<div class="bbWrapper">iyi bir haber kia forumunda bir arkadaş 2004 ten sonraki araçlar 5 vites otomatik demişti doğru olduğunu öğrendim bu ingilizcesi<br />
<br />
The Sorento has been fitted with two auto boxes: MY2003 and early 2004 vehicles had a four-speed Borg-Warner box, whilst all vehicles beyond mid2004 had a much-improved, Jatco- (Nissan-) derived five-speed with “tiptronic”-style manual override. Whilst there was nothing intrinsically bad with the old Borg-Warner auto, it was a very old-school gearbox and often felt a bit stodgy.<br />
<br />
tercümesi : Sorento iki otomatik kutuyla donatılmıştı: M2003 ve 2004 yılının başlarında yapılan araçlarda dört vitesli bir Borg-Warner kutusu mevcutken, 2004'ün ortalarındaki tüm araçlarda "tiptronic" ile beş ileri hız elde edilmiş Jatco- (Nissan-) - tarz manuel geçersiz kılma. Eski Borg-Warner otomobilinde içten içe içten içe içe bir şey yoktu, çok eski bir şanzımandı ve sıklıkla biraz hantal hissettiriyor.<br />
<br />
benim aracım viraj demiri olan 5 vitesli bir sorento<br />
bugün asfalt yolda kavşakta dönerken (yerler hafif ıslak) dirift yaparak döndüm gaza hafif dokunmam bile aracın 3-4 saniye yan gitmesine neden oldu<br />
çıkardığım sonuç aracın 140 hp olan motoru yeterli faka gaz tepkisi 1-2 saniye yavaş (bu kit satılıyor ) fakat ESP olsa iyi olacakmış ama ben acemi değilim birdaha dirift olmaz</div>