1999-2001 Range Alıcam Ama Yardımmm....

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan RaNgE61 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,113

RaNgE61

Ana Kamp
Yer
Zonguldak karadeniz ereğli
Arkadaslar son 2-3 ay içinde kullandığım bi araç sonrasın da müthiç bir bağımlılık yaptı bana acaba biraz bu araçlar hakkında bilgi verirmisiniz...Özellikle kullananlar varsa lütfen yardımcı olsun....

Etiketler
Ynt: 1999-2001 Range Alıcam Ama Yardımmm....

Bu aracı düşünüyorum...

Adsız.jpg

Öncelikle çok iyi bir araç size bağımlılık yapmış onu söylemeliyim.
Ben bir yıldır P38 kullanıyorum ve çok mutluyum. Daha önce tahoe, discovery, skystar ve zj 5.9 kullandım, rahatlık ve konfor açısından en iyisi diyebilirim.
ama şunu unutmamalısınız ki P38 bakımsız kalırsa çok fazla sorun çıkarır o yüzden almadan önce iyi araştırmalısınız, servis geçmişini kesinlikle bilmelisiniz.
Bilinen kronik sorunu yoktur ( her ne kadar eas deselerde) ama alacağınız arabanın eski olduğunu kesinlikle unutmayın o yüzden kullandıkça parça değişimi gerekebilir ( kalorifer peteği, radyatör, klima vs.)
sonuç olarak bakımlısını bulursanız yıllarca rahat ve mutlu kullanabileceğiniz bir araçtır.

Saygılar....

Selamlar bende almayı düşünüyorum. Geçen perşembeden beri bendeydi arkadaşımın aracı olduğu için rahatça test etme imkanım oldu
izlenimlerim şunlar parça fiyatları beklediğinizden düşük olabilir.nasıl olabilir derseniz şu yöntemi öneririm eğer yurtdışında tanıdığınız varsa yada ebay gibi siteler aracılığıyla getirtebiliyorsanız durumu lehinize çevirebilirsiniz.
örnek olarak şaft istavrozu ve körükleri % 30 civarında uyguna dışarda bulabilirsiniz. ayrıca körükleri yansanayi alırsanız yaklaşık 20.000km giderken yurtdışı olanları 40.000-50.000 km civarı gitmektedir.
En basitinden bunu yapabilirsiniz.lpg li ise bana anlattıkları kadarıyla şunu söyleyebilirim (banada mantıklı geldi ). normal benzinin yanma değerleri ile lpg nin yanma değerleri arasında fark var motor alüminyum olduğu için (döküm değil )buda bloklarda çatlamalara neden oluyor bu sebeple lpg yi önermiyorlar birde kronik demeselerde 7.silindir sorunu varmış bunların dışında yağ kaçakları oluyor
pistonlar zamanla sorun yaratabiliyor.Birde unutmadan hararet olayı var hararet lpg li araçlarda sorun yaratabilir. benzinde kullanırsanız sıkıntılarınız azalır ama alanlar lpg li kullanmak istiyor tabi bende istiyorum çok seviyorum çıktığı yıldan bu yana hep hayalimdeki araçtı.Hastalık boyutundayım .
Alacağım araca 4 lastik baktım tanesi ortalama 450-550 tl aralığında ortalama 2000 tl yapar
bahsettiğim parçalarla beraber şu an tamire girsem şaft istavrozu körükler yağ kaçakları ve pistonla ilgili bir iki soruna baktırıcam bu söylediklerimde 1000-1500 tl civarında tutacak
tabi ilerleyen zamanda paslanmalar mutlaka olacak en basiti sunroofun bağlı bulunduğu metal çerçeve pas tuttu , tutarda yaşından dolayı bu tip paslanma olaylarınıda işin içine katmak lazım
son olara vergi muayene ücreti taşıt pulu da var 98 model 150.000 km de araç

benim karşılaştığım sorunlar bunlar oldu .
ama gidişinde sorun yok gaza bastığınızda kükreme sesini duyunca değer diyorsunuz .

RaNgE61' Alıntı:
Teşekkür ederim konuya pek bakan olmadı ama siz baktınız araca şuana kadar ne gibi masraflar yaptınız ne gibi sorunlra oldu?

Rica ederim.

Aracı aldıktan sonra lastiklerini değiştirdim. ( lassa competus AT. çok memnunum. Çamur toprak demeden sessiz bir şekilde ilerliyor araba) yanlış hatırlamıyorsam 230 tl. adet fiyatı var.
Radyatörde bir çatlak vardı. Yeni radyatör aldım 300 tl.
Kalorifer peteği patladı 400 tl.
Bazı su hortumlarını dğeiştirdim. 50 tl. civarında.

Şu anda hiç sorunsuz kullanıyorum.
İnsanlar genelde korktuklarından dolayı bu araçlara iyi gözle bakmıyorlar. O yüzden de çoğu kulaktan duyma bilgilere sahip olduğu için ya aracı kötülüyorlar yada hiç konuşmuyorlar.

walkerterr' Alıntı:
Selamlar bende almayı düşünüyorum. Geçen perşembeden beri bendeydi arkadaşımın aracı olduğu için rahatça test etme imkanım oldu
izlenimlerim şunlar parça fiyatları beklediğinizden düşük olabilir.nasıl olabilir derseniz şu yöntemi öneririm eğer yurtdışında tanıdığınız varsa yada ebay gibi siteler aracılığıyla getirtebiliyorsanız durumu lehinize çevirebilirsiniz.
örnek olarak şaft istavrozu ve körükleri % 30 civarında uyguna dışarda bulabilirsiniz. ayrıca körükleri yansanayi alırsanız yaklaşık 20.000km giderken yurtdışı olanları 40.000-50.000 km civarı gitmektedir.
En basitinden bunu yapabilirsiniz.lpg li ise bana anlattıkları kadarıyla şunu söyleyebilirim (banada mantıklı geldi ). normal benzinin yanma değerleri ile lpg nin yanma değerleri arasında fark var motor alüminyum olduğu için (döküm değil )buda bloklarda çatlamalara neden oluyor bu sebeple lpg yi önermiyorlar birde kronik demeselerde 7.silindir sorunu varmış bunların dışında yağ kaçakları oluyor
pistonlar zamanla sorun yaratabiliyor.Birde unutmadan hararet olayı var hararet lpg li araçlarda sorun yaratabilir. benzinde kullanırsanız sıkıntılarınız azalır ama alanlar lpg li kullanmak istiyor tabi bende istiyorum çok seviyorum çıktığı yıldan bu yana hep hayalimdeki araçtı.Hastalık boyutundayım .
Alacağım araca 4 lastik baktım tanesi ortalama 450-550 tl aralığında ortalama 2000 tl yapar
bahsettiğim parçalarla beraber şu an tamire girsem şaft istavrozu körükler yağ kaçakları ve pistonla ilgili bir iki soruna baktırıcam bu söylediklerimde 1000-1500 tl civarında tutacak
tabi ilerleyen zamanda paslanmalar mutlaka olacak en basiti sunroofun bağlı bulunduğu metal çerçeve pas tuttu , tutarda yaşından dolayı bu tip paslanma olaylarınıda işin içine katmak lazım
son olara vergi muayene ücreti taşıt pulu da var 98 model 150.000 km de araç

benim karşılaştığım sorunlar bunlar oldu .
ama gidişinde sorun yok gaza bastığınızda kükreme sesini duyunca değer diyorsunuz .

Lpg konusunda yazdıklarınıza pak katılmıyorum.

8.000 km. önce Lpg taktırdım. Yazın 30 derece üzerinde sıcaklarda klima sonuna kadar açık ve muhteşem istanbul trafiğinde hiç durmadan 2 saat yol yaptım çoğu zaman ve harareti geçtim ısı göstergesi yerinden bile oynamadı. Hararet ve motor sorunları arabanın bakımı ile ilgilidir diye düşünüyorum.

Lastik olarak hangi markaya baktınız? adet fiyatı çok yüksek geldi bana

Lastik olarak
Syron Cross-1 255/55R18109W XLUltra Yüksek Performans Lastik 300 tl ,
Gt Radial Champiro 528 255/55R18 109V XL 4x4 Araç Lastiği 289 tl
Gt Radial Champiro HPY 255/55R18 109Y XL 4x4 Lastiği 293 tl
Bridgestone Dueler H/L400-Run Flat (RFT) 255/55R18 109H 500 tl
Bridgestone Turanza ER30 255/55R18 109Y XL 444 tl
Michelin 4x4 Diamaris 255/55R18 105W 506 tl
Michelin 255/55 R18 XL TL 109Y Latitude Sport N1 Lastik 521 tl

Benim bulduğum fiyatlar bunlardı

sizin lastik ebatınız orjinal ebat değil o zaman. O ölçülerdeki lastiklerin fiyatlarını bilmiyorum.

2000 model isterseniz ben verebilirim isterseniz
2004 modelini almayı düşünüyorum
arabayı alalı 1 sene oldu bu 1 sene içerisinde arabaya 10.000 tl masraf yaptım şu an çok güzel masrafsız durumda
fiyatı 28.000 tl bırakıcam (tabi zararına)
bana göre tam bir oyuncak (büyükler için)
görüşmek üzere

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR