2003 Frontera 3.2 Stop Ediyor !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brkdyr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,967
Ynt: 2003 Frontera 3.2 Stop Ediyor !..

BIM01' Alıntı:
hava debimetresi ladanin hangi serisini taktilar momo enjeksiyonlu olanimi yoksa normal enjeksiyonlu modelimi...birde lpg super kit ile detay bekliyoruz..

İkisi arasındaki fark ne? Bilmediğim için merakimdan soruyorum. Umarim yanlış bir parça taktirmamisimdir.
Süper kite gelince, ustanın söylediğini aynen yaziyorum. Benim arabada LPG atiker marka idi.
Enjeksiyon iğneleri darmış iğneleri değiştirip geniş iğneli olanları taktı. Ve LPG beynine yeni yazılım attım dedi.
Bende sizden bu konu ile ilgili bir yorum bekliyorum.

mrdnmz' Alıntı:
Hadi gözün aydın... keyifle binersin artık...

Yalnız lpg icin süperkit yazmissin ben bilmiyorum nedir o...

Tesekkurler...

Valla abi merakla bekliyorum yakit sarfiyati ne olacak diye :smiley:
Umarım senin yakıt rakamlarina ulaşırım :smiley:

brkdyr' Alıntı:
İkisi arasındaki fark ne? Bilmediğim için merakimdan soruyorum. Umarim yanlış bir parça taktirmamisimdir.
Süper kite gelince, ustanın söylediğini aynen yaziyorum. Benim arabada LPG atiker marka idi.
Enjeksiyon iğneleri darmış iğneleri değiştirip geniş iğneli olanları taktı. Ve LPG beynine yeni yazılım attım dedi.
Bende sizden bu konu ile ilgili bir yorum bekliyorum.

hava debimetresinde bende farki bilmiyorum ogrenmek icin sormustum hangisi uyumlu diye ..
enjektorleri genisletmis daha fazla lpg yanma odasina gitsin diye...yazilim dedigide gaza bastiginizda daha cok lpg gitmesi icin ayar yapmis..bence yaptiklarinin yorumu bu ..bana gore arac daha cok yakacak ama gaza basincada cok daha performansli gidecek arabaniz.

BIM01' Alıntı:
hava debimetresinde bende farki bilmiyorum ogrenmek icin sormustum hangisi uyumlu diye ..
enjektorleri genisletmis daha fazla lpg yanma odasina gitsin diye...yazilim dedigide gaza bastiginizda daha cok lpg gitmesi icin ayar yapmis..bence yaptiklarinin yorumu bu ..bana gore arac daha cok yakacak ama gaza basincada cok daha performansli gidecek arabaniz.

Valla bana söyledikleri daha az yakacağı. Bakalım göreceğiz. Hava debimetresi ise üzerindeki orjinal olanın aynısı hiç bir farkı yok.

LPG Süper kit ile ilgili öğrendiklerimi paylaşıyorum arkadaşlar.
Bu olay 3.0 v6 ve üzeri motor büyüklüklerine takılması gereken kitmiş. Eğer 3.0 v6 ve üzeri bir motora normal kit takılırsa araç normal değerlerin üzerinde bir yakıt sarfiyatına girermiş. Ayrıca enjeksiyon iğneleri yeterli genişlikte olmadığı için yakıt daha fazla yanma odasına pompalandığı için motor ömründe ciddi düşüş gerçekleşirmiş. Öğrendiklerim bunlar şimdilik...

