2003 Nissan X-trail?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nepenthe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 74,467

Nepenthe

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir siteyi takip etmekteyim ama ilk mesajımı atmak bu güne nasipmiş...
Avcı olduğumdan dolayı bir SUV almak istiyorum. Genelde aracı şehir içinde eşim kullanacağından dolayı otomatik vites almayı düşünüyorum. Av sezonunda da çok zorlu arazilere gitmiyorum, genelde orman yolları köy yollarında beni yolda bırakmayacak bir araç istiyorum. 2004-2005 Suzuki Grand Vitara 5K 2000 motor ile Nissan X-trail'i uzun süredir inceliyorum ve X-trail donanım, bagaj hacmi ve duruş olarak çok daha yakın duruyor bana. Ancak bütçe olarak ancak 2003 ve 2004 modellere gücüm yetiyor. 2003 ve ya 2004 model X-trail 100.000 km civarı tüpsüz (kendim taktırmak istiyorum) araçlarda kronik sorunlar varmıdır? Örnek olarak bu araç nasıl fiyat olarak?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-nissan-alfa-bayrak-deri-sunroof-otomatik-95058373/detay
Ayrıca anladığım kadarı ile X-trail 2005 yılında makyaj geçirmiş, bu makyajda önemli değişiklikler yok sanırım doğrumu?

Etiketler
Ynt: 2003 Nissan X-trail?

Arkadaşlar lütfen yardım....
X-trail'lerin Subaplarının LPG'den dolayı eridiği söyleniyor. Bu sıkıntıyı yaşatmayacak bir LPG kiti varmı yada çelik subaplarla değiştirme işlemi nekadara mal olur.

takippp.....
arkadaşlar neden bu kadar sessiz burası? X-trail hakkında bilgisi olan mı çok az, ya da ilgilenen mi yok konu ile? :-[

Selamlar;

2005 model nissan Xtrail aracımı bu sene aldım. Birkaç ay içerisinde 5000Km yol yaptım.Aracı arazide dahil olmak üzere bayağı hırpalamaya çalıştım. Öncelikle şunu söyleyeyim. 2000 cc bir araç motoru içeriye nerdeyse sıfır ses alıyor. Ne yol nede motor sesini duymak mümkün değil. Yalıtım çok iyi. Otomatik vites aracın ilk kalkış ve ara hızlanmaları makul.Sonuçta bu araçla yarış yapmıyoruz. Ortalama şehir içi tüketimi benzinde 12 / 13 litre civarlarında. 120 - 130 km lere çok rahat erişen araç dahada hızlanmak istersek ağır kalıyor ve bu hızların üzerinde yakıt tüketimi artıyor. Süspansiyonları çok ama çok yumuşak bu bize asfalt yolda + sağlarken arazide de yolu hissettirmiyor. Fakat arazide dikkatli ve yavaş gitmek tercih olmalı. Süpapların magnezyum / carbon alaşımlı olduğu servis tarafındanda söylendi. Genelde tüp tercih edilmemesine rağmen araçlara takılacak en iyi kit in PRİNS marka valf korumalı kit olduğu aşikar. Tercihiniz ekonomik durumunuz elveriyor ise PRİNS veya TELEFLEX olmalı, bunun haricinde ekonomik olsun derseniz BRC olmalı. Şu ana kadar benzinde kullandım ama açıkçası bütçeyi hayli zorluyor. Sübapların değişim maliyeti 1500 TL civarında tutuyor. Öyle bile olsa tüpte karınız çok yüksek olacağı için sorun değil. Bu araçlarda normal KİT ler 35-40 bin Km civarı süpablarda ayarsızlığa neden oluyor fakat araştırmalarımda PRİNS marka valf korumalı KİT in bu mesafeyi 55-60 km ye kadar çıkardığını birçok forumdan okudum. Buda 15.000 km yılda kullanan birisi için 4 sene ederki bu süre zarfında çok iyi bir kar elde edilip subap değişimini sorun bile etmeyeceğimiz anlamına geliyor. Kendimde aynı zamanda avcı+zıpkıncıyım. Hem asfaltta hemde arazide huzur istiyorsanız doğru araç tercih etmişsiniz. Aracın üzerindeki sunroof size üstü açık bir araç kullanıyormşsunuz hissi veriyor. Parçalarının ve bakımlarının aşırı pahalı olduğu söylensede doğru adrese müracaat ettiğinizde bunun böyle olmadığını görürsünüz. Bakım ve parçada adresiniz YAHYALI OTOMOTİV olmalı. Ben ilk bakımı İZMİT te yaptırdım fakat bundan sonraki bakımlarım kesinlikle YAHYALI OTOMOTİV de olacak. Neden derseniz. Depo şamandıram bozulduğunda servisin vermiş olduğu fahiş fiyata karşılık problemimi YAHYALI oto giderdi ve maliyeti 50 TL tuttu. Bindiğinizde inemeyeceğiniz ve her kullanışta zevk alacağınız bir otomobilden bahsediyoruz. Hayırlı olsun.

Bu arada birde 2005 deki makyajdan bahsetmemi istemişsiniz. 2005 model ile 2003/2004 arasında kasa farkı yoktur. Sadece ve sadece iç mekan ön göğüs bölgesi değişiktir.İnternetten resimlere bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..Alacağınız araç hangi model olursa olsun 300 TL paraya kıyıp full expertiz + motor kompresyon değer ölçümlerini yaptırınız.Bu işlem yaklaşık 3 saat sürüyor ve motor ve mekanik hakkında araçta full bilgi sahibi oluyorsunuz...

