1999 Pajero 2.8 Off-Road İçin Uygun mudur?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hakanuzun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,947

hakanuzun

Ana Kamp
1999 pajero 2.8 diesel nasıl bir araçtır off-road için uygunmudur? Yada pajeronun hangi modelini önerirsiniz?parça kolay temin edilebilir mi ve parça fiyatları defender ve jeepe göre nasıldır bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim

Etiketler
Ynt: 1999 Pajero 2.8 Off-Road İçin Uygun mudur?..

aslında bunun tek adresi var bence neçmi usta yani neçmi inan dükkan telefonu 0212 270 75 85 ben ünal benim verdiğimi söylersin telefonu jeep ve diğer araçlar hakkındada bilgi verecekdir sana

merhabalar,
jeep'in parça fiyatlarını bilmem ama hem defender hem pajero kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim : defenderın parça fiyatları tofaş seviyelerindedir, iyi bir defender araç kolay kolay parça da kırmaz, fakat kullanımı ve yakıtı yorar :smiley:
not : almayı planladığın araç TR. geldiği yıllarda sıklıkla yerli mazot kullanıyordu...
kolay gelsin

hakanuzun' Alıntı:
1999 pajero 2.8 diesel nasıl bir araçtır off-road için uygunmudur? Yada pajeronun hangi modelini önerirsiniz?parça kolay temin edilebilir mi ve parça fiyatları defender ve jeepe göre nasıldır bilgi sahibi arkadaşlar yazarsa sevinirim

Hakan Bey selam,

Ben 88 2.5 turbo diesel kullanıcısı olarak araçla yaşadığım tecrübeleri paylaşmadan önce aracı ne amaçla kullanacağınızın önemini ve hard off road için çok uygun olmadığını belirtmek isterim.

Pajero kolay arıza yapmaz ama yaptımı da elinize tutuşturulan faturanın tutarı can sıkıcı olur...
Sizin alacağınız araç yaşlı değil, parça bulma sorununuz olmaz ama yaşı ilerledikçe bu da sorun olmaya başlıyor. Ben artık ancak hurdacılardan parça bulabiliyorum ve epey yüksek fiyatları...

Belki şanssızlık, belki bendeki mekanik bilgi ve ilgi eksikliği, belki yaşının büyüklüğü artık sebep her neyse aracıma harcadığım para yaklaşık aracın bedeli kadar oldu desem :-\

Tamam off road araçlarına hepimiz çok para harcadık diyecekler ama ben o parayı modifikasyon için harcamadım, hep tamire harcadım :(

Şimdi pajeroseverler kızacak ama ben de aracımı çok seviyorum. Şu an boya ve motor dahil sıfır gibi oldu ama bunun için araç bedeli kadar harcamak mantıklı gelmiyor bana.

Fakat yakıt konusunda yüzünüzü güldürür, yaptığımız gezilerde arkadaşlarım her gördükleri istasyona girerken ben ancak bir kez yakıt alıyorum.

Gezi amaçlı off road aracı düşünüyorsanız bundan iyisini bulamazsınız :smiley:

Not: benimde hep aklımdan geçerdi, tüm bu anlattıklarıma rağmen neden yarışlarda pajero tercih edildiği :smiley:
Zamanla öğrendim ki yarışan arkadaşların çoğu araç tamiri işinde veya servis sahipleriymiş ;D ;D

Kolay gelsin :smiley:

2. pajero aracımızı kullanıyoruz 1. si 1990 3kapı şimdiki 1993 model 3 kapı bence pajeronun arazideki yeteneği tatışılmaz sağlamdır,kırılmaz. İlk pajeromuza ettiğimiz masraf modifikasyon dışında 1000 tl yi bulmaz ki iyi zor görmesine rağmen bu pajero ise 2 kere debriyaj balatası deişti sebebi biri çok zorladıktan sonra coss die buzlu suya dalmamız ikincisi ise baskı ile balata arasına birşeyin girip balatayı bitirtmesi bunun haricinde rot rotil vs gibni ıvır zıvır parçalar deiştiki bence onlarında fiyatları uygundu. daha öncede lada niva kullanıcısıydık inanın ucuz parçalarla ona ettiğimiz masraf pajeroya ettiğimizin 3 katıdır. 1995 yılından beri babam 25 den fazla araç deiştirmiş ve şuan pajeroya aşık. arazi harici günlük kullanım için 1998-99 model 3kapı v6 pajero almayı düşünüyor ve tek korkusu manuel olmaması.
sonkez masraf konusuna gelirsek bence biraz şans meselesi aracın neler çıkaracağı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,974
Kaydolan Son Üyemiz
yavuz7878

Çevrimiçi üyeler