Herkese tekrar merhaba,
Bir süredir aracımla ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşamadım.
Son durumlarla ilgili kısa bir bilgilendirme yapmak isterim.
Öncelikle yaklaşık bir ay öncesinde bildiğiniz üzere hava debimetresi ve lpg kitini değiştirdim. Tam bitti ohh be derken şikayetçi olduğum sorunla tekrar karşılaşmaya başladım. Kendi kendime şimdi ne yapacağım sorusunu sorarken yine izmir de OPEL araçlardan çok iyi anladığını söyleyen ve kendisi ile ilgili oldukça iyi referanslar aldığım 3. sanayideki bir usta ile irtibata geçtim. Dükkana gittiğimde aracı bilgisayara bağladı ve bilgisayar takılı iken uzun bir yol yaptık. Seyir esnasında bilgisayardan aldığı verilerle araçta gaz kelebeği ile ilgili bir sıkıntı olduğunu, birde silindir sıkışması olduğunu söyledi. Silindir sıkışmasının nedenini ise aracı LPG ile kullanmakta ötürü silindirlerin üst kısmında kurum oluştuğunu bununda bir süre benzin ile kullanılırsa ve yarım depo benzinin içerisine enjektör temizleyici eklenirse sorunun ortadan kalkabileceğini anlattı. Gaz kelebeği ile ilgili yapabileceği birşey olmadığını ancak yenisi ile değişim olması gerektiğini söyledi. Bende doğal olarak yeni gaz kelebeğinin fiyatını sordum ve bir kaç telefondan sonra 2.167 TL cik olduğunu söyledi. Tabi bende bu fiyatı duyunca kendisine
- usta beni bu biraz daha idare etmesi için ne yapabiliriz?
diye sorunca, usta'da
- O zaman kelebeği bir söküp temizleyelim, belki kurtarabiliriz dedi.
Neyse kelebeği söktü ve içi benzin ve tiner dolu bir kapta benim gaz kelebeğini iyice YIKADI !..

Tabi asıl macera bundan sonra başlıyor.
Yıkama işlemi bitince gaz kelebeğini tekrar yerine taktı ve marşa bastı. Fakat araç bir türlü çalışmadı. O anda dünya başıma yıkıldı diyebilirim.
İlk yaptığım hemen Levent abiyi aramak oldu. Levent abi parçayı Amerika'dan ve Almanya'dan araştırmamı hemen almamamı söyledi.
Bende akşam oturdum internetin başına başladım araştırmaya...
ebay.de de hemen buldum parçayı. Fiyatı 257 Eur kargo dahil. Aldım tabi
Parça dün elime ulaştı ve başka bir ustada montajını yaptırdım. Stop etme sorunu ortadan kalktı ama şimdide araç 5000 devirlere çıktığında gaz yememeye başlıyor.
Yarın akşama kadar sorunun neden kaynaklandığını araştırmaya devam ediyorlar.
Umarım sorunum çözülür ve sizlere bu sefer müjdeli haberi veririm.

gaz kelebegı temizlendıkden sonra neden arac calışmamış sebebi ne acaba

BIM01' Alıntı:
gaz kelebegı temizlendıkden sonra neden arac calışmamış sebebi ne acaba
gaz kelebeğini komple söküp benzin yada tinerin içine daldırınca, içinde bulunan elektronik devre olan gaz kelebeği potansiyometresini yaktı. oysa sadece emme manifoltunun üzerinde iken gaz kelebeğinin içi tinerli bezle silinir ve araç çalıştırılarak temizleme spreyi ile temizlenir.

brkdyr' Alıntı:
........
Parça dün elime ulaştı ve başka bir ustada montajını yaptırdım. Stop etme sorunu ortadan kalktı ama şimdide araç 5000 devirlere çıktığında gaz yememeye başlıyor.
Yarın akşama kadar sorunun neden kaynaklandığını araştırmaya devam ediyorlar.
Umarım sorunum çözülür ve sizlere bu sefer müjdeli haberi veririm.
krank devir sensörünü bir ölçtür derim. ama bu ölçümü bosch yada başka çakma programlarla olmasın derim. orijinal opc cihazı ile yaptır derim. bunun için sana isim verebilirim. yada bu cumartesi buluşup gidelim ben gidicem çünkü...

selamlar. sökülüp bu şekilde tiner veya bu tip temizleyici ile temizlenen her gaz kelebeği potansiyometresi yanar mı? çünkü yaklaşık iki ay önce gaz kelebeği bu şekilde sökülüp temizlendi ve şu an sıkıntı yok gibi.arızalı olsa araç stop etmez mi?bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu stop etme olayı yüzünden bütün ayarlarım kaçtı! :mad: araç stop ediyo hava akış debimetresi sağlam gaz kelebeği ve potansiytometresi sağlam manifold sağlam sorun manifold ventillerinde imiş bu yüzden motoru komple indirttim elektirik aksamı kaboloları elden geçirttim bakalım bugun toplanmaya başlanıyo hayırlısıyla ustaların kahrı çekilmiyo paranla rezil oluyosun bi yana Cihan oto dan Kadir Bey e parça konusunda yıldırım hızıyla yardım ettiği için teşekkür ederim ve tabiki Saygıdeğer abim Levent Balıkay'a çok ama çok teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR