1999 Model Aracin Vergisi 12-15 Yıl Dilimine Girdimi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kakyol Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,095

kakyol

Kamp III
Yer
Antalya
arkadaslar bilindigi uzere bir WJ almak istiyorum ama kafama gore bi diesel bulamadim ve simdide 99 modellere bakiyorum fakat bazi ilan sahipleri aracin 6 aylik vergisi 1000 lira diye yaziyorlar bu nasil oluyor ben www.gib.gov.tr den bakiyorum 6 aylik 7-11 yas grubu 3500-4000 cc 2.283,50 TL 4000cc ve uzerinden degil bi alt dilimden hesapliyorum matematiksel olarak 99 model bi arac 11 yasinda oluyor acaba diyorum kendi kendime vergi dairesi aracin ruhsattaki yani karayollari kanununa gore yazan modelimi yoksa ilk trafige cikisimi baz aliyor bunu hesaplamak icin bu konuda bilgisi olan yardimci olursa cok sevinirim

Ynt: 1999 Model Aracin Vergisi 12-15 Yıl Dilimine Girdimi ?

MTV Yaşı = İçinde bulunulan yıl - Üretim yılı + (1)

2010 - 1998 = 12 +(1) = 13 gibi.

Yaş sınırları 1-3, 4-6, 7-11, 12-15, 16 ve üstü.

Selamlar,

zakof yazmıştı alıntıdır:smiley:

Doğrudur 99 model araçlar bu sene 12-15 yaş sınırına girdi,

Bir alt dilimden hesaplarken,kasko bedeline bakmak lazım,
yaş sınırını atlayan araçlar,vergi dilimi düştüğü için bazen bazen bir alt dilimden yararlanamıyorlar.

vergi dairesine gittigimizde bu +1 i kime anlatacagiz ve nasil bu sablonla gidersek yemezler gibi geliyor :p

kakyol' Alıntı:
vergi dairesine gittigimizde bu +1 i kime anlatacagiz ve nasil bu sablonla gidersek yemezler gibi geliyor :p
onlar biliyor zaten,+1 dediğimiz şey aslında aracın üretim yılı.. Sıfır olarak aldığımız araç aslında 1 yaşında sayılıyor.

Sizin anlatmanıza gerek yok araba 99 modelse onlar bunun 7-11 yıldan çıkmış olduğunu anlayacaklardır ortada yedirecek biryalan yok yani.Yazargezeryolçizerde belirtmiş,ama şüpheleriniz varsa en yakın vergi dairesine gidip sorabilirsiniz ,hoşçakalın.

aynı anda yazmışız:smiley:

Ynt: 1999 model aracin vergisi 12-15 yıl dilimine girdimi ?

kakyol' Alıntı:
aracın yaşı konusunda bir şey yapmanıza gerek kalmıyor,vergi dairesinin bilgisayarları aracın yılına göre ,gerekli dilime sokuyor.

Burda dikkat edilmesi gerekli olan ,
Motorlu Taşıtlar Vergisi, kasko sigorta değerinin yüzde 5’ini aşıyorsa ,bir alt motor hacminden vergilendirilmeniz ki,
bunu söylemiyorlar.

bi alt dilim icinse sanirim kaskocumuzdan kasko degerini gosterir bi yaziyla muracaat etmek

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR