sevgili gezenbilir üyeleri 15 gün önce 60200 km de 2004 model 5 kapı g. vitara aldım. aracın tüm yağlarını değiştirdim. bi tek şanzıman yağına dokunmadım. lpg taktırdım , bujileri değiştirdim. uzun araştırmalarım sonucunda arabama 5-30 mobil tam sentetik yağ aldım. araçta daha önceki yağ kartına göre 10-40 gm motor yağı varmış. neyse tüm yağlar, bujiler, vantilatör kayışı, benzin filtresi ve hava filtresi değişince aracımın gidişi de çekişide olumlu yönde değişti. 2 arka amatösör ü de değiştim. sizce aracın değişmesi gereken ,yağlanması gereken biryeri veya bir eksiği kalmışmıdır? (bu modellerde yaşanan kronik sorunlar varsa önlemimi alabilmek adına soruyorum bunu !) şanzıman yağını da değiştirmek istedim ama ustam dedi ki eğer bir problem yapma ihtimali varsa şanzımanın yeni yağ ile bu problem kendini gösterebilir. sizce yağı değiştirmeli miyim ve eğer evet diyorsanız hangi marka ve hangi yağ koymalıyım.
araç lpg ile 0,22 tl yakıyor (85 tl'ye 60'ltrelik depom full oluyor karışık ve normal kullanımla 380 km yapabildim sizce bu değer nasıl?)
ayrıca araçla ilgili tiyolarınız-püf noktaları var ise bunu paylaşırsanız sevinirim.
araç lpg ile 0,22 tl yakıyor (85 tl'ye 60'ltrelik depom full oluyor karışık ve normal kullanımla 380 km yapabildim sizce bu değer nasıl?)
ayrıca araçla ilgili tiyolarınız-püf noktaları var ise bunu paylaşırsanız sevinirim.