2. El Jimny Alıyorum, Problemlerim Var ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan halibut Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,420

halibut

Welcome to the jungle....
2007 model Jimny almayı düşünüyorum, en yakın zamanda gidip görüceğim araçlar var..

Bu araçların kronik denilebilecek, ya da off-road aracı alırken yapılabilecek kontrolleri var mıdır ?
Suzuki yetkili servisinde aracı bir göstericeğim tabi ama, bunun dışında sizlerin söyleyebileceği türden bilgiler benim için çok kıymetli ?

Mesela bir aracın arazi görüp görmediğini nasıl anlayabiliriz ?

Bir de yakıt tüketimini merak ediyorum, forumda bir kaç arkadaş yazmış ama tarih itibariyle kuruş hesabından dolayı güncelliğini kaybetmiş durumda ! Kalıcı olması açısında kuruş hesabının yanında litre olarak fikir verebilir misiniz ?

Jimnylerin servis masrafının çok olduğunu söyledi bir arkadaş, neye göre kime göre tabi ama, kaç binde bakım ister bu araç ?

Etiketler
Ynt: 2. El Jimny Alıyorum, Problemlerim Var ?..

Merhaba.. Öncelikle almak istediğiniz aracı mutlaka bulunduğunuz yerdeki bir Suzuki servisine gidip araca kaportasından mekaniğine kadar baktırmak olmalıdır.Bir yıl önce 50 TL ye yapılıyordu. Araçta kronik bir arıza, bir kaza veya yüksek miktarda masraf yoksa veKm.si düşükse alınabilir. Yaklaşık 4 yıl jimnykullandım hiçbir sorun ve arıza yaşamadım. Bu araçların servisteki bakımları her 10.000 Km.de yapılıyor.Yakıt tüketimi ise şehir içi 10, şehir dışı 7 litredir.(100 KM.de) Bu araçlarda sıkıntılı tek tarafı iç hacminin ve bagajının küçüklüğüdür.Bu yüzden iyi düşünülmelidir. Sırf bagajının ve iç hacminin küçüklüğünden dolayı aracımı henüz 26.000 Km.deyken satmıştım.

Ynt: 2. El Jimny Alıyorum, Problemlerim Var ?..

Verdiğin bilgiler için çok sağol,

Öncelikle şu an bu akşam için elimde olan alet 29bin km de ve 2007 model, aracın üzerinde 205/70/15 Competus 4x4 M+S Lassalar var..

Araçta şu an 70 km/h aşırı bir direksiyon titremesi (ki bu titreme 2 parmak kadar aşırı) ve de vitesteyken ayağı gazdan ani çektiğinizde tak diye bir boşluk sesi gibi bir geçiş sesi var..!

Balans problemi olabileceğini düşünüyorum titremenin çünkü sabit olarak 70 km süratte yapıyor, ancak bu problemi her 70 kmye çıktığımda yapmaması ilginç yani bir süre 70 km ile gidersem kesiliyor, daha sonra hızlanıp yavaşlarsam tekrar yapıyor....

Bir de araç sanki bana haddiden fazla konforsuz gibi geliyor... Yani daha önce bir kere kısa süreli test etmiştim farkı tam anlayamıyorum ama, bu araç her çukurda fazla sallanıyor gibi geliyor. (Aracın binek olmadığının farkındayım ama lastik farkının bir etkisi var mıdır ? )
Bu konuda danışabileceğim suzuki servisi neresi olabilir ? sizlerin tanıdığı ya da bildiği..???
Acil cevap yazabilirseniz sevinirim, çünkü alımı yarın netleştirmek istiyorum..

Teşekkürler..
[attachment=2]

[attachment=1]

IMG_1259 (Large).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,057
Kayıtlı Üye Sayımız
166,804
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR