2001 discovery 4.0 v8 için ekipman

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mertozzy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,197
Ynt: 2001 discovery 4.0 v8 için ekipman

Mert bey araca yapılacak modifikasyonun sonu yok tamamen sizin önceliğiniz ve kesenize göre değişiyor ama çamur lastığı bence en önce geliyor tabi

Etiketler

erkan bey,

bf 245x70x16 lastik var araçta.. gayet dişli duruyor. bunlar çamur için uygun lastikler midir? yoksa daha özel birşey mi lazım??

mertozzy' Alıntı:
erkan bey,

bf 245x70x16 lastik var araçta.. gayet dişli duruyor. bunlar çamur için uygun lastikler midir? yoksa daha özel birşey mi lazım??

aracınızın yandan bir görünüşünü buraya ekler misiniz? bir de lastiklerden birinin yakın görünüşü. teşekkürler.

edaghan' Alıntı:
aracınızın yandan bir görünüşünü buraya ekler misiniz? bir de lastiklerden birinin yakın görünüşü. teşekkürler.

engin aracımı kasko kapsamında ücretsiz auto king e götürüp kaporta bakımı yaptırıcam 5 cm çapına kadar tüm hasarları kapsıyormuş ve pasta cila ;D ;D ;D

[attachment=1][attachment=2]

resimler galeri resimleri.. henüz yeni foto çekemedim[attachment=1][attachment=2]

600_4A1M3V4Y3J182832.jpg

600_4K1V3F4H3S18299.jpg

Tempus' Alıntı:
mesela benim arka cam gitti gaza gelince bu hafta sonu :smiley: discovery yüksek ve geniş bir araç aynı zamanda ağır, belgrad gibi çok çamura girilen, orman içinde zaman zaman dar geçişlere aslında çok uyugun bir araç değil, oraların fatihleri daha küçük araçlar veya defender gibi iş makineleri. Discovery lerle zaten o şartlarda onlarla boy ölçüşmeye kalkmak hata olur. Discovery daha çok uzun yol ve asfalt performansıda iyi olan aynı zamanda arazidede kabul edilebilir performansı olan bir araç. Sınırlarını bilmek lazım. Yada aracı kırmayı göze almak veya aracı full ona göre tekrar elden geçirmek lazım. O dediğiniz tampon bendeki tampon sanırım çok güzel bir ekipman ve arazide çok işinize yarayacak, arka tamponunuzda çelik tamponsa zaten sizin aracın kabaca çoğu işi bitmiş sayılabilir. BF lastikse büyük ihtimalle At dir yani tam çamur lastiği değil hafif çamurda işinizi görür ama ağır çamurda sizi çok zorlar. Biz neredeyse her hafta biryerlere gidiyoruz sizde gelir denersiniz aracınızı tecrübeli kişilerde size fikirler verir ve diğer araçlarıda görürsünüz. Hoşgeldiniz aramıza disco2 ler arttıkca mutlu oluyorum:smiley: görüşmek üzere.
öncelikle geçmiş olsun,araçlar için offroad veya arazide olabilecek hasarları kapsayan sigorta varmı acaba
ben lr experience in araçlarının olabilecek hasarlar için kaskolarının bu aktiviteleride kapsadığını duymuştum
tabiki primi yüksektir herhalde,ama arazide ne olacağı pek belli değil
selamlar

mertozzy' Alıntı:
bu arada bir sorum daha var. araca sırayla yapmak istediklerim karter muhafaza, difransiyel koruma, snorkel... başka bir ekipmana sanırım gerek yok.. ilave olarak telsiz gerekli midir? yoksa fuzuli mi? gerekli ise ne tip birşey almalıyım?

Telsiz gerekli, hiç fuzuli değil. CB telsiz işinizi görür, tercihen AM/FM bandlı olsa iyi olur. President Harry II Clkassic geçende kampanyada idi, fiyatı da uygun idi 250 TL ama devam ediyor mu bilemiyorum. Ben kampanyadan önce telzis + anten 300 TL'ye almıştım.
Eğer yurtdışından yolcu yanında getirtme imkanınız varsa hi,ç kaçırmayın. 30 usd'ye telsizi halleder, buradan da 80 TL'ye antenini alırsınız, montaj da en fazla 50 TL.

Disco 2 ağır bir araç. a/t lerle off rod olmaz. Hatta böyle ağır araçlarda normal m/t lerle bile zorlanırsınız. Bu araçla arazide güvenle gezmek isterseniz, agresif m/t seçmeniz gerekir.

nejat bey telsz bilgisi için teşekkürler.. en kısa sürede edineceğim bir tane...

güven bey selam... a/t ve m/t : ))) sanırım otomatik ve manuel den bahsediyorsunuz... : ))) araç gerçekten ağır.. standart 2.100 kg. öndeki tampon ve vinçte sanırım 100 kg ve üzeri olur... bide ben olunca nerdeyse 2.500 kg... bu ağırlığı gaza bastığım an hissediyorum zaten... : ))) ama ben çok ağır koşullarda bir araziden ziyade biraz daha öğrenme ve eğlenme amaçlı gezintiler yapmayı düşünüyorum. oda şimdilik : ))) malum bu işlere yeni girdik. bir öğrenme süreci olacak... acemiliği attığım zaman zaten daha ufak tefek hırçın bişi alıcam : ))))

AT (All Terrain) MT (Mud&Terrain) yani lastik tipini kastetmişti Güven ama otomatik-düz vites tercihinde de m/t arazide daha iyidir :smiley:

işte cahilliğin bedeli : )))) neyse öğrenmek değil, öğrenmemek ayıp demişlerr : )))))
daha çoook aydınlanmam gerekecek sanırım : )))

siz bu arabaya bence hic masraf etmeden binin tum ihtiyaclarinizi karsilar. ileride offroad tercihleriniz netlestiginde ona gore bir arac alir yada bunu ona gore modifiye ettirirsiniz :smiley:

yok yok..iyidir şimdiden başlamak... bu son kriz döneminde öğrendiğim en önemli şey hiç birşeyi ertelememek gerektiğidir... : )))
ben bundan başlayayım ufak ufak : ))

vallahi siz bilirsiniz o zaman gitmek istediginiz arazi sartlarina gore bir lastik alarak %50 sini yapmis olursunuz gerekenlerin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.