2.7 Mercedes Motorlu VJ Jeep'in Hp'sini Nasıl Yükseltebiliriz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bayayhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,504

bayayhan

TB1PAA s.a.r SARIYER.
2002 model 120 bin km de 2005 trafiğe çıkışlı 2.7 dizel wj grand şerom var motor gücünü nasıl arttırabilirim? chip tuning sağlıklı olurmu ? olursa nerde ve kim yapabilir ?.. yardımcı olursanız sevinirim saygularımla.. :smiley:

Etiketler
Ynt: 2.7 Mercedes Motorlu VJ Jeep'in Hp'sini Nasıl Yükseltebiliriz?

konu ile alakasi yok ancak merakimdan soruyorum 2002 model bir arac nasil 2005 yilinda trafige cikiyor?

Hemen konuyu soyle acayim 2006 yilinda 2005 model bir otomobili sehir disindan almistim. Ruhsat benim uzerime gectiginden itibaren arac 2005 model trafige cikisi 2006 yili olarak hem ruhsatta hem de trafik kayitlarinda gorunuyordu. Boyle bir durum mu acaba?

ben soruyu nasıl güçlendirebiliriz okumuşum özür .........

aynı şey canımm..haa HP yükseltmişiz ha gücünü artırmışız.. ???mesele bunu nasıl yapacağımız , ;) bu konuda bir fikri, bilgisi olan varsa ve yazarsa mutlu olurum.
bu arada araç kriz zamanı gelmiş bayide kalmış 2005 kadar satılamamış,bu yüzden 2005 trafiğe çıkışlı.biraz ararsanız 2008 model sıfır bulabilirsiniz krizlerde elde bayide kalan araba her zaman olabiliyor.
saygılarımla.

nacizane fikrim o aracı normal kullanın cip dediğiniz olay en fazla 4 veya 5 hp arttırır öyle kalkıpda 100 hp artmaz vereceğiniz parayada değmez bence

ünal bey cihp daha fazla performans arttırır. benim 109 hp dizel focus da bile 125-130 hp arasına cıkartıyor.

merhaba,
http://www.onlinelastik.net/main/gepardo_jeep_grand_cherokee_27_crd_cc_163_bg_400_tork_tan_195_bg_480_torka_cikaran_powerbox_chip-5236-343-35.html adresinde gücü 195 hp, torku 480nm'ye çıkaran çip satılmaktadır.

http://www.x-tremetuning.com/shop/index.php?target=products&product_id=3815 adresinde de chip vardır

şimdi bakıyorum siteye dostum :smiley:

crona' Alıntı:
ünal bey cihp daha fazla performans arttırır. benim 109 hp dizel focus da bile 125-130 hp arasına cıkartıyor.

yazınızı geç gördüm sadece cip takarakmı bu artışı sağladığınızı söylüyosunuz yoksa başka işlemlerde gördümü araç ? başka işlem görmeden bu artışı sadece cip sağladı diyosanız aracınızı makineye bağlatp bir ölçtürün derim sadece

doğru yazıp daha sonra değiştirmişim...

bütçeye göre seçenekler bulunmakta

en uygun olanı superchips markasının satış noktaları bulunarak +%25 gibi bir performans artışı sağlanmakta net dyno da gözüken aslında %30-35 gibi kazançlar sağlanmakta ama ülkemizin motorin kalitesi yüzünden düşük kalmakta kazanım...

ikinci seçenek ise ankarada brabus bayisi bulunmakta ona ulaşıp brabusun bu araca uygun kitini alarak daha yüksek performans almanız olası

üçüncü seçenek garantili olmamakla beraber fiyat olarak en uygunu megachips firmasının ümraniye taraflarında bir montaj atölyesi bulunmakta ordan yardım alabilirisiniz

geri kalan bilgi reklama girer Ö.M.

yok ünal bey ben aracıma uygulatmadım bu hali benim için tatminkar.
bu degerleri merakımdan bi tunning işlemi yapan yerden aldım. dedigim gibi sadece yazılımda oynuyarak elde ediceklerini bunundan ortalama %10 - %15 hem torkda hemde beygirde artış olucagını söylediler ve önce sonra olmak 2 kez de dynoya çıkartıcaklarını söylemişlerdi. ama bunlar tamamen sözde şu anda ben yaptırmadım bilmiyorum.

bence alınmayacak tek araba jeep dir .bende wj 2002 dizel var bu arabayı alarak hayatımın en büyük hatalarından birini yaptığıma inanıyorum 2.7 dizel mercedes motorlu diye aldığım araba her yerinden problem çıkarıyor,arızanın birini yaptırıyorum 1-2 hafta sonra başka bir yeri pörtlüyor ,bu kadarda olmaz yawww..3 tane fransız kullandım bunların hiç biri başıma gelmedi halaa bir torosum var o bile taş gibi ama bizim grand şero tam şeroo :p.. şimdide motordan tıkırtı geliyor arabaya benzin döküp yakacağım vallaa. :mad:

ben dedimmi kardeşim sana alma uzak dur gittin gene aldin dimi.

sorunlarin buyuklugunu bilmiyorum ama baktinki çok uzucak bu iş ucune besine bakma çikar elinden ha bir çok yerini garantili yaptirdim gerisi sorundegil dersen o ayri
cip olayina gelince o işe gireceksen oyle her yerden alma vede sakin taktirma yapacagin işlemden haberim olursa yardim etmeye çalişirim.

bir diger sikintida guç egrisinin nasil olacagidir. arazide deli gibi guç pek iş yapmaz camurdasarar durursun ondandir turbo arabalari pek segmezler çamurda gerçi ben pek sikintisini gormedim ama agir araziye girenler için bu boyle kardes

bayayhan' Alıntı:
bence alınmayacak tek araba jeep dir .bende wj 2002 dizel var bu arabayı alarak hayatımın en büyük hatalarından birini yaptığıma inanıyorum 2.7 dizel mercedes motorlu diye aldığım araba her yerinden problem çıkarıyor,arızanın birini yaptırıyorum 1-2 hafta sonra başka bir yeri pörtlüyor ,bu kadarda olmaz yawww..3 tane fransız kullandım bunların hiç biri başıma gelmedi halaa bir torosum var o bile taş gibi ama bizim grand şero tam şeroo :p.. şimdide motordan tıkırtı geliyor arabaya benzin döküp yakacağım vallaa. :mad:

Malesef görüşünüze katılamıyorum, bende 2004 model WJ 2.7 dizel var, 130.000 km yi aştım, her gün işe gidip gelirken 120 km kullanıyorum, henüz problem yaşamadım; normal servisleri ve yıprananları ( ön iki amörtisör, kayışlar, fren, lastik vs. ) haricinde hiçbir sorunda çıkarmadı. Ancak çok disiplinli bir servis programı uyguluyor ve kullanırken aracı zorlamıyorum ( otobanda 180 - 190 kmh hızı saymazsak ) . Kullanan diğer arkadaşlarımda önemli bir arıza yaşamadılar.
Sanırım söylediğiniz problemler, eğer aracı 2. el aldıysanız, önceki sahibinin hatalarından kaynaklanıyor olabilir.
Görüşünüze saygı duyuyor ve ancak kendi görüşüm olarak:
Bence alınacak tek araba Jeep tir ve 2.7 dizel motorda her bakımdan doğru bir tercihtir.
Syg.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,631
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

SON KONULAR

Geri