2002 - 2007 Model Aralığında Hangi Jeep ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nazifayvazoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,459

nazifayvazoglu

Canım eşim sevda Ayvazoğlu ❤
Değerli arkadaşlarım selamlar.Uzun zamandır kafamı kurcalayan bir sorunum var.Yardımcı olursanız sevinirim.Şu anda arazide vede asvalt da kullanmak üzere iki araca sahibim.Zorlu koşullara suziki vitara jlx,Karizma vede asvalt kullanımına bmw e46 3.20ia.Bu durum bende fuzuli ortamı doğurmaya başladı.Park sorunu da cabası.Uzun zamandır iki aracı satıp bana her türlü cevabı verebilecek bir araç araştırması yapmaktayım.Pektabikide bütün yollar jeep' e çıkmakta.Ama aradığım jeep 2002 ile 2007 model aralığında.Benim sorunum da buradan sonra başlıyor.2002-2007 model aralığı ama hangi jeep.Commander_Compass_Liberty_Patroit_Cherokee.2000cc den 3000cc ye kadar motor seçeneği olan,karizmatik,çok uzun yola gittiğim için yakıt sarfiyatı az olan,Asvalta rahat,Arazide tuttuğunu koparan ,ağır offroad olmasada çamura belenebileceğim kadar offroad yapabilen,yeri geldiğinde arkasına remork takıp arazide yük çekebileceğim bir jeep.Sizce hangisi???

Etiketler
Ynt: 2002 - 2007 Model Aralığında Hangi Jeep ?..

Sanırım yardımcı olacak olan yok.

Şehir içinde otomobil kıvraklığı bozuk zeminde yeterli bir performans için Liberty'yi öneririm.

Patriot ve Compass dizeller ekonomiklikleri ile ünlüler. Ayrıca güvenlikleri 5 yıldız ile tescillenmiş araçlar. Ancak yol dışı performansları ne kadar yeterli olur bilemem.

Patriot ile ilgili bir test yapılmıştı:

http://www.expeditionswest.com/equipment/reviews/patriot/index.htm

Yararlı olur sanırım.

Commander fazlasıyla iri bir araç bence, ne kadar gerekli bilemiyorum, bana hantal gelse de sonuçta oda bir Jeep...

Geriye Cherokee ve Grand Cherokee dizeller kalıyor, arazi performansları konusunda çok fark olmamakla birlikte Cherokee hafif ve küçük olmasıyla avantajlı, ancak yol konforu ve genişlik diyince Grand Cherokee daha makul görünüyor.

Aradığınız kriterlere hemen hemen tüm Jeep ailesi uyuyor.
Fakat Commander ve Grand Cherokee'yi diğerlerinden daha üstün kılan ise teknolojileri. Bu iki aracın tüm allt yapıları (yükseltme kitleri dahil) aynı. Motorları ve çekiş sistemi teknolojileri aynı. Yani türünün en ileri teknoloji örneğidir. Sadece kupaları farklıdır. Commander 7 koltuk avantajı sunar ve klasik bir görüntüsü vardır. G.Cherokee ise daha modern günümüz çizgilerini taşır. Bu göreceli bir kavram tabiiki.

Her ikisininde dizel motorları Mercedes 320 CDI da bulunan motor ile aynıdır. 218 bg, 510 Nm. tork üretirler. Power Tech 3.0 V6 Common-Rail dizel (CRD) motor yeni nesil dizel teknolojisinde gelinen son noktadır. Değişken Geometrili Turbo (VGT) teknolojisi ile üretilen yüksek tork kuvveti, çeşitli hız aralıklarında olağanüstü hızlanma sağlamaktadır.5 ileri triptronik şanzıman ile çok uyumludurlar.
Arka sabit aks Dana 44 tipi diferansiyel, ön bağımsız aks Chryler C200FE tipi diferansiyel ile haddinden fazla sağlamdırlar.
3:73 Diferansiyel oranı ile arazide istenilen performansı karşılarlar.

Sadece bu iki araçta bulunan Quadra-Drive II, Active 4x4 sistemli araçlarda ön ve arka akslarda bulunan ELSD, mevcut tork kuvvetinin %100'e kadar bölümünü her aks boyunca herhangi bir tekerleğe aktarabilir.

Sanırım 2007 modele kadar olanlarında Quadra-Drive II Limited versiyonlarında standart. 2008 ve 2009 da ise Overland modellerinde standart.

Standart bir G. Cherokee çok sessiz biçimde ve muhteşem torku ile, spor otomobillerin haricinde bir çok otomobil ile boy ölçüşebilecek hıza sahiptir. Arazide ise aracın kendi çekiş sistemi, sonradan takılan diferansiyel kilitlerine ihtiyaç duymamaktadır.

Diğer Jeep modellerinde ise derinlemesine bilgim yoktur. Umarım yaptığınız seçimden memnun kalırsınız.

Selamlar..

Jeep34' Alıntı:
Sadece bu iki araçta bulunan Quadra-Drive II, Active 4x4 sistemli araçlarda ön ve arka akslarda bulunan ELSD, mevcut tork kuvvetinin %100'e kadar bölümünü her aks boyunca herhangi bir tekerleğe aktarabilir.

Uğur Abi, bu sistem kaç yılından itibaren Grand Cherokee.de var?

WJ 'nin 2002 modelinden itibaren var Murat'cım.

O zaman fazla söze gerek yok ;D

Motor hacmi nedeniyle konuyla alakasız ama benzinlilerinde de var mı?

4.7 WJ yakışır Murat'cım. Hemde hesaplı

İdealim 4.7 WJ + LPG zaten, ama bir süre daha XJ ile idare etmek daha mantıklı şimdilik. :

WJ sende yıpranmaz Murat'cım. Ama şu bir gerçektir ki, alt yapıları ZJ ve WK dan biraz daha zayıftır.

Yıpranacağını düşünmedim, vergi sorun

2002 WJ kasko indirimine girse 4422 TL vergisi, 1998 XJ 1498 TL ;D

Arkadaşlar ilginize teşekkür ederim.Benimde izlenimlerimde liberty ve g.cherokee ön plana çıkmıştı.Ama şimdi g.cherokee'nin daha uygun olduğu kanaatine vardım yardımlarınız sayesinde.Bundan sonra ki işim iki aracımı satıp iyi bir grand cherokee bulup almak.Ne kadar zamanda gerçekleştiririm bilmiyorum ama aracı alırken de yardımlarınızı isteyeceğim sizden.

Ben sizin yerinizde olsaydım biri 5.9 olmak üzere iki ZJ alır, 5.9'a asfaltta biner, 5.2'yi arazide kullanırdım. Sorun çözülmediği gibi daha da büyümüş olurdu ;D

Hastalık işte ;D Şimdiden alacağınız araç hayırlı olsun...

Teşekkür ederim deniz bey.Para musluktan aksa dediğinizi hiç düşünmez yapardım.Ama benim para damlaya damlaya akmakta. ;D ;D.

nazifayvazoglu' Alıntı:
Teşekkür ederim deniz bey.Para musluktan aksa dediğinizi hiç düşünmez yapardım.Ama benim para damlaya damlaya akmakta. ;D ;D.

2002 - 2007 arası bir jeep parasına iki tane ZJ rahat rahat alır, üzerine de para arttırırsınız