Ynt: 2.6 Pajero Yakıt
Merhaba Hamdi Bey,
Benim için 2 farklı satıcı var. Birincisi malum site satıcısı. İkincisi Gezenbilir dostları. Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi sizin burda olduğunuzu bilseydim, bir haftadır onca araştırmaya girmezdim. Burda yazdığınız mesajlardan aracın tüm seceresi zaten okunuyor.
Hatta dün akşam 28 Martta yazdığınız mesajı okudum, size burdan yazdım ama mesaj gözükmüyor. Transit ayna mahruti uyar mı diye. http://www.otoparcasepeti.com/?urun-2209-TRANSiT-AYNA-MAHRUTi-37-8-TURBO--2001-.html
Malum site satıcısı series 3 ün kaportasını değiştirip Has ve Öz Defender olarak kakalar adama. Yüzlerce örneği var bu sitede. Ben gezenbilir'in duayenlerinden olduğunuzu bilmiyordum. Bu durumu bilmeyince doğal olarak sizi ilk kategoriye aldım. Arada dağlar kadar fark var.
Fark nedir ? Üst üste örnekler vereceğim ilan ile ilgili.
malum site ilanı:
89 model. 150 bim km de..
malum site yorumu:
kilometre sıfırlanmış
Gezenbilir Farkı:
Kardeşim motorun performansından memnun değildim. Uzun süre 3000 cc motor aradım. Hatta faturasız motordan cinnet geçirdim. Bin TL gitti. Sonunda motorunu rektefiye ettirmeye karar verdim............
herşeyi belli zaten gün ve gün.
Malum site fotoğrafı
iki farklı araç fotosu var. İkisinde de sol sinyal lambası kırık
Malum site yorumu
Aracı almış, haşat etmiş bırakmış, kırık lambanın parçasını bile sökmemiş. Kırmızı kırık parça altta öylece duruyor.
Gezenbilir Farkı:
Araca ne kadar emek verildiği zaten mesajlardan anlaşılıyor. Sinyal lambası ise önemsenmemiş, teknik detaylarla uğraşmaktan..
Satır satır yazdığınız ilanı bu şekilde açıklayabilirim. Dif ten gelen ötme dahil. Ama bunu Gezenbilir deki mesajlarınızla yapabilirim. Olay burda değişiyor. Gezenbilir'de ilanlamak cesaret ister. Hadi biri gelsin de Series i Defender diye kakalamaya çalışsın burda. Adamı madara ederler.
Offroad'çuların kendi dili, kendi kıstasları var. Hepsi evliya olmuş. Gezenbilir'i satır satır okuyan biri olarak deli divaneyim ben bu siteye. Örneğin:
Suzikiciler: "99 model o alma onu. İspanya... 98 öncesine bak. Japon olsun"
CJ'ciler: "O Tuzla, CJ değil. Uzak dur.."
Land'çılar zaten tamamen ermiş artık. Uçmuş adamlar. Ve hepsi burda bunların. Üretim yılı, yerine kadar bakıp araca ne yapılır ne yapılmaz yazıyorlar. Sizin gibi sıkıntıları paylaşıyorlar. Çözüm buluyorlar.
Böyle bir ortamda, Pajero için sizin de yaşadığınız yedek parça sıkıntısı ve maliyeti bilinirken., orjinal Pajero'nun satışı bu nedenle zorken, alıcısı belli bir kesimken...89 model, 24 yıllık bir araç ve Pajero alt yapılı Dodge denildiği zaman... !!! Üstüne malum site ilanıyla yorumladığınız anda.. iş çıkmaza giriyor. Ayrıca hiçbir offroad grubunun çıkarması yok üzerinde. Tam bir muamma. Ben bunun altını çizmek istedim.
Haklısınız. Modifiye gören araçların tamamının satışı zordur. Çünkü modifiye eden kendine göre yapar ve bu durumda aksesuarlar satışta para etmez. Ben kendi zevkime göre dodiğini, aynasını, sisini, hatta vincini herhangi bir dükkandan alırım. Bunu zevkle yaparım, param yetmezse kredi kartı ile alırım. Ama bana "motor al" dediniz mi, şanzıman dediniz mi, diff dediniz mi.. Orda kalırım, burdaki sizler gibi üstadlara danışırım.
Araca çok emek harcamış, bir o kadar da eziyetini çekmişsiniz. Masrafı da cabası. Hatta boşa yapılan masraflar ayrı. Ama burda da usta devreye giriyor. Kırılan hubu takarken bilyesini kıran adama ben usta demem ki. Onu ben de kırarım. Hatta canına bile okuyabilirim aracın. Ama bu benim usta olduğumu göstermez
Benim aracım da satışta. Ford Focus 2005... Fabrikadan çıktığı gibi. LPG bile takılmamış. Sadece yetkili serviste bakım gördü o kadar. Yıllık para ödedim servise. Buna rağmen yetkili serviste arka tamponu çatlattılar. Çocuk çekerken çarpmış. Kazası da bu.. Siciline işledi aracın kaza diye. Araç satışta ederinden 1500 TL fazla fiyat koydum. 10 gündür 10 kişi geldi almaya. Bayram nedeniyle satmadım. Bugün alıcısı gelecek Ankara'dan. Bu araçların satışı hemen oluyor nakte çevriliyor çünkü üzerinde hiç oynanmadı.
Benim offroad'çu tanıdığım usta yok. İşi bilen arkadaşım yok. Benim ustam GEZENBİLİR.. Ne öğrendiysem burda öğrendim. Öğrenmeye de devam ediyorum.
CJ'den başladım, Series, Defender, Toyota, Suzuki derken.........Pajero'da karar kıldım. Bir yılda bu noktaya gelebildim. Torunuma miras bırakmak için Pajero arıyorum. Onda da yakıt problemi var. Aslan besleyen etini düşünmez diyenlere, "lpg yi performansı arttırsın diye mi takıyorsunuz" diye soruyorum. Tavuk etiyle de aslan beslenir ama o ne derece aslan olur tartışılır..
Sırf yakıttan dolayı Suzuki almak istemiyorum. Kimse darılmasın ama Suzuki ile araziye girilmez. Çakma parçalara güvenilmez. Orjinal parça diyorsak Pajero daha ucuz. Ford ile girerim daha iyi...
Sonuç olarak konu başlığına dönersek, Kemal Bey'in söylediği konuyu araştırıyorum. Otomatik ateşleme - yakıt dengesi. Bunu da sizden daha iyi kimse bilemez Hamdi Bey. Ne kadar okursam okuyayım.... Gezenbilir.......... nokta