2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ez501 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,299

ez501

yolun başı...
Yer
ayvalık
sn. tecrübesi sabit arkadaşlarım ve büyüklerim.
mart ayında aldıktan sonra her türlü bakımını yaptırmakla kalmayıp Cooper XST 4 mevsim lastik aldığım, LPG takdırdığım, müzik sistemi yaptırdığım, keyifle de bindiğim 2004 model 2.0 otomatik g. vitara bir aracım var.
onu çok seviyorum; ekonomik, arıza yapıp başımı ağrıtmıyo, off-road yapmasamda ufak çaplı arazi koşullarında "yok burası yokuş, yok burası çukur, yok lastiklerim çamurlandı" gibi şeyler söyleyip beni hiç üzmüyo :smiley: keyifle yolculuk yapıyoruz birlikte...

derken geçen hafta trafikte bir 94-96 arası bir ZJ ile yanyana geldik. motor sesine hayran oldum desem yeridir. o gün bu gündür forumda ZJ'lerle ilgili birsürü şey okudum. vitarayı versemde 5.2 lik bir canavar alsammı diye düşünüp duruyorum...

hangi araç daha iyidir diye bir soru sormak yanlış olur, herkesin tercihleri, öncelikleri farklıdır düşüncesinden hareketle, sadece artıları eksileri nelerdir diye fikirlerinizi almak istiyorum.

şimdiden saygılar ve teşekkürler,
[attachment=1]
benim arabanın resminide ekleyeyim, genel kültür olsun ;D

13072010106.jpg

Etiketler

Ynt: 2004 Vitara / 94-98 Cherokee Kıyaslama

2005 Grand Vitara tek kapıyı bagajı ve oturma alanı küçük olduğu için araziden çekip yerine 97 ZJ aldım, hem bagajı büyük, hem güç sorunu yok, hem de 4 kişi çok rahat yolculuk yapılabiliyor diye. Kullanımı çok daha zevkli, 8 silindirin homurtusu ve trafikte bir pedal hareketiyle bazı spor arabaları kıskandıracak performans göstermesi de güzel bir duygu tabi. Ayrıca klasik bir amerikan arabası gibi yaylana yaylana gitmesi de zevk veriyor..

Şimdi buraya kadar hepsi Grand Vitara'dan üstün özellikleri, ama şimdi dezavantajları geliyor: Yakıt konusunda şehir içinde 43 kuruşun altına inemedim, şehir dışında 37 kuruşa düştü. bunda lpg sisteminin kötü monte edilmiş olmasının etkisi büyük, sanırım değiştirteceğim. Ayrıca şehir içinde Suzukinin kullanımı çok daha rahat, park ve manevra konusunda ZJ'den üstün, arazide de hafifliği sayesinde ZJ'lerin gidebildiği her yerde gidebilirsiniz, sadece doğru lastik seçimi ve arabayı tanımak gerekiyor. Tabi yerine göre yükseltme kiti de düşünülmeli. Yedek parçaları kısmen daha ucuz. Şehir içinde 4x2 kullanabiliyor olmanız da avantaj sayılabilir.

Suzuki çok daha sorunsuz bir araba, ZJ'ye kaç kere su eklediğimi hatırlamıyorum, trafik sıkıştığı zaman hararet hemen hareketleniyor. Suzukide 5 yıldır kronik bakım dışında hiç bir bakım yaptırmadık, bir kere diferansiyel askısı kırıldı o da kaynakla tamir edildi. ZJ arazide bir kere hidrolik power'ı patlattı, şanzuman yapıldı. Bunlar tabiki her araçta çıkacak şeyler değil ama genel olarak ucuz oldukları için, çok el değiştiriyorlar ve bilinçsizce kullanılıyorlar.

Bir de bence 5.2 yerine 5.9'a yönelin, zira benim gözlemlediğim kadarıyla daha iyi kullanılıyor 5.9'lar. Hem de bazı küçük avantajları var 5.2'ye göre. Mesela 150A çıkışlı şarj dinamosu, arkada kol koyma yeri, bagajda +2 hoparlör gibi. Bir de standart haliyle kullanacaksanız, hala bir sürü SUV'ye duman yutturacak güçte bir alet. Ancak fiyatları da 5.2'lere göre çok daha yüksek.

Bir de aracı alırken kimseye güvenmeyin, en az 2 yerde detaylı ekspertiz yaptırın. Aracın ilk veya ikinci sahibinden olması da avantaj sayılır. Onun dışında forumda aratırsanız Grand Cherokee ZJ alırken nelere dikkat etmek gerekir başlığnda liste şeklinde her şey var. Ama yine de iki yerde ekspertiz yaptırtın.

Başka sorularınız olursa taze ZJ sahibi olarak yardımcı olmak isterim.

zj kesinlikle kusursuz bir makinadır bana göre ... ama 2004 model araç verilipte 98 veya daha altı birşey alınmaz ...

öncelikle zj ve arazide neler yaptığı vs vs gibi konulara jeep bölümünden bi göz atın...
işin gerçeklerini konuşmak gerekirse araziye dalarım diyorsanız zj yi alın bakın keyfinize, arazide vitarayı da bağlayın arkasına gider......zj çokçok farklı bir araçtır inanılmaz keyiflidir asfaltta da da arazide de, helede ufak tefek dış modifikasonlar yapıp kişişelleştirirseniz piyasadaki ruhsuz suvlardan alamıycağınız keyifin doruklarına çıkarsınız...ben 2004 vitaraya bineceğime 3''-5'' arası yükseltilmiş mt lastikli bir zj ye binmeyi tercih ederim...zj ye bir binin çevrede varsa zaten direk olarak zj aramaya başlarsınız...

evet sorun çıkarmayan bir zj bence de kesinlikle çok çok daha zevkli bir araç ama sorun çıkartmayanını bulmak da bir o kadar zor gibi..

serkan şen' Alıntı:
Grandvitaradan vazgeçme derim,sıkı bir modifiyeyle harika olur,suzuki bu hem ekonomik hem seri....

işin gerçeği, istediğim gibi bir ZJ bulsamda ekonomik ve sorunsuz oluşundan dolayı vitaramdan vazgeçmek zor olacak benim için.
diğer yandan seriliği konusu tartışılır. az yakar az kaçar :smiley:

sinaa' Alıntı:
2005 Grand Vitara tek kapıyı bagajı ve oturma alanı küçük olduğu için araziden çekip yerine 97 ZJ aldım, hem bagajı büyük, hem güç sorunu yok, hem de 4 kişi çok rahat yolculuk yapılabiliyor diye. Kullanımı çok daha zevkli, 8 silindirin homurtusu ve trafikte bir pedal hareketiyle bazı spor arabaları kıskandıracak performans göstermesi de güzel bir duygu tabi. Ayrıca klasik bir amerikan arabası gibi yaylana yaylana gitmesi de zevk veriyor..

Şimdi buraya kadar hepsi Grand Vitara'dan üstün özellikleri, ama şimdi dezavantajları geliyor: Yakıt konusunda şehir içinde 43 kuruşun altına inemedim, şehir dışında 37 kuruşa düştü. bunda lpg sisteminin kötü monte edilmiş olmasının etkisi büyük, sanırım değiştirteceğim. Ayrıca şehir içinde Suzukinin kullanımı çok daha rahat, park ve manevra konusunda ZJ'den üstün, arazide de hafifliği sayesinde ZJ'lerin gidebildiği her yerde gidebilirsiniz, sadece doğru lastik seçimi ve arabayı tanımak gerekiyor. Tabi yerine göre yükseltme kiti de düşünülmeli. Yedek parçaları kısmen daha ucuz. Şehir içinde 4x2 kullanabiliyor olmanız da avantaj sayılabilir.

Suzuki çok daha sorunsuz bir araba, ZJ'ye kaç kere su eklediğimi hatırlamıyorum, trafik sıkıştığı zaman hararet hemen hareketleniyor. Suzukide 5 yıldır kronik bakım dışında hiç bir bakım yaptırmadık, bir kere diferansiyel askısı kırıldı o da kaynakla tamir edildi. ZJ arazide bir kere hidrolik power'ı patlattı, şanzuman yapıldı. Bunlar tabiki her araçta çıkacak şeyler değil ama genel olarak ucuz oldukları için, çok el değiştiriyorlar ve bilinçsizce kullanılıyorlar.

Bir de bence 5.2 yerine 5.9'a yönelin, zira benim gözlemlediğim kadarıyla daha iyi kullanılıyor 5.9'lar. Hem de bazı küçük avantajları var 5.2'ye göre. Mesela 150A çıkışlı şarj dinamosu, arkada kol koyma yeri, bagajda +2 hoparlör gibi. Bir de standart haliyle kullanacaksanız, hala bir sürü SUV'ye duman yutturacak güçte bir alet. Ancak fiyatları da 5.2'lere göre çok daha yüksek.

Bir de aracı alırken kimseye güvenmeyin, en az 2 yerde detaylı ekspertiz yaptırın. Aracın ilk veya ikinci sahibinden olması da avantaj sayılır. Onun dışında forumda aratırsanız Grand Cherokee ZJ alırken nelere dikkat etmek gerekir başlığnda liste şeklinde her şey var. Ama yine de iki yerde ekspertiz yaptırtın.

Başka sorularınız olursa taze ZJ sahibi olarak yardımcı olmak isterim.

öncelikle vakit ayırıp cevap veren herkese tekrar teşekkür ederim.
performansı, 8 silindir keyfi, bagaj hacmi vb. konulardan dolayı ZJ ye, yedekparça ve piyasadaki çokluğundan dolayı 5.2 ye yöneldim.
ZJ alırken nelere dikkat etmeli konusunu ve bağlantılı diğer konuların hepsini okudum.
mesela ankaradan bir araç bulsam soluğu akgün ustanın yanında alacağım kesin. ancak ayvalıkta oturuyorum, bu civarda ZJ yada XJ olmadığı gibi, bulsamda ekspertizi kime yaptırırım bilmiyorum.
zaten vitaranın bakımlarını bile istanbulda yaptırıyorum (izmirde de yaptırabilirim tabi ama 34 sene kalınca insanın ayağı çekiyo, özlüyo istanbulu)
yani öyle bir makine bulmalıyımki, ben onu, o da beni üzmiycek...

slm
konuyyla alakasız olacak biraz ama bende 93 kısa 2.6 pajero vardı onu bi arkadaşa verdim yeni bi xj aldım masraf konusunda bişey diyemem çünki yeni aldım bi masrafı yok . fakat motor gücü derseniz arazide ki verdigi zevk derseniz % 100 farklı sizin söylediginiz zj motor olarakda xj den daha kuvvetli pişman olacagınızı sanmıyorum (herkez derdi amerikan başka hakkaten başkaymış :smiley: )

ez501' Alıntı:
öncelikle vakit ayırıp cevap veren herkese tekrar teşekkür ederim.
performansı, 8 silindir keyfi, bagaj hacmi vb. konulardan dolayı ZJ ye, yedekparça ve piyasadaki çokluğundan dolayı 5.2 ye yöneldim.
ZJ alırken nelere dikkat etmeli konusunu ve bağlantılı diğer konuların hepsini okudum.
mesela ankaradan bir araç bulsam soluğu akgün ustanın yanında alacağım kesin. ancak ayvalıkta oturuyorum, bu civarda ZJ yada XJ olmadığı gibi, bulsamda ekspertizi kime yaptırırım bilmiyorum.
zaten vitaranın bakımlarını bile istanbulda yaptırıyorum (izmirde de yaptırabilirim tabi ama 34 sene kalınca insanın ayağı çekiyo, özlüyo istanbulu)
yani öyle bir makine bulmalıyımki, ben onu, o da beni üzmiycek...

istanbul maslak sanayide idi sanırım tem kesin olmamakla beraber .ben xj yi alırken aynı araçtan 1 tane daha vardı sanırım benim aldıgım gibi manuel vites !!!!(şiddetle tavsiyem manuel) bi araştırın isterseniz çok temiz oldugu söyleniyodu

997799' Alıntı:
öncelikle zj ve arazide neler yaptığı vs vs gibi konulara jeep bölümünden bi göz atın...
işin gerçeklerini konuşmak gerekirse araziye dalarım diyorsanız zj yi alın bakın keyfinize, arazide vitarayı da bağlayın arkasına gider......zj çokçok farklı bir araçtır inanılmaz keyiflidir asfaltta da da arazide de, helede ufak tefek dış modifikasonlar yapıp kişişelleştirirseniz piyasadaki ruhsuz suvlardan alamıycağınız keyifin doruklarına çıkarsınız...ben 2004 vitaraya bineceğime 3''-5'' arası yükseltilmiş mt lastikli bir zj ye binmeyi tercih ederim...zj ye bir binin çevrede varsa zaten direk olarak zj aramaya başlarsınız...

işte olay bu... ruhsuz araba sevmiyorum ben. her aldığım arabaya bakarım şöyle bir, diğerlerinden onu ayıran fark ne!?
şimdi bakıyorum vitarama, çok güzel, hiç üzmüyo beni, ama standart.
dün bir arkadaşım ZJ ilanlarına bakarken görünce "n'oldu kaşıntı tuttu heralde, belanımı arıyosun vs.vs." dedi. anlatmaya çalışmadım, çünkü nasılsa anlatamam bu aşkı dedim, gezenbilir üyesi değildi ;D

alii38' Alıntı:
Selam
konuyyla alakasız olacak biraz ama bende 93 kısa 2.6 pajero vardı onu bi arkadaşa verdim yeni bi xj aldım masraf konusunda bişey diyemem çünki yeni aldım bi masrafı yok . fakat motor gücü derseniz arazide ki verdigi zevk derseniz % 100 farklı sizin söylediginiz zj motor olarakda xj den daha kuvvetli pişman olacagınızı sanmıyorum (herkez derdi amerikan başka hakkaten başkaymış :smiley: )

niye alakasız olsun Ali Bey, XJ lerde hoşuma gidiyor. teknik olarak çok bilgi sahibi değilim ve amerikan kullanma zevkini alamadım henüz ama yükseltilmiş MT lastikli XJ'de ZJ'ye alternatif olabilir.
özellikle manuel vites demişsiniz, ilanlarda hiç denkgelmedim desem yeridir. hepsi otomatiktir ön yargısıyla benmi farketmedim acaba ???

ön yargı deil kesinlikle manuel çok zor bulunuyo şöle söleyim benim yakın arkadaşım 2 yıl evvel xj kullandı bana söyledigi ilk şey araç süper fakat tırmanışlarda otomatik oldugu için biraz zorlanırsın manuel bulabilirsen alabilirsin dedi ve internetteki tek satlık manuel xj yi ben aldım ;D biz biraz hard off road yapıyoruz kayseri de bizim için vites önemli oldugu için özellikle manuel dedim bu tabi ihtiyaca göre değişir tabi . ben xj den çok memnunum daha yeni aldım bu hafta denemek kısmet oldu inanılmaz zevkli bi araç kısmet olurda alırsanız farkı anlıycaksınız

alii38' Alıntı:
ön yargı deil kesinlikle manuel çok zor bulunuyo şöle söleyim benim yakın arkadaşım 2 yıl evvel xj kullandı bana söyledigi ilk şey araç süper fakat tırmanışlarda otomatik oldugu için biraz zorlanırsın manuel bulabilirsen alabilirsin dedi ve internetteki tek satlık manuel xj yi ben aldım ;D biz biraz hard off road yapıyoruz kayseri de bizim için vites önemli oldugu için özellikle manuel dedim bu tabi ihtiyaca göre değişir tabi . ben xj den çok memnunum daha yeni aldım bu hafta denemek kısmet oldu inanılmaz zevkli bi araç kısmet olurda alırsanız farkı anlıycaksınız

aracınız hayırlı olsun, şimdi anladım neden manuel görmediğimi.
manuel/otomatik tercihi tabiki kişiye göre değişir. forumda biyerlerde bu konu ele alınmıştı, okumuştum. otomatik vites geçişindeki zaman aralığının daha az olmasının avantaj olduğu fikride var. kişisel tercihtir tabi. kısmetse bende bulurum gönlüme göre bişey.

bu arada yeni aracınızın 1-2 fotosunu görsek de gözümüz gönlümüz açılsa..

Büyük motorlu bir arabanın şanzıman arızası yapma olasılığı her zaman daha yüksektir, çoğu da otomatik vitesli, arıza yaptı mı pek te ekonomik bir şekilde işin içinden çıkamazsınız. Bence Suzuki iş görüyorsa onu kullanmaya devam edin. Ruhsuzmuş boşverin. Tamir faturasının üzerindeki amerikan ruhlu rakkamlar hoşunuza mı giderecek?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri