KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: 2. Geleneksel Gezenbilir Kaz Dağları Kampı (16 - 19 Mayıs 2009)
Harbiden geleneksel hale getirdin bu işi Murat sen
Ali amca bile klasik oldu çeşme başındaki. Sonra, Murat'ın hayratı (plastik şişe çeşmesi) ve Muratuçtu şelalesi... aynen devam.
Çok sevindim, güzel bir gezi olmuş. Pazartesi izin alamadık biz napalım sağlık olsun.
Ben de daha önce gördüm bu seramoniyi, fotoğraflarını çektim, işim acele olduğu için soramamıştım, neden yapıyorlar bunu hiç bir fikrim yok bu nedenle de... Ama Hakan senin yorumun duruma uygun görünüyor
TezzMertek' Alıntı:
Burhaniye - Ören'de bir alay. Dükkanları tek tek gezip bahşiş topluyorlardı ama ne için onu öğrenemedik. " Aloo Zerrin, bilgin var mı bu konuda.??"
Güzel ve zevkli bir gezi oldu. Başta rehberimiz Murat (TezzMertek) olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizler Zeytinli'den gruptan ayrıldıktan sonra Çanakkale istikametine döndük. Kızım İrem şu meşhur Truvalıların atını görmek istedi. Truva Ören yerini gezdikten sonra Çanakkale'den feribotla Gelibolu Yarımadasına geçtik. Akşam üzeri olduğu için maalesef şehitliği ziyaret edemedik. Tekirdağ üzerinden İstanbul'a evimize geldik. Giderken de İzmit, Bursa, Balıkesir güzergahını izlemiştik. Böylece tam marmara denizini çevreleyen bir tur yapmış olduk.
Mantar kebab hazırlığı
[attachment=1]
Ateşte pişerken
[attachment=2]
Akşam ateş başı muhabbeti güzeldi
[attachment=3]
Civardaki dereden bir görünüş
[attachment=4]
Dere kenarında küçük bir yürüyüş sonrası mola. Serinlemek isteyen bazı arkadaşlar burada derenin buz gibi sularına girerek keyfini çıkarttı.
[attachment=5]
Murat bey,güzel resimler için teşekkürler.Burhaniyede bahşiş toplayan gençler askere gidecek gençler,Tekirdağ'dan Hakanın tahmini doğru.Burhaniyede gelenek haline gelmiş.Pazartesi günkü otantik beach clup kampını iptal ettiniz galiba.Pazartesi günü Burhaniye iskele mahallesinden girip zeytinliye kadar sahilde gurubu aradım ama siz hala yukarıda imişsiniz.tanışmak istemiştim.telefonlar çekmediği için ulaşamadım.Sami Ünlü Gömeç
TezzMertek'in dere geçişi sonrası
[attachment=1]
Tepeye yapılan yürüyüş sonrası görülen manzara
[attachment=2]
[attachment=3]
Tırmanış sonrası tepede varılan yolda yürüyüş
[attachment=4]
Yolda yürüyüşten sonra tekrar iniş. Dökülmüş çam kozalağı, yaprak ve kuru dalları nedeniyle kayganlaşmış bir zeminde iniş gerçekleşti. Bir de buna eğimi fazla bir yamaçta eklenince bizim için biraz zorlayıcı oldu.
[attachment=5]
TezzMertek' Alıntı:
Malzemeler arabaya istiflenmeyi beklerken;
Neriman hanım son bulaşıklarını yıkamış.
Arkadaşlar hala toplanıyorlar.
Ve birdennnnnn Zeytinli'deyiz. Öğlen molası ve 19 Mayıs nedeni ile meydanda kurulmuş Kermesten Tavuklu Nohut Pilav ve Ayran alıyoruz.
Nurten,Gül ve İrem yan masadalar.
Ercan - Mihriban ve Ferhat - Neriman yolları uzun olduğu için Zeytinli'de durmadan yollarına devam ediyorlar ya da Pınarbaşı Köyünden Milli Parka gittiler.
Biz de aynı yerde durduk, hatta neredeyse aynı masada oturmuşuz, gözleme yiyip yolumuza devam ettik. Hatta orada bulunan bir zeytinyağı fabrikasını ziyaret ettik, bolca zeytin ve zeytinyağı alıp İstanbul yollarına düştük. Fotoğraflar için teşekkür ederiz Murat, ayrıca misafirperverlikleri için de bütün kamp arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tekrar görüşmek üzere!
Arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz.
getirdiğiniz kareler çok güzel ellerinize ve yüreğinize sağlık
gençlerin elindeki o yörenin (köy-kasaba) Sancağı kareye girmemiş iki de kılıçlı yada palalı muhafızı olur.
bayram -düğün-asker uğurlaması ve karşılamasında çıkarılır. diğer zamajlarda mülki amirin odasında saklanır.
evet o tören asker uğurlamasıdır.
Dinazorların böyle şeyleri aktarması zorunludur.
Arz ederim.
züğürt gezençi' Alıntı:
Murat bey,güzel resimler için teşekkürler.Burhaniyede bahşiş toplayan gençler askere gidecek gençler,Tekirdağ'dan Hakanın tahmini doğru.Burhaniyede gelenek haline gelmiş.Pazartesi günkü otantik beach clup kampını iptal ettiniz galiba.Pazartesi günü Burhaniye iskele mahallesinden girip zeytinliye kadar sahilde gurubu aradım ama siz hala yukarıda imişsiniz.tanışmak istemiştim.telefonlar çekmediği için ulaşamadım.Sami Ünlü Gömeç
İstanbuldan gelen arkadaşlar Pazar günü kampımıza intikal ettikleri için pazartesi sabah erkenden kampı toplayıp Burhaniye Ören'de tekrar kamp atmak ertesi gün tekrar toplamak istemedik.
Bir diğer nokta da Otantik Beach İstanbul'lu arkadaşlar için ters yönde kalıyordu.
Ayrıca buz gibi sürekli derelerde serinlemek varken tuzlu suya ne hacet.
;D