Adriyatik gezisi Asprovolta, Üsküp
1. Gün Asprovalta
Buluşma yeri, Tekirdağ çıkışındaki tepe üzerindeki köftecilerin bulunduğu yerde saat 09:00 olarak tesbit edildi. Buraya ben gece geldim ve sabah kahvaltımızı yaptıktan sonra Tuğrul bey, Erol ağabey, Deniz bey, Mustafa bey, Kemal bey ve Kadircan bey ile buluşup yola çıktık. Mustafa arkadaşımız ise çekme karavanı ile bizimle Selanik’e kadar gelecekti ancak bize katılmadı. İpsala kapısından İzmir’den Gürsel bey ile buluşup konvoyumuzu tamamladık. Süreyya beyler bize Ohrid’de katılacaklar.
Yolda ilk problemlerimizle karşılaşmaya başladık. En önemli problem arkadaşlarımızın hemen hemen hepsinin telsizlerinde problem var çoğu çalışmadığı için el telsizleri ile idare etmeye başladık. İkinci problem benim GPS cihazım, daha ilk etepta arızalandı, uydu bağlantısı yapamadım. Keşan’dan aldığım yeni cihaza bir şekilde Avrupa haritasını yüklemeyi becerip yolda faaliyete geçirdim. Böylece en önemli sorunu çözmüş oldum.
Sevindirici olay ise Sabanat ablanın tatlı dili sayesinde Mustafa beyler ayın 3’üne vize almalarına rağmen ilgilileri ikna edip bizimle yola devam edebilmeleri oldu. Gümrük kapısındaki işlemlerimizden sonra Yunanistan’a girişimizi yaptık. Yunanistana girmeden yakıtlarımızı tamamladık, fiat hemen hemen aynı (1,5-1,72 Euro arası
Yolda öğlen yemeği molası verdik ve Gümülcüne ve İskeçe’den geçtikten sonra Kavala’da mola verdik. Sahil turu atıp şehri gezdikten sonra oturup dondurmalarımızı yedik. Araçlarımızı şehrin tam ortasındaki park yerine 2 saati 3 Euro’dan park ettik. Güzel ve İzmir benzeri küçük şehri gezmek pek zaman almıyor. Kale ve Müzesi görülebilir.
Yola çıktıktan sora konvoyda yeni bir düzenleme ihtiyacı ortaya çıktı. Deniz beyi 2 numaraya alınca problem çözüldü. Bu arada Gürsel beyin sabit telsizi çok işimize yardı. Konvoyun arkasını toparlamak onun işi oldu.
Rahat bir yolculuktan sonra Asprovalta’ya geldik ve sahilde deniz kenatındaki yerimizi sırayla aldık. İlk işimiz yol yorgunluğunu atmak için kendimizi Ege’nin ılık sularına atmak oldu. Hemen arkasından hafif bir aperatiften sonra akşam yemekleri yenildi ve yemekten sonra Asprovalta sahilinde akşam piyasası yapıldı, canlı ve eğlenceli gece hayatı bizim sahil kasabalarını andırıyor. Deniz beyin kumlar üzerine yazdığı yanar UKKF yazısı geceye renk katan enteresan bir görüntüydü. Ayrıca Deniz beyin akardeon konseride hoş nağmelerimizi Asprovalta sahillerinde yankılandı. Gece disko sesi sabah 06:00 ya kadar devam etti.
2. Gün Üsküp
Gece hafif yağmur yağdı ama sabah hava güzeldi. Kahvaltı sonrası tekrar yola çıktık ve Selanik üzerinden Makedonya’ya geçtik. Yolda biraz yağmura yakalandık. Üzüm bapları arasından Üsküt’te kalacağımız kampa geldik. Yolda 3 kez otoban parası ödedik (60-70 Dinar).
Kamp çok güzel, imrendik. Kişi başı 6, Karavan 10, Elektirik 2 Euro. Biraz dinlendikten sonra bir minibüsla anlaştık ve Üsküb’ün tarihi ve turistik yerlerini gezdik, büyük bir haçın bulunduğu tepeden şehri panaramik seyrettik. Daha sonra merkezde araçtan inip şehri gezdik. Şehirde büyük bir imar faaliyeti hemen dikkati çekiyor. Sakin ve huzurlu bir atmosferi var. Tabii ki hanımlar mutat alış-verişleri kaçırmadılar. Bu arada meşhur Makedon kababının tadına da bakma fırsatını bulduk. Genelde fiatlar bize göre çok ucuz.