2005 Xl7 Dizel Surucu Kismina Su Doluyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan emre22 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,752

emre22

Yeni Üye
Yer
Oslo
Merhabalar arkadaslar.

Aracimin sol alt kismindanyagmur yagdiktan sonra su sesi geliyordu . bende sanirim depodan gelen ses diye uzerine pek dusmedim ancak bugun sabah baktigimda surucu kismi su icinde kalmis. Baya aradim acaba nerden geliyor diye ve buldum. Sol alt tarafta ufak bir yerden arabanin icine su siziyor frene bastigim zamanda sanki damacanada salladigimizda cikan ses gibi bir ses geliyor..

Aranizda daha once boyle bir sorunla karsilasan oldumu? Turkiyedeki bir kac usta arkadasima sordum ve havalandirma borulari tikanmisdir dediler ama ben bu tahliye tipalarini bi turlu bulamadim..

Fikri olanlar paylasirsa cok sevinirim.

Saygilar

Emre

Etiketler
Ynt: 2005 Xl7 Dizel Surucu Kismina Su Doluyor

frene bastigim zamanda sanki damacanada salladigimizda cikan ses gibi bir ses geliyor.?

paspasın altında halıda bu kadar su alacak mekan yok keçe kaplı su emer olsa leş gibide kokar..

söför kapısını yıldız tornavida ile sökün 2 vida var biri kapı açma kolu diğeri kapı tutma kolu..geri kalan geçme klıps..açma koluna gecen teli dikkatli çıkarın pek zor değil..

en kolayı bir tel alıp su gider deliklerini dürtüp içindeki suyu tahliye etmektir..

eger imkan varsa 4 kapı döşemeyi söküp ..kapı içlerini tazzikli suyla oto yıkamacıda yıkatın..derim.içleri bende aşırı tozlu idi bu yağışlı havada çamurlu nemli demek ..kıdsa sürede paslanma demek..
kolay gelsin.. :smiley:

Cevabiniz icin cok tesekkur ederim.

Aynen damacana sallar gibi su sesi geliyor, ama kapidan gelmiyor bu sesi.
Arabanin altinda sol tarafta bi bølme var su resmen oraya dolmus,

Bugun isten sonra bakican dediklerinizi uygulayacagim..

Cevabi en kisa surede yazacagim..

tekrar tesekkurler

Saygilar
Emre

Benim JLX'te benzer bir sorun olmuştu, alttaki şase içine su doluyor, şasenin tahliye delikleri de çamurla tıkanınca dediğiniz gibi ses yapar.
Şasenin tahliye deliklerini bulup tornavida vb. uygun sivri bir aletle açınca su boşalacaktır.

Merhaba,

Oguz abi, dun dedigini yaptim ama kapida su yok, veteriner arkadasin dedigi gibi sasenin altinda su, ama ben bu tahliye deliklerini bir turlu bulamadim :D Bakmadigim yer kalmadi , sanirim motorun altindaki koruma sacini sokup bide ordan bakmam lazim ....

Off off ne dertli basim varmis yaa :smiley:

Cevaplar icin tekrar tesukkur ederim..

Saygilar

Emre

aracın altında 5x10 kereste misali 2 şase var en altından ufak 3<>5 mm.lik matkapla deliver..suyu akıt sonrada oralara uygun sac vidasi ile kapat derim..

sorunu bu şekil çözebilirsin.?

ama neden niçin nerden girdiğinide bulma işi sana düşüyor.. :smiley:

Merhaba,

Oguz simdi bana gøre su sileceklerin oradaki izgaralardan geliyor, ama icerdeki borulara nasil ulasicam onu bilemiyorum, cmtesi gunu izgarayai cikarmayi denedim ama cok garip vida degilde pilastik percinle tutturulmus gibi, simdi ben o percinleri kirarasam tekrar geri takamam diye korkuyorum :smiley:))

Servisi bekliyorum ama 14 gun sonraya yer bulabildim en erken, Norvecte bu isler cok zor:smiley:

Zamaninda arabalarla ilgilenmedik simdi milletin eline bakiyoruz :smiley:))

merhabalar,

Oguz abi, bugun arabayi bir turk ustaya gøsterdim, senin dedigin gibi bi delik acti alt tarftan suyu bosaltti ve sileceklerin orada kanallarida tel yardimiyla temizledi..

Sorun simdilik cozukl, agac yapraklarinin kanallari tikamasi sonucunda olan bir sey dedi..

Saygilar

Emre

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR