1998 model 3.5 v6 pajero CEKİŞ PROBLEMİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erhankarael Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,483

erhankarael

Kamp I
1998 MODEL 3.5 V6 PAJEROM var fakat arac arazide cekiş problemi yaratıyor.Arazi şanzumanını klitledigim halde bile bazen olmadık biyerde devirden düşüyor.Bazen gaza bastıgım halde lastikleri bile cevirmiyor.Bu arada aracta tüplü fakat aynı problemi benzinde de yapıyor.Bi kac ustaya gösterdim yüksek rakıma cıkınca akısmetre kendi ayarlayana kadar yapar dedi.Ama tatmin edici bi cevap gelmedi bana.Tüpcüye götürdüm ayarların hepsi normel diyor.anlamadım gitti.işi bilen abilerimde yardım istiyorum.Neden yapabilir bunu.Şimdiden tessekkürler.

Etiketler
Ynt: 1998 model 3.5 v6 pajero CEKİŞ PROBLEMİ

Araç otomatik vitesse bir de şanzımancıya götürün. Şanzıman balataları yıpranmış olabilir. Değiştirmeye kalkışmadan önce şanzıman yağını ve yağ filtresini değiştirmekte ve bir de öyle denemekte fayda var. Çünkü masraflı olabilecek bir iş. Şanzımanın elektronik ayarı varsa ona da baktırmakta fayda var açmadan önce. Çünkü şanzıman açtırmak hem masraflı olur biraz, hem de sorun tekrarlanabilir usta işini iyi bilmiyorsa.

olasiliksiz' Alıntı:
Araç otomatik vitesse bir de şanzımancıya götürün. Şanzıman balataları yıpranmış olabilir. Değiştirmeye kalkışmadan önce şanzıman yağını ve yağ filtresini değiştirmekte ve bir de öyle denemekte fayda var. Çünkü masraflı olabilecek bir iş. Şanzımanın elektronik ayarı varsa ona da baktırmakta fayda var açmadan önce. Çünkü şanzıman açtırmak hem masraflı olur biraz, hem de sorun tekrarlanabilir usta işini iyi bilmiyorsa.
tesekkürler.normel asfaltta hiç bir sıkıntı yaratmıyor.gazına bastıgım sürece gidiyor.şanzıman balatasından olsa normel asfaltta yapması lazım degil mi?

tesekkürler.normel asfaltta hiç bir sıkıntı yaratmıyor.gazına bastıgım sürece gidiyor.şanzıman balatasından olsa normel asfaltta yapması lazım degil mi?

Bilmiyorum bu şanzımanlar çok karışık aletler. Yağ basıncı ile çalışıyorlar sanırım. Herhangi bir sebeple yeterli yağ basıncı yoksa (mesela kirli filtre vs) sorun çıkartabilir ve yağ basıncı otoban kullanımı için yeterli de olabilir. Aynı şey balatalar eskimişse de olur. Şanzımancılar bunları kontrol etmeyi biliyor şanzımanı açmadan birşey söylerler büyük bir ihtimalle, ama işin ehlini bulun, herkese kurcalatmayın. Sonra daha çok problem çıkar.

Sanziman balatalari en cok ilk hamlelerde kendini gosterir, ozellikle arazide kalkis , zorlu bir yerde guc gerektiren hareketler gibi. Duz yolda arac gider bunu cok hissedemezsiniz. Bence durum sanziman balatalaridir ve sanziman acildiginda balatalar , bilyeler contalar vs tum parcalar takim halinde degistirirler, yada degistirmelidirler.

Ynt: 1998 Model 3.5 V6 Pajero Cekiş Problemi

arkadaşlar benim 1998 3,5 pajerom var bunun orijinal şanzıman yağı hangisidir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.