SeRKaN KAHRAMAN' Alıntı:
Bu arada birde 2005 deki makyajdan bahsetmemi istemişsiniz. 2005 model ile 2003/2004 arasında kasa farkı yoktur. Sadece ve sadece iç mekan ön göğüs bölgesi değişiktir.İnternetten resimlere bakarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız..Alacağınız araç hangi model olursa olsun 300 TL paraya kıyıp full expertiz + motor kompresyon değer ölçümlerini yaptırınız.Bu işlem yaklaşık 3 saat sürüyor ve motor ve mekanik hakkında araçta full bilgi sahibi oluyorsunuz...
2005 model x trail sport modeli ile elegance modeli arasında ne fark vardır acaba donanım bakımından.çünkü ikinci el fiyatları arasında bi hayli fark var sanırım.elegance de cruze control varmı varmı veya mp3 çalar,yağmur ve far sensörü gibi özellikler mevcutmudur?

caarisma07' Alıntı:
2005 model x trail sport modeli ile elegance modeli arasında ne fark vardır acaba donanım bakımından.çünkü ikinci el fiyatları arasında bi hayli fark var sanırım.elegance de cruze control varmı varmı veya mp3 çalar,yağmur ve far sensörü gibi özellikler mevcutmudur?

Elegance modellerinde deri koltuk,koltuk ısıtma,cruse kontrol,BAS (Fren destek sistemi), yağmur sensörü ve hava yastıkları (Yan / perde) + özellikler....

SeRKaN KAHRAMAN' Alıntı:
Elegance modellerinde deri koltuk,koltuk ısıtma,cruse kontrol,BAS (Fren destek sistemi), yağmur sensörü ve hava yastıkları (Yan / perde) + özellikler....

öyleyse gerçekten alınmaya değer bir araç.deri koltuk,koltuk ısıtma ve yan hava yastıklarını biliyordum ama perde havayastıklarının olduğunu bilmiyordum.ama özellikle cruze control olduğunu duymamıştım.(direksiyon üzerinde sadece müzik kumandaları gözüküyor çünkü. cruze controle ait kumanda butonlarını göremedim acaba benmi göremedim yoksa başka bir yerde mi?) cahilliği bağışlayın bu arada :smiley:

8 aydır x-trail sahibiyim, uzun yol konforunu yaşatabilen aynı zamanda bana yuh artık dedirten arazide de gidebilen taş gibi sağlam bir araç.. nissan klasiği.. aldıktan 2 ay sonra titiz araştırmalarım sonucu, prins + valve care taktırdım.. inanılmaz bir performans ve çok çok düşük yakıt tüketimi kitin maliyetini yokumsuyor.. çok memnunum.. kesinlikle prins ve kesinlikle iyi bir usta.. şehir içi 30 kuruş, uzun yolda 23 kuruş yakıyor.. lpg fiyatı 2.20 iken bu fiyatlar.. şimdi biraz arttı.. rav-4 crv vitara falan inanın x-trail sınıfında değil.. land cruser - pathfinder in altında diğerlerinin üztünde bir araç x-trail.. ve inanılmaz kaliteli malzeme.. unutmayın 2002 ülkemize giriş fiyatı 42.000 EURO ya yakın bu aracın.. bedavaya alıyorsunuz..

Aracıma bu hafta BRC marka sıralı sistem MY24/07 taktırdım. Aslında PRİNS daha iyi fakat aradaki fiyat farkına bence BRC değer. Subap yakma olayını ise hiç kafama takmıyorum. Ortalama hesaba göre subapları yakana kadar en az 10.000 TL kar ediyorsunuz.Bunun 1.500 TL sini subap değişimine versem yine 8.500 TL kardayım. 4 ay benzinle kullandım ama gelin bana sorun. Aslında araç çok yakmıyor malum ülkemizde benzin pahalı.

Arkadaşlar merhaba,
kardeşimde 2005 model araç var BRC lpg kit taktımak istiyoruz, malum bu işte işçilik çok önemli
bu aracı kullanan arkadaşlar İst/avrupa yakasında yer tavsiyesinde bulunurlarsa sevinirim.

ben atiker taktırdım memnunum lpg li oldugu hiç belli degil satın alır almaz yaptırdım sadece extra muayene ve sızdırmazlık ödeyecegim plaka degiştigi için diger masrafları sonradan yapmaktan daha ucuza gelecek.400 km oldu 380 krs ortalama yakıtı lpg 2.49 dahada düşecegini düşünüyorum.

selam x trailciler
atam benim ki de 2003 model şehir içi şuan seninki kadar yakıyor.
uzun yolda araç boş iken 2.50 ful bagaj dahil dolu 2.80 yaktı .tabi sabit hızda.

bu arada x traıl ciler bu sitede ne kadar az en az arac paylaşımı bizde arkadaşlar.
biraz bilgi paylaşımı yapalım.

son zamlarla ben sehir dışı 170 tl ye 550 km yol yaptım ancak süratli kullandım ortalama 120 130 bence iyi bende duster vardı sıfır almıştım aynı yolu 140 -150 arası süratle 160 tl ye gitmiştim çorlu izmir mazot 3.80 tl idi şehir içi 95 tl ye 240 250 km yapıyorum ben her aldıgım araca xado katkı koyuyorum yakıtı etkiliyor xado jel öneririm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.