan getireceğimiz belli deyil,herkez kafasına göre ebat kullanıyor demişti. Bende sipariş üzerine getirin dedim,olmaz dedi.Yani dünyada herkez bu lastiği kullanıyor,sıkı rekabet var,tipik Türk zihniyeti işte.Ama Cooper stt de Bf den aşağı lasik deyil yani.Hatta birçok yerde iyi bile deniliyor.Bu arada Cooper distiribütörü,hep 18/19/20 jant için lastik getirmişler.Adamlarda haklı cadde jipi o kadar çok olunca,bilmeden hep o markaların M/T lerini getirmişler.Fakat o araç sahipleri bırak araziyi 1 karış çamura bile sokmazlar araçlarını,nede olsa 100.000 euro ve üstü para veriyorlar.

Feedback için teşekkürler.

Beyaz jantlar klasik saç jant denilen 6 inch jantlar,herhangi bir özelliği yok.Zaten Cooper lastiklerim gelince onları jant yapan yerde 7/7,5 inche ceviricem.Petlaslara bunlar uygun olduğu için dokummadım.

bu jantları kullanmanın herhangi dezavantajı var mı (saglamlık vs) ?
birde 16x8" bir jantın maliyeti yaklasık ne kadar olur bir fikriniz var mı?

Bu jantları kullanmanın dezavantajı yok,fakat dikkat edilmesi gereken husus şudur,lastik ebadıyla ve türüyle(MT veya AT)orantılı olması gerekiyor.Yani daha arazi ağarlıklı lastik kullanacaksanız(Petlas,kesik OK veya Traktör)fazla offsetli(geniş)jant kullanmamanız gerekiyor.Arazide çok kalın lastik herzaman avantaj deyildir.Öteyandan aracınızın dengesini ve yolda tutuşunu engellemeyecek lastik ebatı ve buna uygun jant kullanmalısınız.Birde biraz önce ismini verdiğim lastikleri kullanacaksanız,şamrel takarsanız,arazide aşırı lastik esnemesi esnasında jantdan kaçacak havayı engellemiş olursunuz.Jantın arasına toptak ve çamur girince tubbless lastikler hava kaçırır yani binevi patlar.Normal MT lastiklerde aşırı zorlama yapmazsanız ve jantınızın ofseti uygunsa sorun olmaz.

Jant yaptırmak tanesi 100 TL civarlarında diye biliyorum ama net emin deyilim.

jantlar süpermiş. bu arada mercekli farlar yapılırken, ön cam kalıbını nasıl alıyorlar bilginiz varmı?

Tuğsan aracını geçen hafta yarıştan önce cumartesi akşamı Şile Klas Otelin önünde gördüm, gerçekten muhteşem duruyodu, gönlünce kullanmanı dilerim, bu arada maşallah demeyide ihmal etmedim, bilesin. ;)

Teşekkürler Ufuk Bey;beğendiğinize sevindim.Çoşku bey farları Ebay dan aldım.Nasıl yapıldığını bilmiyorum.Her araç için bu tarz mercekli ve angel denilen sistemli farlar var.Ben tesadüfen gezinirken buldum.Aracınızın marka ve modeline göre yazıp bakınmanız gerekiyor.

malesef bizim nissanlara göre hiçbir halt yok. kendim yapacağım için sordum yaptırdıysanız diye.

Sevgili tugsan verdiğin bilgiler için teşekkürler. Senin araç şüphesiz en donanımlı ve şık 80'lerden biri.
Fotograftaki VX80 i daha önce anlatmıştım. Yanındaki benzinli GX'i görünce sizle paylaşmak istedim.
Bu araç sürekli 4x4 değil. Yani çok ciddi bir yakıt tasarrufu söz konusu (eşdeğer 80'lere göre tabiiki)
Hep söylediğimiz gibi bunda difflock yok. 2H,4H ve 4L . Toyota Land Cruiser'lerin bölgesel taleplere
göre çok farklı donanımlarla üretildiğini biliyoruz. bir dönem 60 ve 62 lerdeki renkli stickerler den de
bu araçta mevcut.[attachment=1][attachment=2]

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR