Ynt: 1999 Pajero 2.8 Off-Road İçin Uygun mudur?..
hakanuzun' Alıntı:
1999 pajero 2.8 diesel nasıl bir araçtır off-road için uygunmudur? Yada pajeronun hangi modelini önerirsiniz?parça kolay temin edilebilir mi ve parça fiyatları defender ve jeepe göre nasıldır bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim
Hakan Bey selam,
Ben 88 2.5 turbo diesel kullanıcısı olarak araçla yaşadığım tecrübeleri paylaşmadan önce aracı ne amaçla kullanacağınızın önemini ve hard off road için çok uygun olmadığını belirtmek isterim.
Pajero kolay arıza yapmaz ama yaptımı da elinize tutuşturulan faturanın tutarı can sıkıcı olur...
Sizin alacağınız araç yaşlı değil, parça bulma sorununuz olmaz ama yaşı ilerledikçe bu da sorun olmaya başlıyor. Ben artık ancak hurdacılardan parça bulabiliyorum ve epey yüksek fiyatları...
Belki şanssızlık, belki bendeki mekanik bilgi ve ilgi eksikliği, belki yaşının büyüklüğü artık sebep her neyse aracıma harcadığım para yaklaşık aracın bedeli kadar oldu desem :-\
Tamam off road araçlarına hepimiz çok para harcadık diyecekler ama ben o parayı modifikasyon için harcamadım, hep tamire harcadım
Şimdi pajeroseverler kızacak ama ben de aracımı çok seviyorum. Şu an boya ve motor dahil sıfır gibi oldu ama bunun için araç bedeli kadar harcamak mantıklı gelmiyor bana.
Fakat yakıt konusunda yüzünüzü güldürür, yaptığımız gezilerde arkadaşlarım her gördükleri istasyona girerken ben ancak bir kez yakıt alıyorum.
Gezi amaçlı off road aracı düşünüyorsanız bundan iyisini bulamazsınız
Not: benimde hep aklımdan geçerdi, tüm bu anlattıklarıma rağmen neden yarışlarda pajero tercih edildiği

Zamanla öğrendim ki yarışan arkadaşların çoğu araç tamiri işinde veya servis sahipleriymiş ;D ;D
Kolay gelsin