Ynt: 2002 WJ Problem
Ben hiç wj aarştırmamıştım.... bu arıza kaydı alma işini wj de yeni öğrendim...
235---- turbo basıncını ölçen sensörde sorun var... Araç aşırı kompresyona girmemişse, ki o süratte olmaz, bu olayda olmamıştır
579---- şanzman içindeki speed sensöre voltaj yanlış gidiyor.... Bu cruise sırasında sıkıntı yaratır, vites değişimleriniz bozulur, yanlış hız değeri okunabilir v.s.... Bu da bu olay sırasında olmamış...
702---- İşte bu bu olayda olmuş olabilir... sizin makinede aslında quadra trac var... Tek farkı quadra drive ın electronic ön arka def klitler mevcut ve mekaniği quadra trac ile aynı olan şanzmanın küçük ama verimli değişikliklerle gerektiğinde değil devamlı %48 ön %52 arka dağılım yapan aktarma şanzmanı var....
703--- Fren lambasıyla ilgili bi sorun galiba, en fazla abs yi olumsuz etkiler.... bu da ayrı sorun...
Bu aktarma şanmzmanın içinde tahriği sağlayan bi zincir var, bu zincir sıyırmış ve diş atlamış, diş atlamış olması önemli değilde, bu atlamayı yaparken kırdıkları sorun.... Bu yüzden öne tahrik verimli değil ve bunu makine görüp arıza lambası yakıyor...
Servisle görüşüp, ön şaftı bi eksozcuda dahi basitçe söküp yol alabilirsiniz.... araç çekilecekçe mutlaka normal şanzmanı p ye, aktarma şanzmanını n ye almalısınız.
Eski amerikan ustaları bu makinalardan anlamaz... yetkili servisler bile bilmiyor.... Kuşadasında halı saha işleten Şahin ustayı bulabilirseniz size ne mutlu.... Şu anda Lustra7 hazırlıyorlar yarış için. Veya Bodrum' dan Paşalı petrol yanındaki Kadir ustayı bulun.. Bunlar maslakta yetişmiş, çok bilgili ve kibar insanlar... Alp' in selamı var diyin... hallederler....
Geçmiş olsun...