KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
L200 asfaltta da çamur da güzel bir araç Osman. Senin aracın resimlerini de görmek isteriz.
Bu arada tüketim konusunda yol bilgisayarına güvenmeyin, biraz hata payı ihtimaline karşı babadan kalma yöntemlerle de tüketimi hesaplamakta fayda var.
cihat abicim resimleri yeni başlık altında detaylı olarak paylaştım.
yakıt konusunda da hem yol bilgisayarını hemde babadan kalma yöntemleri kullanıyorum nerdeyse sapma pek yapmıyor cihat abi.resimlere yorumlarını hevesle bekliyorum abi.
Arkadaşlar komik gelebilir ama benim 2008 L200 ile 1 tona yakın yük ile 90 sabit hız ile uzun yolda 7,5 lt tüketim oldu, boşken şimdilik 8lt üzeri yakıyor.
Aynı yükü daha sonra tekrar yükledik ve aynı kullanımla yakıtta değişme olmadı.
Boşken daha fazla tükettiğine kesin eminim)
Arkadaşlar komik gelebilir ama benim 2008 L200 ile 1 tona yakın yük ile 90 sabit hız ile uzun yolda 7,5 lt tüketim oldu, boşken şimdilik 8lt üzeri yakıyor.
Aynı yükü daha sonra tekrar yükledik ve aynı kullanımla yakıtta değişme olmadı.
Boşken daha fazla tükettiğine kesin eminim)
mete abi ben uzun yolda en çok 7.1 e düştü.aracımda 4 kişi bagajda 300 kg civarı yük vardı.ama hızım 90 ve eltındaydı.yani belki uzun bi süre 80 civarı bile gitmişimdir.
kesin olarak inandığım bi nokta var.araçta iki kişi ve bagajda 100 kilo civarı eşya ile 7 nin altına düşer sanıyorum...bu arada yapı olarak ağır araç kullanmayı çok seven biriyim...
mete abi ben uzun yolda en çok 7.1 e düştü.aracımda 4 kişi bagajda 300 kg civarı yük vardı.ama hızım 90 ve eltındaydı.yani belki uzun bi süre 80 civarı bile gitmişimdir.
Ben en dikkatli sürüş stilim ile min. 8,5lt yakmıştım (Ankara - İstanbul arası). O da geçen sene standart hali ile. Şimdi aynı yolda Minimum 10 lt Abartmayın, Sattırmayın bana arabamı
Ben en dikkatli sürüş stilim ile min. 8,5lt yakmıştım (Ankara - İstanbul arası). O da geçen sene standart hali ile. Şimdi aynı yolda Minimum 10 lt Abartmayın, Sattırmayın bana arabamı
satma satma cihat abicim.senin araban bi başka güzel.senin araban orjinal çift renk.biz şimdi o hale getireceğiz diye neler yapıyoruz.en hakiki dijital klima senin arabanda.sonraaa kabin içi malzeme kalite farkı hep iki araçta hoşuma gitmiştir.birisi 2003-2006 arası 4x4 magnumlarda biride 1993-1997 toyota corolla gli modellerinde.yani sen bin arabana.
eeee o kadar da fark olsun abi.birisi eksi teknoloji birisi yeni.malzeme tamam ama teknoloji farklı ;D
Vallahi abartmıyorum, 6.2 yi defalarca gördüm ama şimdi olmuyor. Geçen seneye kadar klima açık 8lt civarı tüketimim vardı, yine 140-170km hızlarda seyrettiğimde 9,5 lt görürdüm.. Şimdi aynı kullanımla 12 lt e kadar çıkıyor(aynı lastikler ve aynı yolda) Ben bu artışı tavandaki sepet ile aydınlatmalara bağlıyorum.
Yine geçen sene 31x10,5x15 mt lastiklerimle 80-90km hızla uzun yolda 8,5 lt civarı tüketirdi.
Bu sene halen takamadım şu mt lastiklerimi(
Neyse ki hafta içi araç kullanmıyorum, yoksa ya bi binek araba almak zorunda kalırdım ya da.... düşüncesi bile üzüyor. Modifiyeden önce tüketim makul seviyelerdeydi ama hem 3 inch yükseltme hem de 1 inch büyük STT'ler aracın tüketimini ciddi etkiliyor. Aslan besleyen yiyeceğini düşünmez diyip katlanıyorum.
Yaz ayı gelince orijinal jantlara 245 75 R16 AT veya HT lastikler takıp kullanacağım, bunları da kışın offroad için set olarak saklayacağım
Bu arada 90 km ile 120-130 km gitme arasında tüketim pek değişmiyor. Aracın çekişini zorlayan virajlı yollar ve dik rampalar daha çok etkiliyor
Son veriler şöyle:
Şehir içi 12 lt
Şehir dışı 10 lt
Arazide (duruma göre) 15~22 lt
Vallahi abartmıyorum, 6.2 yi defalarca gördüm ama şimdi olmuyor. Geçen seneye kadar klima açık 8lt civarı tüketimim vardı, yine 140-170km hızlarda seyrettiğimde 9,5 lt görürdüm.. Şimdi aynı kullanımla 12 lt e kadar çıkıyor(aynı lastikler ve aynı yolda) Ben bu artışı tavandaki sepet ile aydınlatmalara bağlıyorum.
Yine geçen sene 31x10,5x15 mt lastiklerimle 80-90km hızla uzun yolda 8,5 lt civarı tüketirdi.
Bu sene halen takamadım şu mt lastiklerimi(
ÖNCELİKLE HERKESE SELAMLAR BENDE YENİ L 200 ARACIMLA ARANIZA KATILDIM GERÇEKTEN HARİKA BİR ARAÇ YAKIT TÜKETİMİ İSE SINIFINDA EN CİMRİSİ DİYEBİLİRİM YOL BİLGİSAYARINA FAZLA GÜVENMEYİN SONUÇTA ORTALAMALARI ALIYOR BİRAZDA OLSA HATA PAYI VAR ŞEHİR İÇİ VE KÖY YOLLARINDA KULLANIYORUM BİRAZ YUMUŞAK KULLANIRSANIZ 0.280 TL KULLANIMI BİRAZ SERTLEŞTİRİN 4X4 DE EKLEYİN BİRAZDA YÜK 500KG KADAR AYNI YOLDA 0.400TL OLUYOR
Şöyle söyleyeyim; rampa çıkarken90 ile girdiğin rampayı gazı fazla arttırmadan 90 ile bitirebiliyorsun, son hız fazla değişmiyor ama kalkış ve ara hızlanmalar bariz artıyor.
Ralliart 2500tl civarı ve 167hp 402 tork oluyor.
Birçok arkadaş powerbox kullanıyor ve benden daha hızlılar. 250tl civarı maliyeti var. Aynı powerbox(drakebox) eşimişn yaris d4d de takılı ve araç hakikaten manyaklaştı.
Aracınızda garanti yoksa en iyisi 500tl verin chip tunning yaptırın. Sanırım bosch car servislerinde yapıyorlar.
Drakebox kullanan otm vitesli L200 ler memnun olmayan ve sorun yaşayanlar fazla.
http://www.draketuning.com/mitsubishi.html
Satış linki
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/chiptuning-tuningbox-chip-tuning-powerbox-box-DrakeBox-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3c9f7978b5QQitemZ260373575861QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories#ht_4017wt_939