2004 xt cam motoru problemi çözümü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 2004-xt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,242

2004-xt

Yeni Üye
Merhaba, aracımın önce sağ kısa bir süre sonra ise sol cam motoru bozuldu.arkadaşımın sanayide tanıdığı otocam-kilit ustasına götürdüm.motorlar su almadan dolayı yanmış.usta elindeki mitsubishi l300 motoruna çok benzediğini ve yeni bir l300 motoru alıp denemeyi önerdi olmazsa 120 tl çöpe gidecekti.aldık komple mekanizmasıyla beraber. söktük motoru çıkarıp bizim mekanizmaya koyduk cuk oturdu. orijinal motorun montaj delikleriyle biriebir uygun.yerine taktık mükemmel oldu.gidip bir takım daha aldım sağ kapıya da uyguladık. maliyet 2 adet sıfır motor 240 + 100 tl işçilik =340 tl...forester orijinal motor adedi 317 tl +kdv.

Yarın öbürgün sorun yaşayan olursa faydası olur dileğiyle.....iyi gezmeler

Etiketler

Ynt: 2004 xt cam motoru problemi çözümü

Bilgi için teşekkürler. Cam ile benimde problemim oldu. Yağmurlu bir günde cam düştü ve kapanmadı. O zamanki yetkili servis Yerkaya gittim ve 30 dakika beklettikten sonra camı sabitleyeceklerini bir aya parça geleceğini ve sonra tamir edeceklerini söylediler. Cevap üzerine Bostancı'daki eskiden Hondamı götürdüğüm özel servise gittim. Bir süre uğraştıktan sonra ustam kaynak yaptı ve şuanda çalışıyor. Motoru bozulursa L300 olayı aklımda ama artık :smiley:

Süpermiş, teşekkürler...
Aracı Yerka ikinci elden aldığımda sağ ve sol hiç çalışmıyordu. Böyle araç mı teslim edilir deyince, motorları değiştirmeden birşeyler yaptılardı... Şuan hala çalışıyor ama özellikle sağ taraf kağnı gibi kapanıyor. L300 olayını en kısa zamanda uygulayacağım ama kaç model L300 ünkini almam lazım?

şu an herhangi bir japon-kore parçacısına gidip mitsubishi l300 veya hyundai h100 cam motoru derseniz uyar.sakın alırken ben bunun motorunu söküp subaru forester mekanizmasına bağlıycam demeyin fiyat şişer ona göre...:smiley:)

genel de japon arabalarının parçaları birbirine uyuyor yada ufak bi değişiklik istiyorr

arkadaşım da 98 impereza var rot başları mitsubishi L 200 ile hemen hemen aynı diyor ön balatalarda toyotanın bi modeli ile uyuyormuş sadece ufak bi çemtik

varmış onu zımpara edince tam oturuyor dedi bana

merhaba. nedendır bılmıyorum ama bende aynı sorun yasadım ben servıse gıttim 500tl ye mal oldu aslında servıse gıtmeye gerek yok dedıgınız gıbı ıyı araştırılsa daha uyguna mal olur..sonuçda servısler ınanılmaz fıyatlar istiyor...

merhabalar,

geçen hafta sürücü tarafı cam kapandı ve açılmadı. sabah çiğden dolayı cam buğuluydu ve buğuyu silmesi için camı aşağı kadar indirdim. sanırım o anda motora su gitti ve akşam araca bindiğimde motor çalışmıyordu. servise gittim ve motorun yandığını söylediler. bu arada cam kontrol düğmelerini olduğu paneli söktüklerinde üzerinde Nissan logosu olmasına çok şaşırdım. servisteki arkadaş birçok parçanın Toyota, Nissan ve Mitsubishiler ile aynı olduğunu söyledi. Japon endüstrisinde inanılmaz bir yedek parça sanayii var ve birçok parça farklı modellerde aynı. farklı firmalara parça üreten birçok firma varmış. parça sayısını azaltmak aracın üzerindeki amortisman giderlerini düşürdüğünden araçları çok ucuza mal edebiliyorlar.
Servis yetkilisi cam motorunun bozulduğunu ve değişmesi gerektiğini ancak motoru anlaşmalı bir elektrikçide sardırdıklarını ve maliyetin 75-80TL olduğunu belirtti. Ertesi gün aracı bırakmak üzere servisten ayrıldım ve 1 saat sonra cam tekrar çalışmaya başladı. Sanırım cam mekanizması sıkışmış. Sonrasında kapı panelini söküp mekanizmayı gres ile yağladım. Neyseki motorda bir sıkıntı yokmuş. Sıfır fiyatı 350-400TL arasındaymış. Sarılan motora 2 sene garanti veriyorlar. Yeni parça bulamayan arkadaşlar bu şekilde bir çözüme de gidebilirler.
birçok kişinin başına geldiğine göre sanırım bu arıza kronik arıza listesine yazılabilir.

Cam konusunda birşey dikkatimi çektiydi paylaşayım istedim.

Malum camlarda çerçeve yok. Camlar yarım açıkken veya tam açıkken kapı açıp kapatılınca (hele ki hızlı kapatılırsa) kapının içinden ses geliyor. Bu şekilde mekanizma etkileniyor diye düşünüyorum.

Gezengen,
tesbitinde haklı olabilirsin. cam açıkken kapı tangır tungur kapanıyor ve cam içerde sallanıyor. bendeki mekanizma sıkışması sorunu bundan kaynaklanmış olabilir. hatta motorlar da sıkışık camı açmaya veya kapatmaya çalıştığından yanmış olabilir zira nemden dolayı motorların yanma olasılığı çok düşük.

100.000 km'ye yaklaşan 2004 forester XT için cam motoru problemi vakti geldi.
sol ön cam çok yavaş yukarı çıkıyordu ve ben hiç zorlamadım o andan sonra. vaktim de olmadığı için yaklaşık bir ay camı açmadan devam ettim.
c.tesi günü tanıdığım cam ustasına gittim.
burada da yazdığı gibi mitsubishi cam motorunun tam uyduğundan bahsettim, adam inanmadı, motoru söktük japoncuya gittik ve evet tam uyuyordu.
sorun şu ki mitsubishi L300 denen iki paralık (yanlış anlaşılmasın, parçasıyla kıyaslamak için yazdım) aracın cam motoru tam 600 TL idi. yan sanayileri 150 civarında ama usta dedi ki senin aracın camı kalın yan sanayi motor camı kaldırmaz.
neyse motoru söktü ve ağzıan kadar su doluydu motor.
tamamen parçaladı, temizledi ve kuruttu, şimdi motor saat gibi çalışıyor.
Maliyet 100 TL
anlamadığım husus motorun içi ağzına kadar nasıl su doldu?

Ynt: 2004 Xt Cam Motoru Problemi Çözümü

benımde 2003 model forester xt var sol cam motoru gıttı gıdıyor yanı l300 motoru nerde satılıyor ve hangı usta montajı yaptı ıstanbulda bılen varsa soylebılır mı

bi notta benden;
eger camlarınız yavaş inip kalkıyorsa o camın tesısatına röle taktırıyorsunuz ondan sonra fişşek gibi oluyor ;)
bizzat denemiştir...malıyetı 50tl...

ceyhunugur' Alıntı:
benımde 2003 model forester xt var sol cam motoru gıttı gıdıyor yanı l300 motoru nerde satılıyor ve hangı usta montajı yaptı ıstanbulda bılen varsa soylebılır mı

Bostancı sanayide Honda İkiler özel servisi var, ben orada yaptırmıştım Forester'ımın camını.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR