2.5 Benzinli XJ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muuck1907 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,592

muuck1907

Yeni Üye
Yer
Bursa
Herkese merhaba;
Forumda aramama rağmen 2.5L benzinli XJ ler ile ilgili değerlendirme bulamadım.
Bu motor hakkında bilgi verebilirmisiniz?
Standart problemleri vs mevcutmudur? Yada offroad için yeterli gücü sağlayan bir motormudur?
Şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: 2.5 Benzinli XJ

Türkiye'de bulması zor bir araç. Ancak benim tecrübe ettiğim ve gördüğüm kadarıyla katır gibi araç. Pek kırılmak bilmiyor. Yakıt olarak da alınabilecek en hesaplı Jeep aracı denebilir. Hele manuelleri lpg'de 25-30 kuruş yakıyor deniyor. Süper bir hızlanma beklememeniz gerek, ancak aktarma organının orta diferansiyeli 4Hi'da kitleyebilmesi sayesinde arazide de sıkıntı çekmeyeceğinizi düşünüyorum. Yalnız söylemek gerek, 2.5'lar çok az sayıda var, özellikle bakarsanız da hepsi 85 model veya erken 86 model. Bunlar Chrysler değil AMC şirketinin araçlarıdır. Bu yüzden motorda vs sıkıntı olduğunda parça için Amerika'dan vs getirmeniz gerekecek. Satarken çok daha rahat satar, sürerken de yakıtı hiç düşünmezsiniz. Az yakan arazi araçları arasında Defender mı 2.5 Cherokee mi derseniz sanırım her seferinde cherokee seçerdim.

Ynt: 2.5 Benzinli XJ

selamlar ben yaklaşık 1 senedir 1996 modelini kullanıyorum.
motor üreticisi GM-Pontiac'tır, motordan yana bir sıkıntı yaşamazsınız.
Genelde şanzuman için sorun olur derler, çünkü şanzuman AX-5 şanzumandır, yani hafif hizmet diye geçer ama bu sizi yanıltmasın, 2500 cc için uygun bir şanzumandır. AX5 Japon şanzumandır ve Cherokee grubunda en iyi şanzuman Japon şanzumanlardır.
Hard off-road düşünmyorsanız, oldukça uygun bir araç, yakıt açısından da sizi üzmez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR