2* Dalıcı Sertifikası İçin 20 Kayıtlı Dalış ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beyde Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,379
Ynt: 2* Dalıcı Sertifikası İçin 20 Kayıtlı Dalış ?

beyde' Alıntı:
Teşekkürler bilgi için. Ama şunun cevabını tam olarak alamadım: Dalış kayıt defteri nasıl doluyor?

Dalış defterini doldurmamızdaki sebep dalışlarımızı kayıt almak.
Fakat bu bir yere dalış yaptığınızı ispatlamak için kullanılmıyor.
Asıl amacı olur da başınıza bir şey gelirse dalış profilinizi çıkarmak için belge bulunması.
Diyelim ki başınıza bir şey geldi ve size müdahale edilecek.
Dalış defterine bakarak ne zaman nerede kaç metrede ne kadar kaldığınızı görebilirler.
Birlikte dalış yaptığınız kişi de defterinizde kayıtlı olduğundan bilgiye ihtiyacı olduklarında o kişiye sorabilecekler.
Dalış defterinin doldurulma amacı budur.
Dalış defterini kendiniz doldurabilirsiniz. birlikte daldığınız kişiyi de belirtmek şartıyla.
Daha önce de bahsedildiği gibi 1 ve 3 veya 2 ve 2 dalabilirsiniz.
Eskiden brövelerde numara vardı artık o numara yerine T.C. vatandaşlık numarası yazılıyor.
Dalış defteri doldurulurken birlikte daldığınız kişinin bröve numarasını da yazmanız gerekiyor.
Tüm bahsettiklerim eğitim dalışı yapıldıktan sonra geçerli.
Eğitim dalışını size eğitim veren kişi yaptırmalı ve dalış defterine yazdıktan sonra da yanına eğitim dalışı olarak belirtmelidir.

Bunlar prosedür kısmı.
Artık bir çok kulüp dalış defteri sormuyor 2 yıldız eğitim verirken.
Balıkadamlar dalış defteri tutmak yerine bilgilerini dalış bilgisayarlarında tutuyorlar.
Gelişmiş dalış bilgisayarları satesinde artık pek kimse dalış defteri tutmuyor.
Dalış defterinin tutulmasının amacı kesinlikle sizin güvenliğinizi sağlamak için kullanılıyor olması.
Benim size önerim 2 yıldız balık adam olana kadar tüm dalışlarını dalış defterine yazmanız.

Etiketler

SEVAL' Alıntı:
Dalış defterini doldurmamızdaki sebep dalışlarımızı kayıt almak.
Fakat bu bir yere dalış yaptığınızı ispatlamak için kullanılmıyor.
Asıl amacı olur da başınıza bir şey gelirse dalış profilinizi çıkarmak için belge bulunması.
Diyelim ki başınıza bir şey geldi ve size müdahale edilecek.
Dalış defterine bakarak ne zaman nerede kaç metrede ne kadar kaldığınızı görebilirler.
Birlikte dalış yaptığınız kişi de defterinizde kayıtlı olduğundan bilgiye ihtiyacı olduklarında o kişiye sorabilecekler.
Dalış defterinin doldurulma amacı budur.
Dalış defterini kendiniz doldurabilirsiniz. birlikte daldığınız kişiyi de belirtmek şartıyla.
Daha önce de bahsedildiği gibi 1 ve 3 veya 2 ve 2 dalabilirsiniz.
Eskiden brövelerde numara vardı artık o numara yerine T.C. vatandaşlık numarası yazılıyor.
Dalış defteri doldurulurken birlikte daldığınız kişinin bröve numarasını da yazmanız gerekiyor.
Tüm bahsettiklerim eğitim dalışı yapıldıktan sonra geçerli.
Eğitim dalışını size eğitim veren kişi yaptırmalı ve dalış defterine yazdıktan sonra da yanına eğitim dalışı olarak belirtmelidir.

Bunlar prosedür kısmı.
Artık bir çok kulüp dalış defteri sormuyor 2 yıldız eğitim verirken.
Balıkadamlar dalış defteri tutmak yerine bilgilerini dalış bilgisayarlarında tutuyorlar.
Gelişmiş dalış bilgisayarları satesinde artık pek kimse dalış defteri tutmuyor.
Dalış defterinin tutulmasının amacı kesinlikle sizin güvenliğinizi sağlamak için kullanılıyor olması.
Benim size önerim 2 yıldız balık adam olana kadar tüm dalışlarını dalış defterine yazmanız.

Şimdi cevabı aldım, teşekkürler.

Ben burda bir konuyu daha dile getirmek istiyorum 20 değil 50 dalışını zda olsa siz su altında 2 yıldız eğitimi alıcak bilgi ve tecrübeye sahip değilseniz eğitimi alıcağınız kurum önce sizi o seviyeye getirmeli. Çünkü siz 2 * olduğunuzda kendi kendine yetebile dalıcı olacaksınız. Bu çok önemli bir nokta. Bröve altında imzası olmasına rağmen daha maske tahliyesini bile yapamayan insanlara havadan 1* veren ve 20 dalışı havadan imzalayan eğitim kurumlarının olduğu bir ülkede sizi test etmeden 2 * eğitimine alan bir kurum pek güvenilir sayılmaz.

holy_diver' Alıntı:
Ben burda bir konuyu daha dile getirmek istiyorum 20 değil 50 dalışını zda olsa siz su altında 2 yıldız eğitimi alıcak bilgi ve tecrübeye sahip değilseniz eğitimi alıcağınız kurum önce sizi o seviyeye getirmeli. Çünkü siz 2 * olduğunuzda kendi kendine yetebile dalıcı olacaksınız. Bu çok önemli bir nokta. Bröve altında imzası olmasına rağmen daha maske tahliyesini bile yapamayan insanlara havadan 1* veren ve 20 dalışı havadan imzalayan eğitim kurumlarının olduğu bir ülkede sizi test etmeden 2 * eğitimine alan bir kurum pek güvenilir sayılmaz.
evet aynen katılıyorum bir iki dalışla sertifika veren çok kurum var.

Kesinlikle haklısınız. Önemli olan illaki tecrübedir.

merhabalar .....arkadasım
1*dalıs geregı 5 dalıstır ....tam olarak butun becerıler yerıne getırılmelıdır.5 dıye bır sınırda olmaması lazım ki ben egıtmen olarak ogrencılerım eger yetersız goruyrosam 7 8 dalıs yaptırıyorum.

daha sonra 20 ara dalıs yapıcaksınız 4 gun sıgmaz .arkadasım gunde en fazla 3 dalıs yapabılrısınız ama benım sızlere tavsıyem 10 gun e sıgdırmanızdır .20 ara dalıs ı tamamladıktan sonra.2*dalıcı krusunu hak etmıs bulunmaktasınız.
daha sonra 2*kursuna gıdebılrısınız.selamlar

padi ıdc staff:
B.ercan özel
555 511 59 59
face:baracuda scuba college

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,959
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.