egr nedir..? bilirmisiniz..?..ne iş yapar..neye yarar..?..zararı varmıdır..?
eksoz gazının yaklşık %25 ini motora tekrardan verir..bu bir + enerjidir iyi tarafı..
yanmamış gazı daha iyi yakarak dogaya zarar vermeyen eksoz gazı cıkartmaya yarar..
kötü trafı >>lakabı motor katilidir..
sıcak gaz calışma harareti'ni arrtırır kapak içinde siboblara calışacak alan bile kalmaz her yeri vıcık vıcık kurum kaplar..katalizatörü tıkar..vs..>>
rhw de 2 tane var bu egr den ..digeri hiç bir aracta olmayan 4lü bogaz kelebegi şeklinde aynı bir tahterevalli misali ortak çalışıyorlar..birincisi gazı acıp yolluyor..2.çisi ayarlayıp dengeleyip..motora gaz verme durumuna göre yolluyor..
avrupa ülkelerinde satılan yuro mazot kurum yapmıyor olabılir..
bizimkilere yorum yok.. ;D
egr 1 'in yanına bir şey daha yapıştırmış..kış günü eksozdan cıkan sıcak gazdan faydalanıp o sıcaklıgı kalorifer devresine baglamış..yani motor calışır calışmaz bu motora sahip aracın kaloriferi sıcacık havayı motorun isınmasını beklemeden yararalansınlar diye
..buda..amac..soguk iklim aracı anlamını taşıyor..benim için..
1 konuda iddaya girerim..antalya yada benzeri yerlerde 40-50 sıcakt yüklü+kilima acıkken yüklenirsen motor yarım saat dayanmaz..derim..
aynı şeyi arazide..sürat olmadan..4Lviteste yaparsanız..süre daralır..15 dakikaya..iner..tecrübe ile sabittir..
..ki egr rem yok..ya olsa hararet cok daha fazla olacak..
>>aracın gösterge panelinde göstergesi var o na bakar da anlarım diyorsanız..işiniz zor..o klasik vitara göstergesi..sadece motor bittiğine iş yapar.. ;D..ikaz etme özelliği yok.. ;D ;D
ecu içinde yazılım haritalarında 10 kusur yerde egr yi iptal ettim..mekanik olarak da iptal ettim..yani ..egr .diye bir şey bırakmadım aracta..gene egr arızası verdi..olmayan şey nasıl arıza verir..?..pes ettim..yazılımı satandarta döndürdüm..mekanik iptalim duruyor..
7 senedir v6 tım ..var şu anda kapımd yatıyor..
.ilk aldımda düzcede dag başında benzin pompası bozup beni rezil etti..o da benim çok şey bilmeme karşı gene yetersiz bilğimden kaynaklı..derim..oradan direk lpg ile calıştırıp yola devam edebilirmişim..ama yaalanyok onu o zman bilmiyordum.. ;D ;D ;D ;D
v6 motoru 10/40 yagı var ise termostatı radyatörü vs. bakımlı ise gözü kapalı her yere girip cıkılabilecek bir motor olup..bilmeyen ustaya elletmez isen kesinlikle dertsiz bir makinaya sahiptir..
arasıra biniyorum rhw 'den sonra bana motorsiklet gibi geliyor..