2003 Frontera 3.2 Stop Ediyor !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brkdyr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,181

brkdyr

Yeni Üye
Arkadaşlar selam,
Yaklaşık 1 ay önce 2003 Frontera 3.2 V6 aldım. Aracı aldığımda LPG üzerinde idi. Birinci sorunum araç uzun yolda uzun bir süre yüksek devirlerde gittikten sonra ani olarak deviri düşürdüğümde bayılıp stop ediyor. (en sık çevre yolundan normal şehir içi trafiğine girdiğimde gerçekleşiyor) Bu sorun hem LPG'de hem benzinde gerçekleşiyor. sizce bu sorunu neden yapar? Birde araç rolente de çalışırken vibrasyonlu çalışıyor.
İkinci sorum, aracım LPG'de şu anda ş.içi yaklaşık 55 - 60 kuruş Şehir dışı yaklaşık 45 - 50 kuruş yakıyor. (ş.dışı ortalama sürat 120KM. 2500 Deviri geçmemeye çalışıp hız sabitliyiciyi kullanıyorum. Sizce bu yakıt tüketimi normalmidir? eğer normal değilse düşürmek için ne yapmam gerekiyor?

Ynt: 2003 Frontera 3.2 Stop Ediyor !..

öncelikle aramıza hoşgeldiniz...

aynı sorunu bende yaşamıştım. 2001 3.2 V6. sorun rölanti kelebeğinin temizlenmesi ve hava debimeteresinin değişmesi ile çözüldü. Hemen akabinde tekrar LPG ayarı yaptırdım. LPG ile şehir içi 35/40 krş // yoğun trafikte (bol dur kalklı) max 45krş. ve şehir dışı da ortalama 30krş tu en son. Zaten LPG kullanımını sadece uzun yolda yapmaya da bu yüzden karar verdim. Benzinde şehir içi ortalama 55krş yakıyor ki yaksın zaten :smiley: helal olsun V6 ya :smiley::smiley:

bu arada uzun süreli LPG kullanımı sonrasında Hava debimetresi ve/veya rölanti kelebeğinizin de tekrar arıza vermesi muhtemeldir. Bu yüzden düzenli olarak temizletmeniz kullanım ömürlerini uzatacaktır.

küçük bir not: benim uzun yolda LPG rekorum 27krş tur. Fakat fiyatlandırma işi pompa fiyatına bağlı olduğundan belkide hala aynı 100km/LT tüketiyorum ama artık zamlı fiyat yüzünden artık 35krş diyorum. ::smiley:

mrdnmz' Alıntı:
öncelikle aramıza hoşgeldiniz...

aynı sorunu bende yaşamıştım. 2001 3.2 V6. sorun rölanti kelebeğinin temizlenmesi ve hava debimeteresinin değişmesi ile çözüldü. Hemen akabinde tekrar LPG ayarı yaptırdım. LPG ile şehir içi 35/40 krş // yoğun trafikte (bol dur kalklı) max 45krş. ve şehir dışı da ortalama 30krş tu en son. Zaten LPG kullanımını sadece uzun yolda yapmaya da bu yüzden karar verdim. Benzinde şehir içi ortalama 55krş yakıyor ki yaksın zaten :smiley: helal olsun V6 ya :smiley::smiley:

bu arada uzun süreli LPG kullanımı sonrasında Hava debimetresi ve/veya rölanti kelebeğinizin de tekrar arıza vermesi muhtemeldir. Bu yüzden düzenli olarak temizletmeniz kullanım ömürlerini uzatacaktır.

küçük bir not: benim uzun yolda LPG rekorum 27krş tur. Fakat fiyatlandırma işi pompa fiyatına bağlı olduğundan belkide hala aynı 100km/LT tüketiyorum ama artık zamlı fiyat yüzünden artık 35krş diyorum. ::smiley:

Öncelikle cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Hava dibimetresi değişimini servis söylemişti, bu parçayı servis ortalama kaç günde temin ediyor? bildiğim kadarı ile bu parça yurtdışından geliyor. Verdiğiniz yakıt değerleri benim şu anki değerlerin yanında gözüme harika göründü :smiley: umarım söylediklerinizi yaptırdıktan sonra benimkide bu değerlere düşer ve rahatlarım :smiley:))

brkdyr' Alıntı:
Öncelikle cevabınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim. Hava dibimetresi değişimini servis söylemişti, bu parçayı servis ortalama kaç günde temin ediyor? bildiğim kadarı ile bu parça yurtdışından geliyor. Verdiğiniz yakıt değerleri benim şu anki değerlerin yanında gözüme harika göründü :smiley: umarım söylediklerinizi yaptırdıktan sonra benimkide bu değerlere düşer ve rahatlarım :smiley:))

servisten almanız durumunda 3-5 "iş günü" bekler ve 981TL ya da 983TL ödersiniz. Fakat hatırladığım kadarı ile Lada NIVA ların hava debimetresi bizim araçlara uyumlu imiş ve en fazla 500TL diye bir fiyat hatırlıyorum. Benim şansıma yine aramızdan bir abimizde vardı ondan aldım.

ya da sağlam olan çıkma parça kullanabilirsiniz. bu parçaları nereden bulacağım diye düşüneceksiniz...

Buradan bulabilirsiniz :smiley: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93518.0

emin olun aşağı yukarı (ki 0,5krş değişir) aynı değerleri yakalarsınız.

bu arada siz neredesiniz eğer Bayburt ta iseniz daha fazla beklersiniz ben bekleme süresini İstanbul a göre tahmin ettim çünkü...

selamlar. öncelikle hoş geldiniz. hava debimetre lada niva'nki ile bire bir aynı. herhangi bir uyarlama,ayarlama vs. gerek yok. orjinalini bulsanız bile bayağı ücret ödersiniz. lada niva n kini takın.

arcaved' Alıntı:
selamlar. öncelikle hoş geldiniz. hava debimetre lada niva'nki ile bire bir aynı. herhangi bir uyarlama,ayarlama vs. gerek yok. orjinalini bulsanız bile bayağı ücret ödersiniz. lada niva n kini takın.

iyi akşamlar... yıl fark ediyor mu yoksa lada niva hava debimetre desek yeterli midir?

mrdnmz' Alıntı:
bu arada siz neredesiniz eğer Bayburt ta iseniz daha fazla beklersiniz ben bekleme süresini İstanbul a göre tahmin ettim çünkü...

İzmir Karşıyaka'da yaşıyorum.

mrdnmz' Alıntı:
o yüzden sordum niva nın yılı önemli mi diye. yok değilse olleyy derim :smiley::smiley:

Dün servisteki arkadaşımla konuştum, yetkili lada servisine gitti konuştu debimetre aynı dedi. hatta lada da satılan debimetrenin üzerinde de GM yazıyormuş. Tek sıkıntı olabilir bu durumda sonuçta parça opelden alınmadığı için yeni takılan parçanın garanti kapsamında olacağını düşünmüyorum.

arkadaşlar daha önce de bu konu ile ilgili bir arkadaş sormuştu cevaplamıştım yinede cevaplayayım aynı stopetme sorunu bende de vardı hava akış sensörü bozulmuş lada nivanınki takıldı 500 tl 100 tl de işçilik aldılar orjinal oıpelinki 1000 tl çıkması da 500 ile 650 tl arası olup ladanınkini tavsiye ederim birebir uyuyor ama yinede sabahları ilk çalıştırmadan 2- 3dakika sonra stop etme durumları oluyor. lpg ve benzin ayarlarını kalibrasyonlarını yaptırmama rağmen

BIM01' Alıntı:
daha once bu parcayı degısen veya alan arkadaşlar parca aşagıdakı lınkte olan parcamı Lada nıvanın 1.7 motorlu ful enjeksiyonlu olanın hava akışmetresimi..

http://www.parcareyonum.com/urun-detay/3215/lada-niva-hava-akis-metre-1996-2008-1.7i-full-enj..html

Sanırım bu değil. Çünkü servisteki arkadaş ladanın debimetresinin bizimkiyle görüntü olarakta birebir aynı olduğunu söyledi. Zaten bu ürün 175 TL diyor. Ladanın bizimkine benzeyen parçası 500 TL fiyat verdiler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR