2002 HSE-2004 SE hangi LRII Tercih etmeliyim?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan GYRY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,152

GYRY

Kamp II
Yer
istanbul
--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba, Arkadaşlar uzun süredir LR II TD5 kovalıyordum.En sonunda iki tanesi üzerinde karar vermeye çalışıyorum.Bütçe meselesi yani Yardımlarınıza ihtiyacım olacak

Birisi 2002 model HSE Paket TD5, km 120bin 40000 tl
Diğeri makyajlı 2004 model SE TD5, km 130bin 50000tl tabiki araçlar arasında 10000 TL fark var?

Sizin görüşlerinizi almak istedim.2 yaş model farkı ve 2004 SE ile 2002 HSE bu araçlar için çok önemli mi?Teknolojileri arasında gerçekten belirgin farklar varmı?

Sınırları zorlayıp 2004 model mi yoksa, daha uygun bütçe için 2002 de mi karar kılmalıyım?

2004 modellerde makyaj dışında belirgin farklar nelerdir.
Şimdiden çok teşekkürler...

Etiketler
Ynt: 2002 HSE-2004 SE hangi LRII Tercih etmeliyim?

Güray bey,

D2 kullananlar daha net bilgi verecektir mutlaka ama, seçimi ben yapacak olsaydım 2004 modelini seçerdim. Aralarında motor ve yürüyen anlamında teknolojik fark olduğunu sanmıyorum; ama HSE ve SE modelleri arasında konfor farkları vardır. En belirgin görünüş ön farlardaki makyaj farkıdır. 2 yaş nedeniyle 2002'nin vergi avantajını önemsemez iseniz 2004 daha uygundur derim... 10K TL fiyat farkı ile de ileride aksesuar takıp arazi yatkınlığını artırabilirsiniz.

Kolay gelsin.

2002 ile 2004 arasında önemli görünür farklar yoktur.
Ancak LR bu aracı facelift yaparken sadece far gruplarını değiştirdi, görünüm olarak.
Diğer değişiklikler tamamen kullanıcı feed-backlerine göre yapılan düzeltmeler.

Örnek olarak yan hava yastıkları eklendi, bu durumda araç 4 havayastığı (Sonradan takılamaz)
Gösterge paneli kadranları değişiktir.
Elektronik klima kontrolünde, eski versiyonda araç stop edildiğinde sistem son setup şeklinde kalırdı. Yanı iç hava sirkülasyonu kesilmezdi.
Şimdi ise klima kapatıldığında program default değere düşer. Bu gibi ufak değişikliklerden sanırım 100 kadar yapılmıştır.

Fiyat farkı fazla olmamakla beraber, yeni üst versiyon tercih etmeniz daha doğru olur.
2004 yılı araçlar nadir bulunur. HSE versiyonu ise gayet sınırlı sayıda gelmiştir.
2003 yılında ise bu araç döneminin avantajlı fiyatlarına sahipti ve rakibi azdı. O sebeple hem sayıca fazla, hem de aksesuar seçenekleri fazladır.

Bütçeniz uygun ise yüksek model daha avantajlı olur. Yalnız modelinin yüksek oluşuna bakmadan kilometrenin orijinal olup olmadığını, Borusan çıkışlı olmasına ve servis bakımlı olmasına dikkat ediniz.

Selamlar,

Detaylı cevabınız için öncelikle teşekkür ederim.Arada 10000TL kadar azımsanamayacak bir fiyat farkı var.HSE 2002 model ile bir görüşüp eğer km si orjinal ise düşünüyorum.En kısa sürede size cevabımı yazarım.
Selamlar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR