Arkadaşlar selamlar, bir problemle ilgili araştırma yaparken foruma rastladım. Bu kadar bilgili arkadaşları bir arada bulunca problemimi sizlerle paylaşmak istedim. Yardımcı olabilecek arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkürler. 2002 model WJ kasa bir grand cherokee sahibiyim. aracımda quadra drive çekiş sistemi bulunmakta. Normalde kitapçığa göre 4LO konumuna geçmek için ,maksimum 5 kmh hızla giderken, otomatik vitesi N konumuna alıp 4LO konumuna geçilmesi gerekiyor. Ben bu özelliği gerek duymadığım için hiç kullanmamıştım. Ancak malesef aracımı ödünç alan kuzenim 30-40 kmh civarı bir hızla giderken otomatik vites D konumunda iken aracı zorlayarak 4LO konumuna getirmiş . Baya bir gürültülü olmuş , korkup tekrar 4 All Time konumuna geri almak istemiş ancak sistem ( 4 allTime N ve 4LO seçenekleri var ) N de takılı kalmış. Bir süre giderken deneyip tekrar 4 All Time konumuna getirmeyi başarmış. Aracı bana getirdiğinde Arıza ışığı sürekli yanar konumdaydı. Daha fazla bir zarar vermemek amacıyla aracı yerinden oynatmadım.
Bu konuda bilgili olan arkadaşlarım varsa, hangi sistemlerin zarar görmüş olduğunu, zararın vehameti hakkındaki görüşlerini ve aracı yavaş bir şekilde servise götürmek yada servise çektirmek seçeneklerinden hangisinin doğru olduğu konusundaki görüşlerini paylaşmalarını rica ederim. tekrar çok teşekkür ve selamlar...
Bu konuda bilgili olan arkadaşlarım varsa, hangi sistemlerin zarar görmüş olduğunu, zararın vehameti hakkındaki görüşlerini ve aracı yavaş bir şekilde servise götürmek yada servise çektirmek seçeneklerinden hangisinin doğru olduğu konusundaki görüşlerini paylaşmalarını rica ederim. tekrar çok teşekkür ve selamlar...