Ynt: 2006 Grand Vitara XL7 TD Modifiyesi
ben arabamı galeriçiden en az 100 bi km si silinmiş olarak aldım.. ??? tahminim benimki 300bin gibi gercek km si.en az..
bana bunu yapanların cezası yukarıdan gelecektir elbet.. ???
bu kilomotreye ragmen komprosyon iyi sibob latikleri vs oldukca iyi...hatta iyiden de öte..
ama geriye kalan kıldan tüyden ne varsa bozuk yıpranmış..folofoş olmuş cıktı..
>> kaloriferiniz bunaltıcı derecede ısıtıyormu..? su sistemi içindeki pisliklerin toplanma mekanı kalorifer petegidir..
sökmek için ön gögüs cıkması gerekiyor sanırım..
hortumları kabine girdiği yerden sökün ve oto yıkamacısında 2 boruyada su sıktırın..cözülür büyük ihtimall yada bir motorlu aparata baglayıp yarım saatte temizleyenleri var..
>> termostat 2 kademeli..bunda..yani...>> hararet yaptı diye ..söküp atarsanız..su dolaşımı olmaz..bir yeri önden acarken bir yeride arkadan tıkıyor..önden arkadan çalışıyo da diyebiliriz onun için.. ;D
dogrusu suzuki yetkili servisten almak..
ama pejo yetkili servisten de alınabilir..yan sanayii uyduruklar başınıza iş acar..derim..
3 tane 10 numara kafalı cıvata ile sökülüyor ama...cıkmıyor..adi..egr sisteminin de yarısı dışarı alınınca..cıkıyor..
su koyunca üstündeki yeşil sibobtan havasını da almanız lazım..derim..
>> devirdaim..nerdeyse tüm pejo motorlarından cıkan model cok kolay bulunur..ama kesin yan sanayii almayın..derim..trigerle beraber dönüyor..degişimi ..işçiliği oldukca sıkıntılı..
>> radyatör alt ortada tahliye musluğu va bir suyunu boşaltın rengine bakın..cukulata rengi pas akıyorsa durum kötü önceden hararet görmüş anlamınada gelir..diger vitaralarla sadece üst kapagıfarklı geri kalan aynı bir tane yeni alıp kapakları aktarmalı ..yada şişlenip temizlenmeli..
izmit yuvacık da arazide zorladım rakım yüksek hava sıcaktı 105-110 dereceleri gördüm.. garmin ecoroute'den..
hiç bir vitaranın gösterge kadranındaki..hararet göstergesi hararetin yükseldiğini göstermez..altını çizerim..sadece motor yandığında çalışır ve gösterir yandığını.. ;D
2 tanede fan motorumuz var bunlar sıraylamı devreye giriyor..yada iki devirlimi..onları inçeleyemedim..bi fikrim ..yok calıştıklarından eminmisiniz..
aracın fonksiyonları saglammı gözden gecmeli..yetersiz gelirse sizin dedikleriniz gündeme gelebilir..ben doğru dürüst verim alamadım canıma tak etti komple ayıkladım..enjektörle..cok kaliteli bir pas ilacı içinde 3-5 gündür yüzüyor..ve cıkmaya hic niyetleri yok ,,biri cıktı oda 10 cm si paslı ve kaynaklı gibi..o rahat cıkanı idi..
psa nin düşük devirde cok güzel tork veren hoş bir makinası..ama işçilik bakımından..en rezili..tek kelime..+ çok da karışık..
2.0 ve 2.2 hdi motorun parcaları karışık kullanılmış ne olduğu belli olmayan bir motor..
ben bi verim alabilsem başka yerlerede kafa yorar ve çözerim..oralara gelemedim..15 gündür tamirdeyim..bir 15 daha sürer..