2005 GV 5K için Hoparlör Önerileriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ercan3 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,703

Ercan3

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Sonunda 2005 model 5K GV sahibi oldum. Aracın müzik sistemini değiştirmeden sadece hoparlörleri değiştirmeyi düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla araçta önde 2 tweeter, ön kapı altlarında 16.5cm hoparlörler ve arta tavanda da 10 veya 13 cm hoparlörler bulunuyor. Bunları değiştirmiş olanınız var mı? Söküp takmada sorun oluyor mu? Hangi marka boyut hoparlörleri önerirsiniz? Tweeter'ları değiştirmek sorun oluyor mu? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: 2005 GV 5K için Hoparlör Önerileriniz

merhaba .sony 160 wat 17 cm lik hoparlörleri kendi aracıma değiştirdim.performans bana yetti. 4 adetini karaköy yeraltı geçitindeki sony bayisinden.4 adetine 130 tl ödemiştim.fiyatlar yine yakındır.gayet dayanıklıdır yine sony nin.twiteerleri gayet iyi fiyatları 50 tl civarıydı.[attachment=1]buna benzer birşeydi.

Aracınız hayırlı olsun, sony hoparlörler daha ekonomik ancak pioneeri öneririm.
Sadece hopalörleri değiştirecekseniz maximum input watt değerlerine değilde nominal input rms değerlerine göre seçim yaparsanız istediğiniz sesi elde edebilirsiniz. max watt değerleri aldatıcı olabilir, asıl sese etki eden nominal input yani rms değeridir.
Daha önceki aracıma max 200 watt, rms 50 watt, 17 cm çapında pioneer kullanmıştım ve ses gayet iyi idi. hatta max 260 watt - rms 40 watt değerli oval hoparlörleri bile bastırıyordu.
Eğer bulabilirseniz önlere max 200 ve üzeri watt, 3 yollu Coaxial, 50-60 watt rms, 17 cm pioneer öneririm. fiyatları 100-200 arası.
Yada pioneerin hoparlörü ve (midleri) tweeterleri ayrı olan 17 cm mid-basları düşünülebilir ama teyp kaldırır mı bilmiyorum, kaldırmazsa anfi gerekir,çünkü normal teyplerin en fazla kaldıracağı ortalama 60 watt rmsdir.
Arka hoparlörler 13 cm ise 30 watt rms, 180 watt çıkışlı pioneer modelleri var.
Birde tesisatı takacak kişinin işinin bilen birisi olmasına özen gösterin.
2006 dan sonra çıkan grand vitara 3kda kullanılan hoparlörlerin markasını bilen varsa söyleyebilir mi acaba? teyp sanırım clarion. ama çıkışları hoparlör için neye yeter neye yetmez bilmiyorum.

www.pioneer.com.tr modellerini buradan inceleyebilirsiniz ancak her model türkiyede bulunmuyor.
(pioneer TS-A1703i) bu modeli getirtmeye çok çalıştım ama toptancılar bulamadı ne yazık ki.

Sayın hudev teşekkür ederim, sizin aracınız avtardaki ise bir eski kasa olanı sanırım, ön hoparlörler 16.5cm aynı ama arka hoparlörler 2005 kasada daha küçük galiba. Söylediğiniz Sony'i bende beğenmiştim, ya Sony ya da Pioneer bakıyordum zaten. Ama boyutlarından ve uygun güçlerinden emin değildim. Sizin araçta arka hoparlörler nerede? Arka tavanda mı?

kaganss' Alıntı:
www.pioneer.com.tr modellerini buradan inceleyebilirsiniz ancak her model türkiyede bulunmuyor.
(pioneer TS-A1703i) bu modeli getirtmeye çok çalıştım ama toptancılar bulamadı ne yazık ki.
Sayın kagans teşekkür ederim. Ben de özellikle çok yüksek RMS'li hoparlörlere bakmıyorum, özellikle yüksek seste dinlemeyi düşünmüyorum, düşük sesde daha kaliteli sesi almak istiyorum. Pioneerin söylediğiniz modeli de listemdeydi. Öncelikle tam hoparlör boyutlarını belirlemem gerekiyor. Bir de tesisatı değiştirecek yerin söküp takarken zarar vermemesi önemli. Bu kasayı bilen bir yer bulmak istiyorum. Araç kitabında ses sistemi ile ilgili hiçbir bilgi yok. Nasıl sökülür bilenini bulmak lazım. Sizin araç yeni kasa, bu kasa ile ilgili http://www.suzuki-forums.com/ sitesinde bazı konular görmüştüm bir bakın isterseniz.

Sizin araç için uygun ekipmanı http://www.crutchfield.com/cgi-bin/a...r%2fMyCar.aspx sitesinde bulabilirsiniz.

herkeze selamlar.dediğim gibi bendeki 160 wat lık modeli ben getz marka aracımın hapörlerini değiştirdim .vitaramın değil yanlış anlaşılmış olabilir.sesi orjinal mp3 çalarla kendi sesimi bağırmama rağmen duymayacak şekilde oldukça net bir şekilde dinleyebiliyorum.ses kalitesi gayet temiz ve yeterli. fiyatına göre gayet başarılı.tabiiki bahsettiğiniz hoparlörler kadar verim vermeyebilir.ama gerektiği kadar yeterli ben çok memnunum.

aracın orjinal hoparlörü size kalite olarak yetmiyorsa yeni takacagınız markadan evvel eskisini söküp bakıp cap ölçüsünü almanız gerekir bu 1. kriterdir 2. si bu işlere ayırdıgınız bütcedir ,3.sü dinledigini müzik tarzı pop disko tarzı ise yukarıda bahsi gecen markalar uygundur bi gömlek daha kalite olsun derseniz jbl tercih edebilirsiniz , eger popcaz ,klasik ,türk sanat müzigi ,gibi her ceşit müzikleri dinleyip ve ayrıntı ve kalite arayacaksanız israil üretimi morel az daha kalite derseniz alman üretimi mb quart öneririm yalnız component seri degil mid+ tiz +crosower den oluşan takımlardan edinmeniz gerekir,,,, misal vermek gerekirse mb quartın aynı ölçüde cap olarak ama fiyat ve kalite olarak 3-5 ceşiti var..
bu tarz hoparlör kullanırsanız kaliteli ses elde edersiniz fakat esas sorun aracın orjinal cıhazı ses olarak bu hoparlörleri iç yapısı müsait olmadıgından besleyemez ,ön ve arkaları beslemek amacı ile 4 kanal bir amfi gerekecek tir buna + ve - elektirik baglayacaksınız fakat aracın orjinal cıhazı arkasında jack cıkış olmadıgından hoparlör sesini jack cıkışa ceviren kutulardanda almanız gerekecektir yada hoparlör cıkışı ile de calışan anfi edinmeniz gerekecek ve bazı cihazlarda mavi bir kablo bulunur bu baglanan anfiyi cihazla beraber acmaya yarayan tetikleme kablosudur bu kablo sizincihazda %99 yoktur ,mavi otomatik anten kablosuna baglayabilirsiniz bu cogu orjinal cihazda sadece radyo görev yaparken faliyette olur ,cd ve kasette görev yapmaz mesela orjinal cihazı kullanacaksanız bir yere kontaktan alınma + elektirige dügme ile anfi tetiklemesi yapmanız gerekecektir.bu yaptıgınız sistem anfinin esas sinyal girişlerini kullanmadıgınızdan cokta verimli olmaz daha profosyonel bir cihaz alıp eskisini köşeye koymanız gerekir ve böylede bitmez orjinal cihazın yerine yenisi takınca köşeleri sırıtacaktır birde araca uygun orjinal teyp cercevesi bulup takmanız gerekecektir sonrasında ise bu kadar oldu bir bas kutusu ve anfisi de ilave ediyim derseniz bu da son nokta olur ,aracınıza uzun müddet binmeyi düşünüyorsanız bu işlerede maddi manevi uygunsanız yapmaya deger ,aracta müzik keyfi bambaşka insan evinde yapamadıgını aracta cok rahat yapıyor .bu işlerle ilgili kişilere gidipte usta bana bir sistem yap derseniz o arkadaşta hangi firmanın bayisi ise size elindeki kendi sattıgı malzemelerle iş yapmayı istiyecek tir siz evveela hepsini kendinizce dinleyip test edip fiyat ve kalıtesinin size uygun olanını secmelisiniz , bu konularla ilgili link vericem oradaki konu ile alakalı tüm videoları izlemenizde fayda var .
http://www.uzmantv.com/aracima-uygun-hoparloru-nasil-secmeliyim

Oğuz Bey önerileriniz için teşekkür ederim. Ben varolan cihazla yetineceğim, amacım sadece şu ankinden daha temiz bir ses alabilemek o da sadece daha iyi hoparlörlerle olacak sanırım. Bu arada Cihazın kitapçığını buldum. Clarion markaymış. Audio özellikleri aşağıdaki gibi:
Rated Power Output : 14W x 4 (1kHz, 10%, 4 Ohm)
Maksimum Power Output: 30W x 4
Specified Speaker Impedance: 4 Ohm

Bu bilgilere göre 4 ohm, 40W RMS hoparlörler bu sistem için uygun olacak. Söylediğiniz gibi önce olanları çıkarıp bakmakta fayda var.

Aracın ön konsolunun sol ve sağ üstünde tweeter yerleri var. Açtığımda plastik parçalar ve ucuna bağlı tweeter kablosu gördüm. Anlaşılan tweeter konmamış ama kablolar döşenmiş. Ön kapı ve arka tavan kolalnlarının nasıl sökleceğini hala bulamadım. Açmayı denedim ama çok da zorlamak istemedim. Dışarıdan kafesi ölçtüğümde ön ve arka kafeslerin çapı 15cm gibi çıktı. Internette önler 16.5cm arkalar 13cm yazıyordu! aklım iyice karıştı. Bu hoparlör değişimini sorunsuz yaptırabileceğim Bostancı Oto Sanayide bildiğiniz bir yer var mı?

Sonunda ön hoparlörleri değiştirdim. Hoparlörleri sökmek için tüm kapı panelini sökmek gerekiyor. Ön kapı hoparlörleri 13cm imiş. Çin malı 4ohm 25W hoparlörler çıktı. Sony'nin 4ohm 35W çift yollu hoparlörleri sorunsuz yerine oturdu. Ses kalitesi çok fazla olmasa da belirli bir düzeyde arttı. Arka tavan hoparlörleri için maalesef tavanın sökülmesi gerekiyormuş, bunları değiştirmedim. Değiştirmeyi düşünenlere...