Ynt: 2003 Frontera 3.2 Stop Ediyor !..
Herkese tekrar merhaba,
Bir süredir aracımla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşamadım.
Son durumlarla ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak isterim.
Öncelikle yaklaşık bir ay öncesinde bildiğiniz üzere hava debimetresi ve lpg kitini değiştirdim. Tam bitti ohh be derken şikayetçi olduğum sorunla tekrar karşılaşmaya başladım. Kendi kendime şimdi ne yapacağım sorusunu sorarken yine izmir de OPEL araçlardan çok iyi anladığını söyleyen ve kendisi ile ilgili oldukça iyi referanslar aldığım 3. sanayideki bir usta ile irtibata geçtim. Dükkana gittiğimde aracı bilgisayara bağladı ve bilgisayar takılı iken uzun bir yol yaptık. Seyir esnasında bilgisayardan aldığı verilerle araçta gaz kelebeği ile ilgili bir sıkıntı olduğunu, birde silindir sıkışması olduğunu söyledi. Silindir sıkışmasının nedenini ise aracı LPG ile kullanmakta ötürü silindirlerin üst kısmında kurum oluştuğunu bununda bir süre benzin ile kullanılırsa ve yarım depo benzinin içerisine enjektör temizleyici eklenirse sorunun ortadan kalkabileceğini anlattı. Gaz kelebeği ile ilgili yapabileceği birşey olmadığını ancak yenisi ile değişim olması gerektiğini söyledi. Bende doğal olarak yeni gaz kelebeğinin fiyatını sordum ve bir kaç telefondan sonra 2.167 TL cik olduğunu söyledi. Tabi bende bu fiyatı duyunca kendisine
- usta beni bu biraz daha idare etmesi için ne yapabiliriz?
diye sorunca, usta'da
- O zaman kelebeği bir söküp temizleyelim, belki kurtarabiliriz dedi.
Neyse kelebeği söktü ve içi benzin ve tiner dolu bir kapta benim gaz kelebeğini iyice YIKADI !..
Tabi asıl macera bundan sonra başlıyor.
Yıkama işlemi bitince gaz kelebeğini tekrar yerine taktı ve marşa bastı. Fakat araç bir türlü çalışmadı. O anda dünya başıma yıkıldı diyebilirim.
İlk yaptığım hemen Levent abiyi aramak oldu. Levent abi parçayı Amerika'dan ve Almanya'dan araştırmamı hemen almamamı söyledi.
Bende akşam oturdum internetin başına başladım araştırmaya...
ebay.de de hemen buldum parçayı. Fiyatı 257 Eur kargo dahil. Aldım tabi
Parça dün elime ulaştı ve başka bir ustada montajını yaptırdım. Stop etme sorunu ortadan kalktı ama şimdide araç 5000 devirlere çıktığında gaz yememeye başlıyor.
Yarın akşama kadar sorunun neden kaynaklandığını araştırmaya devam ediyorlar.
Umarım sorunum çözülür ve sizlere bu sefer müjdeli haberi veririm.