2004 Model G.Vitara Hakkında Herşey

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KSOYATA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,854

KSOYATA

Ana Kamp
Yer
istanbul
sevgili gezenbilir üyeleri 15 gün önce 60200 km de 2004 model 5 kapı g. vitara aldım. aracın tüm yağlarını değiştirdim. bi tek şanzıman yağına dokunmadım. lpg taktırdım , bujileri değiştirdim. uzun araştırmalarım sonucunda arabama 5-30 mobil tam sentetik yağ aldım. araçta daha önceki yağ kartına göre 10-40 gm motor yağı varmış. neyse tüm yağlar, bujiler, vantilatör kayışı, benzin filtresi ve hava filtresi değişince aracımın gidişi de çekişide olumlu yönde değişti. 2 arka amatösör ü de değiştim. sizce aracın değişmesi gereken ,yağlanması gereken biryeri veya bir eksiği kalmışmıdır? (bu modellerde yaşanan kronik sorunlar varsa önlemimi alabilmek adına soruyorum bunu !) şanzıman yağını da değiştirmek istedim ama ustam dedi ki eğer bir problem yapma ihtimali varsa şanzımanın yeni yağ ile bu problem kendini gösterebilir. sizce yağı değiştirmeli miyim ve eğer evet diyorsanız hangi marka ve hangi yağ koymalıyım.
araç lpg ile 0,22 tl yakıyor (85 tl'ye 60'ltrelik depom full oluyor karışık ve normal kullanımla 380 km yapabildim sizce bu değer nasıl?)
ayrıca araçla ilgili tiyolarınız-püf noktaları var ise bunu paylaşırsanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: 2004 Model G.Vitara Hakkında Herşey

arkadaşlar konu başlığını sonradan fark ettim büyük harflerle yazmışım özür dilerim kasıt yoktur.

şanzıman ve defransiyeller 40 binde degişir arka dif i daha erken de degiştirebilirsiniz altta en cok yorulan yerdir .

75/90-75/80 tam sentetetik yag kullanın toplam 6 lt cıvarı gider ,,6 lt ye uygun ambalaj mobilde var 1 lt lik kutuda

ön dif.+arka dif.+arazi şan .+ şanzıman :4 parca toplam ,,otomatik vites ise sanzımana atf konulacak + filitresi var .

suyu da boşaltıp kirecsiz içme suyu + kırmızı antifiriz koyun .

ustanız şanzımanı ellemeyelim dediginden otomatik vites ten korkan ustalardan aracta otomatik sanırım .

3lt yag konan motorun alt tıpası şökülünce 3 lt yag aşagıya iner...otomatik şanzıman yapısı geregi böyle olmaz 3 lt aşagıya inerse içinde bir 3 lt daha kalır ,yeni yag koydugunuzda %50 yeni +%50 eski karışmış olur ,içinden cıkan yagın rengine dikkat edin cok siyah ise yeni yag pembe vişne suyu rengini andırır aracı 15-20 dakika kullanıp tekrar yeni bir yag daha koyup filitresinide degiştirirseniz .
bu işi ustanızla degil otomatik şanzıman tamircisinle hallederseniz daha iyi olur .adı ,sanı ,markası bilindik markalardan atf yag kullanın derim . :smiley:

Oğuz bey cevabınız için tşk ederim. yazmayı unutmuşum soğutma suyunu komple boşaltım ve sizinde belirtiğiniz gibi yeni antifiriz ile değiştirdim. gerçi paraflu antifiriz kulandım ama rengi yeşildi kırmızısını bulamadım galiba kırmızı olan organik olandı ama bulamadım. şanzuman yağı aklımda onuda değiştirmek istiyorum ama dediğiniz gibi bunu deneyimli bir şanzuman ustasına yaptıracağım yada servisde.... gerçi benim bildiğim kadarıyla sanzuman yağını bir defada komle boşaltan bir makina olmalı ama o makina servislerde bile yok , sanırım vakumlama yapıp yağın tamamını alabilen bir alet, böyle şanzıman yağı değiştiren bir yer varmıdır? ben şansımı maslak sanayisinde bir deneyeceğim.istanbul içinde sizlerin bildiği bir yer varmıdır. birde aracımı biraz fazla sıkıştırdığım vakit arka krank keçesinden yağ sızıntısı yapıyor bunu kesmenin bir yolunu arıyorum. daha önceki vitaramda da aynısı oluyordu bu durum vitaraların kronik hastalığı mıdır?

manuel v. de baskı ,balata,bilya,catal,ın bulundugu yerde otomatiklerde tencere görünümümde tirbün denilen parca vardır onun içinde yag kalır ,,şanzıman sökülünce ancak cıkar yerinden onuda şanzımancı tamir etmez tirbün tamircisine yollar cok da önemli bir parcadır :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,920
Kayıtlı Üye Sayımız
166,947
Kaydolan Son Üyemiz
Homywood Bungalov

Çevrimiçi üyeler

Geri