Selamlar bende almayı düşünüyorum. Geçen perşembeden beri bendeydi arkadaşımın aracı olduğu için rahatça test etme imkanım oldu
izlenimlerim şunlar parça fiyatları beklediğinizden düşük olabilir.nasıl olabilir derseniz şu yöntemi öneririm eğer yurtdışında tanıdığınız varsa yada ebay gibi siteler aracılığıyla getirtebiliyorsanız durumu lehinize çevirebilirsiniz.
örnek olarak şaft istavrozu ve körükleri % 30 civarında uyguna dışarda bulabilirsiniz. ayrıca körükleri yansanayi alırsanız yaklaşık 20.000km giderken yurtdışı olanları 40.000-50.000 km civarı gitmektedir.
En basitinden bunu yapabilirsiniz.lpg li ise bana anlattıkları kadarıyla şunu söyleyebilirim (banada mantıklı geldi ). normal benzinin yanma değerleri ile lpg nin yanma değerleri arasında fark var motor alüminyum olduğu için (döküm değil )buda bloklarda çatlamalara neden oluyor bu sebeple lpg yi önermiyorlar birde kronik demeselerde 7.silindir sorunu varmış bunların dışında yağ kaçakları oluyor
pistonlar zamanla sorun yaratabiliyor.Birde unutmadan hararet olayı var hararet lpg li araçlarda sorun yaratabilir. benzinde kullanırsanız sıkıntılarınız azalır ama alanlar lpg li kullanmak istiyor tabi bende istiyorum çok seviyorum çıktığı yıldan bu yana hep hayalimdeki araçtı.Hastalık boyutundayım .
Alacağım araca 4 lastik baktım tanesi ortalama 450-550 tl aralığında ortalama 2000 tl yapar
bahsettiğim parçalarla beraber şu an tamire girsem şaft istavrozu körükler yağ kaçakları ve pistonla ilgili bir iki soruna baktırıcam bu söylediklerimde 1000-1500 tl civarında tutacak
tabi ilerleyen zamanda paslanmalar mutlaka olacak en basiti sunroofun bağlı bulunduğu metal çerçeve pas tuttu , tutarda yaşından dolayı bu tip paslanma olaylarınıda işin içine katmak lazım
son olara vergi muayene ücreti taşıt pulu da var 98 model 150.000 km de araç
benim karşılaştığım sorunlar bunlar oldu .
ama gidişinde sorun yok gaza bastığınızda kükreme sesini duyunca değer diyorsunuz .