kullandığım 99 ve 2000+ 4.7ler arasında motor sesinde fark hissettim. 99 modellerde sadece motor homurtusu var , daha tok bir ses , 2000+ modellerde ise soğuk motorda bile önden fan sesi gibi rüzgar sesi geliyor yani aracın gerçek motor sesini perdeliyor. bu fark nerden geliyor , 2000 modelden 99 sesi nasıl alırız ? headers , egzoz , katalizör farkı filan mı var ?
o fan sesi malesef piyasada normalini bulamadığımız, heavy duty özellite, yani ağır hizmet tipi fan termiğinden ileri geliyor. araç ısınana kadar öyle harıl harıl çalışır. sonra susar. ancak hararet yapınca tekrar gürültülü çalışır.
sorun heavy duty fan termiği ile standart pervane takılmasından ileri geliyor. normalde pervanenin hatvesinin daha derin olması lazımki gerekenden hızlı dönemesin. sürekli gürültü varsa termik bozulmuştur ve normal değildir.
bunun haricinde temel farklar 2000 yılı sonunda yazılımsal 5. vites farkı, gösterge panelindeki yeşil ampul işaretidir. ayrıca döşeme ve dış boya renkleri farkları vardır. 1999 ile 2001 arasında.
teşekkür ederim KLL. derdimin çaresi zannedersem bu. ben 2000 modelini yeni aldım , test ettiğim 99daki motor sesini bulamadım. fandan kaynaklanıyorsa çaresi vardır , ustaya gitmeye değer. sıcaklardan ne cevap yazabildim ne de ustaya gittim , bayram sonrasına erteliyorum
teşekkür ederim KLL. derdimin çaresi zannedersem bu. ben 2000 modelini yeni aldım , test ettiğim 99daki motor sesini bulamadım. fandan kaynaklanıyorsa çaresi vardır , ustaya gitmeye değer. sıcaklardan ne cevap yazabildim ne de ustaya gittim , bayram sonrasına erteliyorum
Ayrıca ,
99 larda Anten sağ ön çamurlukta mekanik iken 2000 lerde arka bagaj sağ camın içindedir.
Öte yandan 99 larda 10 lu cd changer yoktur. 2000 ve üzeri imalatlarda vardır.
Ses farkı egzos sesinde ise orta susturucu çıkarılmıştır.